Mój ogród dopiero powstaje
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Nie robiłem dereniówki, bo moje drzewko dopiero raczkuje i ma 0,5m od ziemi
Zresztą nie o dereniówkę mi chodzi. Choć nie powiem - pigwówkę zrobiłem i zajadam się.... owocami - takimi nasączonymi 
Niewątpliwie Jacku dereń jadalny jest dekoracyjny i nie tylko w fazie kwitnienia. Mój ma ok. 2m ale ma 3-4 lata, w tym pierwsze dwa stał jak zaklęty. Teraz 'zmężniał' i zaczyna wyglądać jak drzewko. 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny kwiatuszek. Ja znów zapomniałam jesienia nabyć ciemiernika! 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie z wielu ciemierników (kupionych jesienią) wolę życia "deklaruje" jeden...
kolorku na razie nie ujawnia...
Mariolu piękny- prawda ?
Ewo ja ciemierniki kupiłam dwa lata temu. W tamtym roku mróz niestety wykończył wszystkie pąki, więc nawet nie znam jeszcze ich kolorków. Tym bardziej cieszy ten pierwszy kwiatek.
Jeszcze dwa mają chęci się pokazać- zobaczymy. Jeden się leni i puszcza same listki, cuchnący niestety padł.
Ewo ja ciemierniki kupiłam dwa lata temu. W tamtym roku mróz niestety wykończył wszystkie pąki, więc nawet nie znam jeszcze ich kolorków. Tym bardziej cieszy ten pierwszy kwiatek.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
U mnie odwrotnie - ciemiernik cuchnący przezimował bez uszczerbku, a pozostałe zmaltretowane liżą pozimowe rany.
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Aniu , pod wpływem Twojego wątku , Ciemierniki będą teraz na liście chciejstw wielu osób.
To on jako pierwszy jest oznaką wiosny
To on jako pierwszy jest oznaką wiosny
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Kupilam ciemiernika wiosną, ale już go nie mam niestety. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu ciemiernik prześliczny
moje pewnie znów nie zakwitną
....kurczę....żeby choć miały po jednym kwiatuszku, żeby wiadomo było jakie są 
Jacku powiem szczerze, że o cuchnącego byłam spokojna. Poprzednia zima też nie rozpuszczała- mimo to zniósł ją znakomicie i ładnie kwitł. Dlaczego padł teraz...? Pozostałe też nie są w najlepszej kondycji bo jednak te duże mrozy dały im się we znaki. Ale może chociaż wreszcie poznam ich kolory.
Helen na pewno ciemierniki są warte tego, aby trafiła na listę chciejstw. Mam nadzieję, że jak się ogród u mnie trochę zagęści to lepiej będą znosić zimę.
Zosiu
przykro mi, że twój ciemiernik padł.
U mnie niestety pierwszej zimy padły dwa. Teraz straciłam cuchnącego. Liczę jednak na to, że w miarę zagęszczania ogrodu będą one bardziej osłonięte i tym samym trochę lepiej znosiły zimę.
Agnieszko może jeszcze zakwitną
U mnie w tamtym roku też nie zakwitły i wiem z jaką niecierpliwością czeka się aż zakwitnie. To dzięki tobie nabyłam wtedy ciemierniki.
I powiem szczerze, że baardzo mnie ucieszył ten pierwszy kwiatek.
Jeszcze dwa mają chęci pokazać kolorki ale pogoda nie rozpieszcza. 
Helen na pewno ciemierniki są warte tego, aby trafiła na listę chciejstw. Mam nadzieję, że jak się ogród u mnie trochę zagęści to lepiej będą znosić zimę.
Zosiu
Agnieszko może jeszcze zakwitną
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aneczko śliczny kolor ciemiernika.
U mnie tylko o zielonych kwiatach, nakrapianych i biały.
Bordowy przemarzł i chyba nie zakwitnie.
Pojechałam do Obi po róże, sądząc, że może będą kolorowe ciemierniki, ale tylko zielone po 26 zł.
U mnie tylko o zielonych kwiatach, nakrapianych i biały.
Bordowy przemarzł i chyba nie zakwitnie.
Pojechałam do Obi po róże, sądząc, że może będą kolorowe ciemierniki, ale tylko zielone po 26 zł.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu kolor ciemiernika niespotykany. U mnie w ogrodzie powinien zakwitnąć biały, ale nigdzie go nie widzę
Za to w domu kwitnie biały, a zamawiałam ciemnopurpurowy
Za to w domu kwitnie biały, a zamawiałam ciemnopurpurowy
Tajeczko nawet nie wiesz jak się cieszę z tego kwiatka (no i jeszcze 6 pąków na nim było jak nie zmrozi). Dwa inne mają ochotę się wykazać. U mnie cuchnący- o zielonych kwiatach niestety padł
Ja ciemierniki kupowałam u naszej forumowej Grażynki (szkolka_ismena).
Iwonko ja miałam tylko cuchnącego, więc zamówiłam mix kolorków. Dopiero jak zakwitną będę wiedziała jakie mam. Tym bardziej cieszy ten pierwszy kwiatek. U mnie jeden zapowiada się na ciemnopurpurowy- ciekawe czy go nie zmrozi
ale z każdego kolorku będę się cieszyć 
Iwonko ja miałam tylko cuchnącego, więc zamówiłam mix kolorków. Dopiero jak zakwitną będę wiedziała jakie mam. Tym bardziej cieszy ten pierwszy kwiatek. U mnie jeden zapowiada się na ciemnopurpurowy- ciekawe czy go nie zmrozi