Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

witaj ciężaróweczko ;:138 juz w domciu ....ale Ci miejsca zazdroszczę ;:333 aha nie forsuj się ;:108
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

I ja witam w domu ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

witaj w najpiękniejszym miejscu świata! u siebie !
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam w swoim bajecznym domku ;:138 ;:138 ;:138
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

A Ona tam śpi, czy zdjęcia obrabia?...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

pokaże, pokaże....ale dziś, jak w piecu napali, koty obrządzi i obejście ogarnie gospodarskim okiem :) ...Małgosia słusznie zgadła, że zasnęliśmy...jak dzieci o 20 z minutami :D Nie ma to jak cały dzień uczciwie popracować ;:108

Edit: jak się okazuje przespałam nie tylko wstawianie zdjęć, ale i coś znacznie ważniejszego: wczoraj tuż przed północą urodził się mój drugi siostrzeniec :D
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Witaj. ;:196
Przyszłam się przywitać z ;:40 . Kochana uważaj na siebie i nie przemęczaj się za mocno.Teraz to już wszystko będziesz robić sobie na spokojnie. Teraz to się będzie działo u Ciebie, aż nie mogę się już doczekać ;:65 ;:65 . Życzę pysznej kawusi w Nowym domku.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Pewnie jeszcze cieszycie się ostatkiem snu :) A tu słonko puka, wita Was i zaraz zapędzi do pracy. W taki piękny dzień robota sama będzie się palić w rękach :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat - pięknego dnia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No to w końcu obiecane zdjęcia - czyli wiosna w moim ogrodzie :wink:
W kolejności od góry: poletki złoci wraz ze zbliżeniem
Obrazek

Obrazek

To co wstepnie wygladało na koronę cesarską, a obecnie jakby lilię zaczyna przypominać? obok wychodzace kosaćce...są ich miliony;)
Obrazek

Obrazek

Fiołki - z odkrycia nich najbardziej się cieszę ;:63
Obrazek

Takie cóś, może rozpoznacie co to, wyglada jak jakaś roślinka skalniakowa...albo modrzew sądząc po suchych liściach...tyle, ze nad tymi roślinkami rośnie dorodna...sosna :;230
Obrazek

I nieco niewyraźny dojrzewający pąk bzu
Obrazek

bez ma sporo dziczek, które wczoraj przetrzebiłam i wraz córą wsadziłyśmy przy płocie, nie wiem, czy się przyjmie, ale fajnie by było...

Pozdrawiam wszystkie zagladające znad drugiej kawy i dzielę się słoneczkiem, którego u nas dziś znowu pod dostatkiem :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Oj, jak pięknie, te ukochane wsiowe klimaty... Patysiu, zachwyciłam się :)
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

O Pat nie wytrzymałam do wieczorka i wpadłam teraz i dobrze zrobiłam, bo Wy już u siebie, na swoim ;:138 , i fotki już są z nowej posesji. Życzę Wam żebyście stworzyli tam swój raj na ziemi :D
A Maria/Maska ma rację u mnie też po dwóch latach po przeprowadzce jeszcze się coś znajdzie do rozpakowania, chociaż tak sobie myślę że skoro się bez tego obeszłam dwa lata to chyba powinnam te kartony wywalić do śmieci bez zaglądania do środka, bo a nuż może się coś przydać :wink: Pozdrawiam ciepło całą Twoją rodzinkę :)
Ale z Ciebie ranny ptaszek, 6.22 a Ty już na nogach, całe 28 minut przede mną :) ale rano 28 minut spania to cała wieczność jak wszyscy wiemy :D
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

witojcie, Pat! :) cieszę się, że już jesteś na miejscu, czekam dalszą część relacji i porcję zdjęć

a te "iglaste" maleństwa wyglądają mi na wschodzące wilczomlecze sosnka (choć dopuszczam możliwość pomyłki ;:204 ) u nas się piekielnie rozpleniły, kiedy daliśmy im wolną rękę, tzn. korzeń:)
ja co prawda zaliczam się do grona ich fanów, ale zdania na ich temat są... mhm... podzielone
z tym że u Was miejsca pod dostatkiem, więc możesz wypróbować - w ramach kolejnego "wiejskiego eksperymentu" - jak będzie się z nimi żyło;) walka z nimi do przyjemnych nie należy
P.S. sok ("mleczko" sączące się po zerwaniu) jest silnie trujący... i na dodatek brudzi łapki
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Gdzie ja byłam wcześniej, że mnie tu nie było? Witam w pięknym ogrodzie, w nowym życiu. Dom cudowny. Kibicuję decyzji.
Ja też zatwardziały mieszczuch jestem. Nie wyobrażałam sobie życia poza dużym miastem, wszystko mi sie podobało (nawet korki). 2,5 roku temu przenieśliśmy się na wieś, jakieś 150km od mojego uwielbianego miasta (dom jednak jest nowy, bo starych nie było do kupienia). Była ekscytacja nowym, potem był płacz i tęsknota za miastem a później wsiąkanie w inne życie małymi kroczkami. Dzisiaj wieś, dom, ogród są całym moim życiem (poza rodziną oczywiście). Nie chciałabym wracać już do miasta a jak mnie bierze tęsknota to jadę w tygodniu na zakupy i po takiej wyprawie, staniu w korkach, tłumach na każdym kroku, wracam szczęśliwa na wieś:) Twój dom jest przepiękny a ogrodowe poczynania wciągną Cię na całego. Z zapartm tchem obejrzałam i przeczytałam cały wątek i jak pozwolisz, będę wpadać częściej.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pozdrawiamy z centralnej Polski :wit . Jak podoba się na wsi? Wrażenia poproszę...
My z synkiem dziś cały dzień w ogrodzie. Mała przerwa na IIgie śniadanie, obiad i powrót dopiero na kolację. Uprawiałam kawałek 9,5x5m na warzynik. Rąk nie czuje, plecy pękają. Jutro pewnie się nie ruszę. Przesadziłam naście krzaczków malin - mogę podesłać jakby co - czerwone.
Dom o ogród piękne ;:138 ;:138 ;:138 , skąd ja znam te drewniane płoty i ten klimat? chyba swoje dzieciństwo, no i terażniejszość, choć rok temu na ogrodzenie z siatki wymieniłam i.... szybko muszę coś posadzić, bo siatka nic nie zasłania :-(.
;:196 na dobranoc.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”