Margo, pocieszyłaś mnie kochana
Ogródek Robaczka
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka
Aloesik/Łukasz? Ja dosadzam śnieżniki co roku, bo bardzo je lubię
Cebulki czasami gniją, może dlatego Ci nie wzeszły..
Dzisiaj trochę spanikowałam, ale sama widzisz jakie już są wyrośnięte..Czyli myślisz, że jak będzie do -3 to jeszcze ok? czy jednak lepiej je okryć? Trochę ich jest, więc okrywanie nieco problematyczne i czasochłonne, ale wolę się poświęcić niż potem płakać... 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miejmy nadzieje,że spadek nie będzie duży.
Ja też wysadziłam trochę roślin przechowywanych w cieple.
Ale akurat one już wzrastają w normalnych warunkach. Reszta czeka na strychu nie ma co ryzykować.
Gdyby zapowiadali spory spadek temp koniecznie okryj bo widac,że one ruszyły na całego
Ja też wysadziłam trochę roślin przechowywanych w cieple.
Ale akurat one już wzrastają w normalnych warunkach. Reszta czeka na strychu nie ma co ryzykować.
Gdyby zapowiadali spory spadek temp koniecznie okryj bo widac,że one ruszyły na całego
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na razie nie mam takiego problemu, bo cały czas zimno i rośliny jeszcze nie zaczęły wegetacji na dobre. Tak będzie do ogrodników
Mało co mi przemarza, bo niewiele zaczyna rosnąć.
- justyna4833
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 8 gru 2011, o 12:01
nie wiem gdzie patrzeć co oglądać Pozdrawiam Justyna
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Kasiu ,ale gości miałaś tyle sarenek jednocześnie ,następnym razem jak ochłoniesz na widok takiego stadka to poproś je ładnie aby zaczekały a ty pójdziesz po aparat,
żarty żartami ,ale faktycznie teraz coraz częściej dzika zwierzyna podchodzi do zabudowań,sarny , a tylko dobrze się rozejrzyj a dostrzeżesz zajączka pod krzewem ,albo bażanty za ogrodzeniem,lisy wieczorem też się ujawniają to urok mieszkania w poblizu lasu -dla mnie bajka
Ps.zakupiłam dzisiaj agrowłókninę ,którą chciałam okryć wysiane warzywka ,chyba raczej ją wykorzystam do okrycia kwiatów - ,boję się tych zapowiadanych przymrozków
Ps.zakupiłam dzisiaj agrowłókninę ,którą chciałam okryć wysiane warzywka ,chyba raczej ją wykorzystam do okrycia kwiatów - ,boję się tych zapowiadanych przymrozków
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Piękna wiosna zawitała do Twojego pięknego ogrodu ! Kamienna ścieżka baaardzo ładna, ciekawi mnie , jak zamierzasz obsadzić rabaty wzdłuż niej ? Widzę ,że już kwitną Ci pierwsze TULIPANKI . U mnie jeszcze w powijakach... Ale nic , poczekam . Tymczasem strasznie denerwuje mnie trawnik, bo nie było jeszcze wertykulacji i wygląda po zimie jak pobojowisko . Ty już coś robiłaś z trawką ?
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kasik popadla w nadgorliwosc i nie moze z ogrodu wylezdz 
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Kasiu , ale cudności pokazujesz. Rośliny już jakie duże, powojniki dorodne, pięknie jest u Ciebie.
Jak pomysłowo skomponowane rabaty
. Już tyle pracy włożyłaś w ogród, ja w sumie jeszcze nic konkretnego nie zrobiłam.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć dziewczyny,
Przepraszam, ale nawet nie mam siły i serca żeby należycie Wam odpisać..dziękuję Wam za odwiedziny, to mnie podtrzymuje na duchu
Ledwo żyję, nawet stukać nie mam siły w klawisze...miałam długi i ciężki dzień w pracy, same problemy, potem hiszpański, na którym przychodziło mi do głowy jedynie "que pasa?!?" i to tylko w przerwach kiedy nie ziewałam..padam ze zmęczenia.
Mam remont tarasu, więc oczywiście bez strat się nie obeszło
Jak po powrocie do domu zobaczyłam połamane róże przy tarasie to myślałam, że mi serce pęknie, a potem miałam ochotę kogoś zamordować
Świeżo podratowany wertykulacją trawnik ufajdany, zadeptany, rozsypany cement i jakieś budowlane śmieci na mojej ścieżce, połamane tulipany, ułamany rododendron..zgroza. Mieli zrobić remont w listopadzie, tylko jak zwykle z fachowcami i deweloperem zrobiła się obsuwa i weszli teraz. To prace w ramach mojej reklamacji, więc nie miałam wyjścia, musiałam ich wpuścić.
Mam ochotę siąść i płakać.. bo końca nie widać i tylko będę liczyć straty... a te roślinkowe..przecież nieprzeliczalne
Jeszcze brakuje mi mrozów i popadnę w kompletną depresję
Przepraszam, ale nawet nie mam siły i serca żeby należycie Wam odpisać..dziękuję Wam za odwiedziny, to mnie podtrzymuje na duchu
Ledwo żyję, nawet stukać nie mam siły w klawisze...miałam długi i ciężki dzień w pracy, same problemy, potem hiszpański, na którym przychodziło mi do głowy jedynie "que pasa?!?" i to tylko w przerwach kiedy nie ziewałam..padam ze zmęczenia.
Mam remont tarasu, więc oczywiście bez strat się nie obeszło
Jak po powrocie do domu zobaczyłam połamane róże przy tarasie to myślałam, że mi serce pęknie, a potem miałam ochotę kogoś zamordować
Świeżo podratowany wertykulacją trawnik ufajdany, zadeptany, rozsypany cement i jakieś budowlane śmieci na mojej ścieżce, połamane tulipany, ułamany rododendron..zgroza. Mieli zrobić remont w listopadzie, tylko jak zwykle z fachowcami i deweloperem zrobiła się obsuwa i weszli teraz. To prace w ramach mojej reklamacji, więc nie miałam wyjścia, musiałam ich wpuścić.
Mam ochotę siąść i płakać.. bo końca nie widać i tylko będę liczyć straty... a te roślinkowe..przecież nieprzeliczalne
Jeszcze brakuje mi mrozów i popadnę w kompletną depresję
Bardzo Ci współczuję. Ja bym też ich...
Wystaw draniom rachunek za wyrządzone szkody.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Ależ się totalnie zdenerwowałam ...Ty nie płacz Kasiu , tylko policz straty ...Niestety każdą pracę trzeba szanować ...nawet cudzą , a może zwłaszcza ... Masz możliwość ...ba ! , nawet takie prawo - wyegzekwować poniesione koszty / naprawę ...Firma w Niemczech wchodząc na teren prywatny ma obowiązek po sobie posprzątać . Ma być stan taki , jaki zastali po wejściu na teren swych działań . No cóż - niemiecki porządek - ale mnie to się podoba i ja bym domagała się naprawienia szkód .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jak mi robiono elewację miałam podobnie, zadeptali mi na śmierć dwie róże
, ech Ci fachowcy od siedmiu boleści 
- OLUNIA
- 500p

- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Kasiuwspółczuję Tobie,powinnaś porozmawiać z "fachowcami" dobitnie.
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Współczuję strat
Domagaj się jakiegoś odszkodowania, nie zwróci to życia roślinom, ale posadzisz nowe.
Kasiu współczuję Ci.Wszyscy fachowcy są tacy sami.Robią swoją robotę,a to co zrobione niszczą