Zaczynam - rogalm1 cz.1
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniale, że przybywa stale roślinek. A nawłoć pospolita jest bardzo ładnym elementem ogrodowym. We wrzosach wygląda pięknie. Poprzedniczki mają rację - jeśli możesz, to pozostaw choć kawałek tego wrzosowiska.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
kogra my chcemy zostawić całe to wrzosowisko, z nawłocią, borówkami, sosenkami, brzózkami i sama jeszcze nie wiem dokładnie co tam jest, ale już niedługo to zidentyfikujemy. Tam trochę z boku jest taki mały kawałek samej trawy i tam ma stanąć dom, ja się tylko martwię , że jak kiedyś zaczną się tam kręcić robotnicy i jakieś maszyny to oni nie będą się przejmować naszymi "skarbami" 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jako zleceniodawca prac budowlanych masz prawo zagrodzić ten obszar i zakazać wstępu robotnikom na ten teren a za szkody obciążyć wykonawcę. Kiedy zaczną się prace po prostu odgrodż kilkoma zbitymi w prowizoryczny płotek deskami teren na który robotnicy nie będą mogli wejść i uprzedż o tym wykonawcę a najlepiej wpisz do umowy, że za zniszczony teren na który nie ma wstępu zostanie obciążony kosztami renowacji.
To powinno zabezpieczyć Cię przed dewastacją tego terenu.
To powinno zabezpieczyć Cię przed dewastacją tego terenu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Moniko, działke masz piekną , i te widoki... i pomocników ;))))) ja szaleję na swojej tylko z mężem, a i to nie zawsze. Widząc Twoje zaangazowanie jestem pewna, że w krótkim czasie będziesz sie cieszyła widokiem pięknych roslinek i drzewek. Życzę z całego serca.
Widząc tyle życzliwości, cieszę się że trafiłam na tą stronkę.
Ewa
Widząc tyle życzliwości, cieszę się że trafiłam na tą stronkę.
Ewa