Robaczki na młodych roślinkach
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 mar 2012, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Robaczki na młodych roślinkach
Witam!
W zeszłym roku na świeżo wykiełkowanych roślinach (głównie były to kwiaty) pojawiły się malutkie szare robaczki z czerwonymi nóżkami. Przez te małe szkodniki rośliny traciły chlorofil, bledły, a potem usychały. Robaczki atakowały tylko te małe rośliny, mimo że na oknie stały także inne, duże kwiaty. Niedawno zasiałam nowe kwiaty i nie chcę, żeby owe insekty znów się pojawiły i zniszczyły całą moją uprawę. Jak można je zwalczyć albo zapobiec ich pojawieniu się??
W zeszłym roku na świeżo wykiełkowanych roślinach (głównie były to kwiaty) pojawiły się malutkie szare robaczki z czerwonymi nóżkami. Przez te małe szkodniki rośliny traciły chlorofil, bledły, a potem usychały. Robaczki atakowały tylko te małe rośliny, mimo że na oknie stały także inne, duże kwiaty. Niedawno zasiałam nowe kwiaty i nie chcę, żeby owe insekty znów się pojawiły i zniszczyły całą moją uprawę. Jak można je zwalczyć albo zapobiec ich pojawieniu się??
-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
Re: Robaczki na młodych roślinkach
nie ten dział. Jakie to były robaczki, Muszki czy bo innego. Jak wyglądały?
-
- 0p - Nowonarodzony
Robaczki nie latały, chodziły po doniczce i roślinkach. Wyglądały mniej więcej jak milimetrowe pajączki: kulka mięsa z czerwonymi nóżkami.
-
- 200p
jeśli była pajęczynka to na bank przędziorek
-
- 0p - Nowonarodzony
Pajęczyny nie widziałam, ale być może to to..;) A jak się ich pozbyć gdyby się znów pojawiły?
-
- 200p
tu już kłania się wyszukiwarka. Ten temat był wałkowany już sporo razy. Więc życzę miłej lektury.
-
- 0p - Nowonarodzony
Dziękuję..