Lobelia Cz. 1
- 
				szczytnica38
- 200p 
- Od: 26 gru 2011, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lobelia
Annes moje niby ruszyły bo w końcu dostały listki właściwe ale nadal są mikrusy a siałam je 14 lutego   ja już stwierdziłam że mi albo dany typ kwiatka wychodzi  super albo nie wychodzi wcale
 ja już stwierdziłam że mi albo dany typ kwiatka wychodzi  super albo nie wychodzi wcale   

Rapunzel jak Twoja lobelia z Lidla?? Moja nawet nie wykiełkowała

ja już stwierdziłam że mi albo dany typ kwiatka wychodzi  super albo nie wychodzi wcale
 Rapunzel jak Twoja lobelia z Lidla?? Moja nawet nie wykiełkowała

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola

Pozdrawiam Ola
- 
				dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje lobelki z własnego siewu  

- edi13
- 1000p 
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No Dawid lobelki cudne  , po ile szt  masz w jednej doniczce ?
 , po ile szt  masz w jednej doniczce ?

, po ile szt  masz w jednej doniczce ?
 , po ile szt  masz w jednej doniczce ?Re: Lobelia
Dawid piękne   kiedy wysiewałeś?
 kiedy wysiewałeś?

kiedy wysiewałeś?
 kiedy wysiewałeś?Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola

Pozdrawiam Ola
- 
				justyna1111
- 20p - Rozkręcam się... 
- Od: 15 mar 2012, o 11:33
wlasnie Dawid kiedy siales  kurcze ja siałam 29 lutego i ledwo wyrastaja ponad ziemią
 kurcze ja siałam 29 lutego i ledwo wyrastaja ponad ziemią  no juz mnie ta lobelia wkurza! ale widze ze, że nie tylko ja mam z nia problem. Zastanawiam sie czy cos z tego będzie
  no juz mnie ta lobelia wkurza! ale widze ze, że nie tylko ja mam z nia problem. Zastanawiam sie czy cos z tego będzie  bo jak tak dalej pojdzie to moze na przyszly rok bedzie w sam raz
 bo jak tak dalej pojdzie to moze na przyszly rok bedzie w sam raz  i tu mam pytanie do tych którzy juz maja doswiadczenie w sianiu lobeli - ile ona rośnie? czy jest szansa ze moja mizernota ktora ma moze 5mm bedzie na sezon duza?
 i tu mam pytanie do tych którzy juz maja doswiadczenie w sianiu lobeli - ile ona rośnie? czy jest szansa ze moja mizernota ktora ma moze 5mm bedzie na sezon duza?  dodam że moja ma bardzo całą dobę ciepło bo rośnie w ogrzewanej szklarni i moze to jest błąd
 dodam że moja ma bardzo całą dobę ciepło bo rośnie w ogrzewanej szklarni i moze to jest błąd  moze ona lubi troche chlodniej mieć..
 moze ona lubi troche chlodniej mieć..

kurcze ja siałam 29 lutego i ledwo wyrastaja ponad ziemią
 kurcze ja siałam 29 lutego i ledwo wyrastaja ponad ziemią  no juz mnie ta lobelia wkurza! ale widze ze, że nie tylko ja mam z nia problem. Zastanawiam sie czy cos z tego będzie
  no juz mnie ta lobelia wkurza! ale widze ze, że nie tylko ja mam z nia problem. Zastanawiam sie czy cos z tego będzie  bo jak tak dalej pojdzie to moze na przyszly rok bedzie w sam raz
 bo jak tak dalej pojdzie to moze na przyszly rok bedzie w sam raz  i tu mam pytanie do tych którzy juz maja doswiadczenie w sianiu lobeli - ile ona rośnie? czy jest szansa ze moja mizernota ktora ma moze 5mm bedzie na sezon duza?
 i tu mam pytanie do tych którzy juz maja doswiadczenie w sianiu lobeli - ile ona rośnie? czy jest szansa ze moja mizernota ktora ma moze 5mm bedzie na sezon duza?  dodam że moja ma bardzo całą dobę ciepło bo rośnie w ogrzewanej szklarni i moze to jest błąd
 dodam że moja ma bardzo całą dobę ciepło bo rośnie w ogrzewanej szklarni i moze to jest błąd  moze ona lubi troche chlodniej mieć..
 moze ona lubi troche chlodniej mieć..- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
tygi, moja wykiełkowała, choć chyba nie wszystkie nasiona, bo starałam się dawać dwie sztuki na mini doniczkę. ale jest naprawdę mikroskopijna, Ja nie wierzę, że ona w tym roku będzie normalną rośliną.  

- Magdallena
- 1000p 
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
To i ja dorzucę swoje 3 grosze. Też mam mizerną ale mam! W zeszłym roku w ogóle mi nie wzeszła a to byly te same nasiona. Zatem jakiś sukces jest   

Pikowanie im służy ale też nie widzę jakiś kolosalnych zmian w stosunku do tych nie pikowanych. Podobnie jak Wy mam wątpliwości, czy taka mizerota jest w stanie urosnąć i zakwitnąć

Pikowanie im służy ale też nie widzę jakiś kolosalnych zmian w stosunku do tych nie pikowanych. Podobnie jak Wy mam wątpliwości, czy taka mizerota jest w stanie urosnąć i zakwitnąć

- 
				justyna1111
- 20p - Rozkręcam się... 
hmmm to ja w takim razie apeluje tym którym sie udało z nasion wyhodowac piekną lobelie zeby powiedzieli jak to sie robi 

- 
				dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Moją lobelie siałem 26 stycznia.
Od jakiegoś czasu już je nawożę nawozem do roślin balkonowych - nie zmniejszam dawki nawozu, tylko daje tyle co na dużą roślinę.
Po ile pikowałem sztuk? Nie wiem, nie liczyłem 

Tak wyglądały po przepikowaniu:

Od jakiegoś czasu już je nawożę nawozem do roślin balkonowych - nie zmniejszam dawki nawozu, tylko daje tyle co na dużą roślinę.
Po ile pikowałem sztuk? Nie wiem, nie liczyłem

Tak wyglądały po przepikowaniu:

- 
				justyna1111
- 20p - Rozkręcam się... 
tak tez wyglada moja lobelia wysiana 29 lutego  czyli okazuje sie ze jest w normie
 czyli okazuje sie ze jest w normie  annes77 czyli jest szansa że urosnie do sezonu?
 annes77 czyli jest szansa że urosnie do sezonu?  

czyli okazuje sie ze jest w normie
 czyli okazuje sie ze jest w normie  annes77 czyli jest szansa że urosnie do sezonu?
 annes77 czyli jest szansa że urosnie do sezonu?