Hippeastrum cz.3
Re: "Amarylis" - Hypeastrum cz.3
Ale piękne te Wasze hipki, człowiek się naogląda, nazazdrości i potem też chce takie mieć 
-
elwira1981
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 28 mar 2012, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
trafilam na to forum calkiem przypadkiem i jestem zachwycona
niedawno dostalam od przyjaciolki Hypeastru Benfika i zupelnie nie wiedzialam co to za kwiat. Pieknie zakwilt a obecnie czeka na swoje pierwsze potomstwo 
-
elwira1981
- 0p - Nowonarodzony

-
elwira1981
- 0p - Nowonarodzony

bozunia jestem niezwykle ciekawa co wyrosnie z Twoich paczkow
widze, ze jestes milosniczka tych pieknych kwiatow wiec pozwol, ze Cie zapytam jak mam sie moja pieknosci odpowiednio opiekowac? No i przede wszystkim jak mam zaopiekowac sie "potomstwem" gdy sie pojawi?
Czy jest jakis odpowiedni czas na jego sadzenie? będę niezmiernie wdzieczna za kazda podpowiedz 
elwira1981 piękne kwiaty:)
Jeśli chodzi o wysiew nasion, to niestety z doświadczenia nic nie pomogę, ponieważ nigdy nie wysiewałam...Zawsze czekam na cebulki przybyszowe, na nasiona nie jestem zbyt cierpliwa, ponieważ takie siewki kwitną po kilku latach... Ale na forum jest na ten temat trochę wypowiedzi, poszukaj. Oto linki do postów o Hippeastrum. Trochę tego jest do poczytania, ale opłaci się;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... is#p225735
Jeśli chodzi o wysiew nasion, to niestety z doświadczenia nic nie pomogę, ponieważ nigdy nie wysiewałam...Zawsze czekam na cebulki przybyszowe, na nasiona nie jestem zbyt cierpliwa, ponieważ takie siewki kwitną po kilku latach... Ale na forum jest na ten temat trochę wypowiedzi, poszukaj. Oto linki do postów o Hippeastrum. Trochę tego jest do poczytania, ale opłaci się;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... is#p225735
- BozenkaA
- 1000p

- Od: 26 cze 2011, o 21:29
Elwira, wsiej od razu i zbytnio się nie przejmuj. Moje kiełkowały i początkowo rosły w piasku.
Graszka 2 coś pięknego!
Przy okazji mam pytanie... Co zrobić z cebulami, które są zdrowe, jeszcze nie posadzone, ale nie pokazują chęci do życia? Boję się, że jak je dam do donicy z ziemią, to wypuszcza same liście... Jaki jest ostateczny termin sadzenia cebul, żeby zakwitły? Kwiecień, Maj?
Przy okazji mam pytanie... Co zrobić z cebulami, które są zdrowe, jeszcze nie posadzone, ale nie pokazują chęci do życia? Boję się, że jak je dam do donicy z ziemią, to wypuszcza same liście... Jaki jest ostateczny termin sadzenia cebul, żeby zakwitły? Kwiecień, Maj?
Celica

Lemon Lime

Lemon Lime

- BozenkaA
- 1000p

- Od: 26 cze 2011, o 21:29
Luczek, czy ten Twój hipuś jest piętrowy?
Charisma

Płatki

Płatki

- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
Nie to tak tylko wygląda, w rzeczywistości ma 2 pędy kwiatowe ;)