Petunia z nasion Cz.1
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Petunia z nasion
mnie padło jakieś 20% a pikowałam opuchniętymi paluchami ciążowymi, więc myślę, że zgrabniejszy ogrodnik ma szansę ocalić wszystkie siewki 

- 
				ivona15
- 200p 
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi padły 3 sztuki, ale po ponownym przepikowaniu przez moją dwuletnią pomocnicę.

Iwona

Moje też na razie przetrwały w 100%:) Teraz wylegują się w balkonowym słońcu przy 23 stopniach:)

Pozdrawiam, Marzena

- noriska
- 100p 
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
Mi tez przezyly wszystkie
 U mnie na opakowaniu jest napisane, ze po przepikowaniu trzymac w chlodnym i oswietlonym miejscu, wiec wyladowaly w piwnicy pod lampami. A ty trzymasz je w temperaturze pokojowej...
  U mnie na opakowaniu jest napisane, ze po przepikowaniu trzymac w chlodnym i oswietlonym miejscu, wiec wyladowaly w piwnicy pod lampami. A ty trzymasz je w temperaturze pokojowej...
tak samo pelargonie.....

no to jak w koncumafelini pisze:Moje też na razie przetrwały w 100%:) Teraz wylegują się w balkonowym słońcu przy 23 stopniach:)
  U mnie na opakowaniu jest napisane, ze po przepikowaniu trzymac w chlodnym i oswietlonym miejscu, wiec wyladowaly w piwnicy pod lampami. A ty trzymasz je w temperaturze pokojowej...tak samo pelargonie.....
- 
				ivona15
- 200p 
U mnie nic nie pisało o chłodnym pomieszczeniu, moje też na słoneczku i służy im to  Ale nie sugeruj się mną , bo ja pierwszy raz posiałam petunie i nie mam doświadczenia.
 Ale nie sugeruj się mną , bo ja pierwszy raz posiałam petunie i nie mam doświadczenia.

Ale nie sugeruj się mną , bo ja pierwszy raz posiałam petunie i nie mam doświadczenia.
 Ale nie sugeruj się mną , bo ja pierwszy raz posiałam petunie i nie mam doświadczenia.Iwona

- 
				ivona15
- 200p 
Iwona

- 
				edyta_kk
- 100p 
- Od: 12 maja 2011, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładne, gęściutkie.  Ja swoje wczoraj pouszczykiwałam. Zobaczę, czy też się zagęszczą.
 Ja swoje wczoraj pouszczykiwałam. Zobaczę, czy też się zagęszczą.

Ja swoje wczoraj pouszczykiwałam. Zobaczę, czy też się zagęszczą.
 Ja swoje wczoraj pouszczykiwałam. Zobaczę, czy też się zagęszczą.Re: Petunia z nasion
U mnie też nie było mowy o chłodnym pomieszczeniu. Jestem szczerze zdziwiona, ale ja też niewprawiona, bo pierwszy raz sieję:)

Pozdrawiam, Marzena

też jestem świeżak jeśli chodzi o wysiew petunii ale ja nie miałam żadnej instrukcji... i stoją na wschodnim parapecie i rosną 

Mój ZIELONY ŚWIAT    http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=51824" onclick="window.open(this.href);return false;

- 
				dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja wysieję w przyszłym roku - w tym kupię sadzonki.

- 
				ziemia_120
- 100p 
- Od: 19 mar 2012, o 22:31
Mam jedno pytanie odnośnie pikowania - oglądam wasze zdjęcia i nie mam pewności - czy pikować każdą roślinkę POJEDYŃCZO? Czy też przenoszę ze "zbiorczego pojemnika" po np 3-6 małych do nowego pojemniczka?
Jestem zagubiona... Oczywiście początkująca ogrodniczka...
Będę wdzięczna za odpowiedż i dobre rady!
ziemia_120

Jestem zagubiona... Oczywiście początkująca ogrodniczka...
Będę wdzięczna za odpowiedż i dobre rady!
ziemia_120
- 
				edyta_kk
- 100p 
- Od: 12 maja 2011, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pikujesz po 1 szt.  Uzbrój się w patyczek (może być taki do szaszłyków), i mnóstwo cierpliwości i do roboty!
 Uzbrój się w patyczek (może być taki do szaszłyków), i mnóstwo cierpliwości i do roboty!

Uzbrój się w patyczek (może być taki do szaszłyków), i mnóstwo cierpliwości i do roboty!
 Uzbrój się w patyczek (może być taki do szaszłyków), i mnóstwo cierpliwości i do roboty!- 
				ziemia_120
- 100p 
- Od: 19 mar 2012, o 22:31
 dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. no to teraz już rozumiem, te "przygotowania psychiczne" do pikowania, o których piszecie w tym wątku...
 dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. no to teraz już rozumiem, te "przygotowania psychiczne" do pikowania, o których piszecie w tym wątku...dziękuję za radę o patyczku.
a czy czekać, aż będą mieć więcej niż 2 listki, czy takie 2-listkowe około 1 cm już pikować?
ziemia_120
Witaj  

ja pikowalam takie 2 listkowe i z małym trzecim - były tylko nieliczne.
przeżyły ;)
teraz dostają powoli ciut nawozu i naprawde rosną

ja pikowalam takie 2 listkowe i z małym trzecim - były tylko nieliczne.
przeżyły ;)
teraz dostają powoli ciut nawozu i naprawde rosną

Mój ZIELONY ŚWIAT    http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=51824" onclick="window.open(this.href);return false;