Jadziu, nie wiem gdzie je posadziłam, ale powinnam mieć ich więcej. Dziś miałam fajny dzień
 Jadziu, nie wiem gdzie je posadziłam, ale powinnam mieć ich więcej. Dziś miałam fajny dzień 

Robiłaś z niej sadzonki? ...
  Robiłaś z niej sadzonki? ...

żółte za to gdzieś wyginęły, zobacze ile mam tych niebieskich to bym odłożył kępkę.
 żółte za to gdzieś wyginęły, zobacze ile mam tych niebieskich to bym odłożył kępkę. 

. Jadzieńko...ależ musisz się cieszyć z tych 'patyków' różanych , które żyją , mają się dobrze i wypuszczają listeczki . Chyba nic tak nie cieszy nas - ogrodników amatorów , jak własne pozyskane roślinki - prawda ? Pełnia szczęścia ...nic , tylko eksperymentować ...i ja w tym roku się odważę . Zwłaszcza ,że mam starą różę n/n , jest piękna i zapach ma ...
 . Jadzieńko...ależ musisz się cieszyć z tych 'patyków' różanych , które żyją , mają się dobrze i wypuszczają listeczki . Chyba nic tak nie cieszy nas - ogrodników amatorów , jak własne pozyskane roślinki - prawda ? Pełnia szczęścia ...nic , tylko eksperymentować ...i ja w tym roku się odważę . Zwłaszcza ,że mam starą różę n/n , jest piękna i zapach ma ...  niesamowity .
 niesamowity .

Jadziu, to białe na końcu to z tej wiosny? Te płotki, to jeszcze aktualne?
 Jadziu, to białe na końcu to z tej wiosny? Te płotki, to jeszcze aktualne?
 . Tak , masz rację , jak zakwitną na drugi rok ...to nic , tylko się cieszyć
 . Tak , masz rację , jak zakwitną na drugi rok ...to nic , tylko się cieszyć   .
 . .
 . .
 .

Jadziu, mam cebule mieczyków z ubiegłego roku - czy trzeba je obskubać, czy sadzić takie z łupami?
  Jadziu, mam cebule mieczyków z ubiegłego roku - czy trzeba je obskubać, czy sadzić takie z łupami?    Pytam, bo koniec języka za przewodnika ponoć jest.
  Pytam, bo koniec języka za przewodnika ponoć jest.  

Wygoniła jak zwykle Agatkę z ogródka, a potem się panoszyła
 Wygoniła jak zwykle Agatkę z ogródka, a potem się panoszyła   

Dzięki.
 Dzięki.