Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Nie, do mnie tez nie. Jeszcze jakis niski zywoplocik, to moze ale mysle ze lepiej trzmielina by wygladala niz bukszpan. Bukszpan jest taki "formalny" :wink:
Jak myslisz ze jednak nie styknie miejsca, to nie sadz teraz. Z czasem jak juz rozyce podrosnal, to bedziesz wiedziala czy cos jeszcze mozna czy nie.
Za slonce dziekuje, moze wylezie jeszcze jak mgla troche przejdzie.
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie wreszcie piękna wiosenna pogoda :tan . Jak prognozy się sprawdzą to w weekend ruszam do ogrodu.Dostałam e-maila, że clematisy wysłane.Nie wiem tylko czy jeszcze nie za wcześnie na ich wysadzanie?
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przybyła mi właśnie kuwetka z 18-stoma doniczkami biało-kremowych bratków oraz hortensja ogrodowa o przepięknych kwiatach barwy niebiesko-fioletowej :)
W Al. Krakowskiej są bardzo ładne bratki, w róznych kolorach, także innych poza standardowymi. Cena super 1,95PLN/szt, dla porównania u siebie w ogrodniczym kupowałam bratki po 2,5PLN od Tomaszewskiego, a u samego Tomaszewskiego cena to 2,49PLN - bardzo dużo!
Mam zajęcie na popołudnie :)

Aniu, clematisy, kóre rosną u mnie w gruncie już puściły pędy, więc można tez sadzić te doniczkowe...
Julka, wyszłaś na ogród? Jest trochę słońca?
Też mi się wydaje że formowany w idealną kulę bukszpan nie nada się do Twojego MINI... Ty masz styl pomiędzy naturalnym, a formalnym przecież...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś poleć mi jakieś 2 clemki na pełne słońce ?
x-ag-a
---

Post »

Aga, a jakie masz preferencje, poza wystawą?
U mnie świetnie rosną Warszawska Nike, Kardynał Wyszyński i Jackmanii - nadają się na pełne słońce i mają mnóstwo kwiatów...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żeby długo kwitły i nie przemarzały :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyszlam, bo nie ma co przeciagac w nieskonczonosc :wink: Slonca nie ma ale 16 stopni bez wiatru, tez niczego sobie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguniu, bratki powiadasz. a kiedy Ty to będziesz sadzić :wink: Dałabyś trochę zdjątek z ogródka, bo mnie wyobraźnia zaczyna zawodzić. Bardzo lubię sobie looknąć jak to, gdzie to będdzie :uszy
U syna ok. Teraz wprawdzie bardzej zajęty teatrem niż lekcjami (bawi się w dźwiękowca) ale zdecydowanie nie mam prawa narzekać. Z tego co pamiętam Twoja latorośl płci odmiennej. Jak to dziewczyny pewnie ;:170. No bywają wyjatki takie jakim bylam ja ;:134

A propos bratków. Marzą mi się takie bardzo szafirowe z lekkim dodatkiem żółtych
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś taka cena bratków to za półdarmo, u nas w ogrodniczym były po 3,5zł że normalnie szok ;:oj a do tego takie najzwyklejsze.
Szkoda że te powojniki nie zmieszczą się, ładna byłaby z nich para z tymi różami.Tak to bywa jak się coś zmienia a właściwei dosadza to potem wychodzą problemy. ;:173
x-ag-a
---

Post »

Ha, znowu się napracowałam 8-) Skąd to człek siły bierze... chyba z miłości do ogrodu? ;)
Posadziłam przy trejażu 3 Ilse Krohn Superior, niestety powojniki się tam nie zmieszczą, chyba, że puszczę je po balustradzie... Jutro zdecyduję...
Posadziłam też hortensję ogrodową w szarej donicy, podsadziłam też częściowo inne rośliny bratkami, ale 2/3 jeszcze do posadzenia jutro... Może pójdą też na frontową rabatę, między biało-zielone tulipany?
Udało się tez wykorować wczorajszą różano-bukszpanową rabatę, wszystko podlać, i jak już dostałam aparat do ręki, to... bateria mi padła :roll: Zdjęcia będą jutro :)

Maju, cena bratków u Ciebie to czyste złodziejstwo... jak tak można ludzi doić :twisted: Z powojnikami pokombinuję i zobaczymy gdzie znajdą swoje miejsce...
Jolu-april, zdjęcia wstawię jutro, ale nie pamiętam czy zaglądasz w weekend także? Jakby co, to na pewno zobaczysz je w poniedziałek :) Brateczków w sprzedaży coraz więcej, także takich, o jakie Ci chodzi...
I ja nie narzekam na moją pannę, chociaż do ideału miałaby nad czym pracować... Ale, w dzisiejszych czasach nie ma co się czepiać szczegółów...
Jula, czytałam że się narobiłaś, pracusiu.. To teraz leż i się relaksuj :)
Aga, aż tak na się na powojnikach nie znam, ale te które wymieniłam jak najbardziej spełniają Twoje wymagania :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś z tą baterią to złośliwość martwej natury :evil: tak bywa.
Napracowałaś się znowu dziewczyno a teraz pewnie odpoczywasz. Te różyczki będą ślicznie wyglądały przy tych słupach. ;:138
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O ludzie ;:oj nas to chyba naprawde przegielo z ta robota :;230 Ilse Krohn Superior, jestem strasznie ciekawa - zrobila na mnie ogromne wrazenie ;:167 Jak bedzie sie u Ciebie dobrze sprawowac, to sobie w przyszlym sezonie tez zapodam, bo mam jeszcze miejsce przy tej konstrucji z mata, to mogla bym z boku ja ciachnac, tak zeby gora poszla.
U mnie bratki byly po niecale 2 zlocisze ale nie kupowalam, bo nie za bardzo je lubie :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu witaj. ;:196
Tak się nieraz zastanawiam i Cię podziwiam, gdyż ogród zadbany, perfekcyjny, wątek prowadzisz perfekcyjnie, zakupy wspaniałe, dla każdego masz dobre słowo i czas i cierpliwość. ;:108
Jak Ty to robisz?
Okazałe i dorodne krzewy róż otrzymałaś, a klematisy będziesz sadziła od razu do ziemi, gdyż wydają mi się bardzo zaawansowane w wegetacji, strach przed przymrozkiem.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
x-ag-a
---

Post »

Tajeczko, bardzo dziękuję za odwiedziny i cieszę się, że mogę zaglądać do Twojego aktualnego wątku ;:196
Za dobre słowo dziękuję, to miłe co piszesz, ale na takie pochwały nie zasługuję...
Clematisy będę dziś sadzić - prawdopodobnie pójdą wszystkie trzy sztuki w jedno miejsce, na ogrodzenie i liczę że będą rodzić mnóstwo kwiatów :) A przymrozki i tak się zdarzą zapewne nocami, oby minimalne... Miłego dnia!
Julka, wiesz co, no palma nas wzięła, ale nawet mojemu M. się udziela :) Swoją drogą, przy każdym ogrodzie jest tyle pracy, że trzeba sobie narzucić tempo, by ze wszystkim się wyrobić na czas...
Ilse też jestem ciekawa... To przepiękna róża, do Ciebie pięknie by się nadawała.
Maju, dzieńdoberek... Padłam wczoraj, ale naładowałam akumulator na dziś - będę szaleć po pracy :)

Na porannym obchodzie dostrzegłam trzy żaby w oczku, które nie przeżyły zimy, buuuu!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dziękuję wybiorę jakiś na pewno z tych co mi podałaś :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”