Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
Człek się musi cały czas uczyć
a i tak głupi umiera . Lubię zaglądać na te stronkę . Majka porządki Cie wymęczyły ,bo to ciężejsza praca niż kopanie dziur pod róże 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Miałam iść spać ale jakoś nie umiem się oderwać od forum.
Zaglądam, podczytuję i końca nie widać.
No pewnie że cięższe i do tego takie monotonne.
Zaglądam, podczytuję i końca nie widać.
No pewnie że cięższe i do tego takie monotonne.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maja, na spanie szkoda czasu - w trumnie sie wyspie, jak to moj M mowi
Chociaz ja lubie spac a nawet nie spac a gnic w lozku ... oj tak jest cieplo, leniwie, mozna sobie z boczku na boczek i na pleckach tez 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Julka świeta racja
z boczku na boczek i apiać .
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pochmurno
Nici z planów ogrodowych, ale tego się spodziewałam po prognozie. Jednak na pewno trzeba posadzić van Fleet, pogoda mnie nie wystraszy 
U mnie od samego rana pada, a może i w nocy padało... Wszystko zieleni się w oczach i póki co, prognozy się nie sprawdzają (zresztą codziennie coś zmieniają), bo jest ładne +5st. Jak na tą porę, to jest git.
Zobaczymy jeszcze czy pojedziemy w tym deszczu po zakupy drzewiaste, no i co nam lekarz powie...
Maju, Ty w każdym razie chyba też dziś odpoczywasz od ogrodu?
Ja na szczęście wszystko mam posadzone, tylko ciągle opryski klops.
ps. spać lubię bardzo, ale zimą... od wiosny coś mi z łóżka każe wstawać
Zobaczymy jeszcze czy pojedziemy w tym deszczu po zakupy drzewiaste, no i co nam lekarz powie...
Maju, Ty w każdym razie chyba też dziś odpoczywasz od ogrodu?
Ja na szczęście wszystko mam posadzone, tylko ciągle opryski klops.
ps. spać lubię bardzo, ale zimą... od wiosny coś mi z łóżka każe wstawać
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też padało od rana, tylko że śnieg. I biało jest...
a że nie było do tego prądu, jestem bez kawy (tzn. zaraz wypiję, bo prąd przyszedł, tylko muszę skończyć czyszczenie ekspresu). Skoro jest biało, chyba nie ma sensu wybierać się do szkółek, bo nic nie będzie widać? Pozostaje mi spędzić leniwe przedpołudnie na kanapie!
a że nie było do tego prądu, jestem bez kawy (tzn. zaraz wypiję, bo prąd przyszedł, tylko muszę skończyć czyszczenie ekspresu). Skoro jest biało, chyba nie ma sensu wybierać się do szkółek, bo nic nie będzie widać? Pozostaje mi spędzić leniwe przedpołudnie na kanapie!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
edulkot

Witam sobotnio wszystkich bardzo miłych gości.
Pogoda dzisiaj jak to w marcu, raz słońce a raz deszcz, czasami ze śniegiem a w Bytomiu to nawet grad leciał, wszystkiego po trochu. Najważniejsze że nie ma przymrozków choć na noc podobno ma przymrozić.
Jula spać to raczej nie umiem, z roku na rok coraz gorzej ale poleżeć sobie w pozycji horyzontalnej i wyprostować gnaty to czasami dobrze. Rano mówię że zaliczyłam wszystkie kilkanaście albo kilkadziesiąt boków. Tak jak Jadzia
Ewa ja rano zasypałam kompostem róże od Ewy różanej bo sadzić w taką pogodę to bez sensu, siecze tym deszczem że nawet pod kurtkę go wciska.
Agunia od ogrodu odpoczywam już 3 dzień bo w taką pogodę lepiej siedzieć w domu. Za to wysprzątałam cały parter choć okna nie wyglądają zachwycająco po tych deszczach. Ja oprysk zrobiłam tydzień temu ale teraz będę musiała zrobić powtórkę ale innym środkiem, pewnie Bioseptem.
Aga z tym śniegiem to mogliby sobie darować, dość tej zimy chyba mamy wszyscy. A do tego jeszcze bez prądu siedzieć, nic zrobić nie można, ale kawkę to bym sobie nie darowała, może być plujka byleby kawusia
.
Pogoda dzisiaj jak to w marcu, raz słońce a raz deszcz, czasami ze śniegiem a w Bytomiu to nawet grad leciał, wszystkiego po trochu. Najważniejsze że nie ma przymrozków choć na noc podobno ma przymrozić.
Jula spać to raczej nie umiem, z roku na rok coraz gorzej ale poleżeć sobie w pozycji horyzontalnej i wyprostować gnaty to czasami dobrze. Rano mówię że zaliczyłam wszystkie kilkanaście albo kilkadziesiąt boków. Tak jak Jadzia
z boczku na boczek i apiać .
Ewa ja rano zasypałam kompostem róże od Ewy różanej bo sadzić w taką pogodę to bez sensu, siecze tym deszczem że nawet pod kurtkę go wciska.
Agunia od ogrodu odpoczywam już 3 dzień bo w taką pogodę lepiej siedzieć w domu. Za to wysprzątałam cały parter choć okna nie wyglądają zachwycająco po tych deszczach. Ja oprysk zrobiłam tydzień temu ale teraz będę musiała zrobić powtórkę ale innym środkiem, pewnie Bioseptem.
Aga z tym śniegiem to mogliby sobie darować, dość tej zimy chyba mamy wszyscy. A do tego jeszcze bez prądu siedzieć, nic zrobić nie można, ale kawkę to bym sobie nie darowała, może być plujka byleby kawusia
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
edulkot

To tak zrób bo pod kocykiem cieplutko.
A Basia poszła na ogródek sadzić to co wczoraj nie zdążyła, mówiła mi że grad u niej leciał.
A Basia poszła na ogródek sadzić to co wczoraj nie zdążyła, mówiła mi że grad u niej leciał.
Maju, u mnie chwilowo - chyba w przerwie w opadach gradu - wali teraz śnieg... Rzadki, zacinający, ale o olbrzymich płatkach
Spod koca wyrwali mnie właśnie świadkowie Jehowy, a niech to... Chyba wywieszę dwie tabliczki na słupie: jedną zapraszającą do ogrodu a drugą STOP...
Spod koca wyrwali mnie właśnie świadkowie Jehowy, a niech to... Chyba wywieszę dwie tabliczki na słupie: jedną zapraszającą do ogrodu a drugą STOP...
-
edulkot

U nas obecnie przebłyskuje słoneczko ale pewnie niedługo znowu lunie, tak padało że wszystkie zbiorniki na wodę mam pełne to mi teraz susza nie straszna.
Mam chyba szczęście bo już od dobrych kilku lat do mnie nie zachodzą, jak im kazałam kopać w ogródku bo przy tej czynności mnie nawiedzili to przestali się cisnąć.
Mam chyba szczęście bo już od dobrych kilku lat do mnie nie zachodzą, jak im kazałam kopać w ogródku bo przy tej czynności mnie nawiedzili to przestali się cisnąć.
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
I ja dzięki temu, że pada, przestałam się martwić o nowo posadzone krzewy, deszcz je będzie podlewał 
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Widzę, że wszystkich dołuje ta paskudna pogoda, ale za to się róż u Ciebie napatrzyłam 
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Deszcz to jedyny plus tej wstrętnej aury za oknem.
Podlane wszystko dokładniutko.
Dzięki za wykład o Miedzianie u Ewy.
Popryskami nim nawet gdy już niektóre róże będą miały listki.
Chociaż na najbliższe dni pogoda też fatalna w zapowiedziach.
Podlane wszystko dokładniutko.
Dzięki za wykład o Miedzianie u Ewy.
Popryskami nim nawet gdy już niektóre róże będą miały listki.
Chociaż na najbliższe dni pogoda też fatalna w zapowiedziach.
Pozdrawiam Ida