U Gajeczki
Re: U Gajeczki
Tak tak, moja droga. Oczekujemy na zdjęcia. No i niestety u mnie też pada, założę się, ze jak będę musiała gdzieś wyjść to będzie ślicznie. Echh 

Zostawiam ślad, żebyś mi nie uciekła, a w wolnej chwili pospaceuję sobie na spokojnie............(to chyba będzie zima) 

- Dzialeczka
- 500p
- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gajeczko, niektórzy na Ciebie czekają 

- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super warzywniak 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Gajeczko, gdzie zniknęłaś tak cichutko u Ciebie, pooglądałam sobie jeszcze raz Twoje warzywka i przepiękne robótki, czy wysiane przez Ciebie daturki kwitły? Jestem ciekawa tej fioletowej, masz zdjęcia?
pozdrawiam
Ilona
pozdrawiam
Ilona
- gajeczka
- 200p
- Od: 1 cze 2011, o 22:11
Witam w nowym sezonie
Odtajałam właśnie po zimie i wracam na łono forum, czy ktoś tu jeszcze będzie zaglądał.. Mam nadzieję
Zuzia już jest dużą kotką i dołączył do niej Hirek i nie wiem czy nie będzie potomstwa wkrótce ;) Będą i zdjęcia, jeśli znajdę to też z ubiegłego roku, końcówka sezonu. Ale to w późniejszych dniach, na razie muszę pospacerować po Waszych ogródkach i ogólnie po forum.
Ilonko - białe daturki kwitły, miały sporo kwiatów, lecz ich kwitnienie trwało jeden dzień i po tym dniu kwiat obsychał i opadał, zawiązało się parę owoców i nawet mam nasiona, ale nie będę powtarzać ich siania. Fioletowy nie zakwitł w ogóle i raczej już przygody z tymi jednorocznymi daturami nie będzie. A ta wielka nie wiem czy przetrwała zimę. Ogólnie czasu mam malutko w porównaniu z ubiegłym rokiem, ale ogrodu nie odpuszczę, choćbym przy latarce miała w nim kopać :P

Ilonko - białe daturki kwitły, miały sporo kwiatów, lecz ich kwitnienie trwało jeden dzień i po tym dniu kwiat obsychał i opadał, zawiązało się parę owoców i nawet mam nasiona, ale nie będę powtarzać ich siania. Fioletowy nie zakwitł w ogóle i raczej już przygody z tymi jednorocznymi daturami nie będzie. A ta wielka nie wiem czy przetrwała zimę. Ogólnie czasu mam malutko w porównaniu z ubiegłym rokiem, ale ogrodu nie odpuszczę, choćbym przy latarce miała w nim kopać :P
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Witaj Gajeczko po śnie zimowym 

-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
- gajeczka
- 200p
Tak tak, przebudziłam się z zimowego snu. Zapraszam chętnych na pierwszą, skromną część zdjęć. Na początek zwiastuny wiosny, krokusy rozsadzone po trawniku:

O takie w zbliżeniu:

I rabatka z tulipanami, żonkilami, hiacyntami i krokusami sadzonymi jesienią:

Niektóre szykują się już do kwitnięcia:

A inne kwitną:

Kwitną też pierwsze pierwiosnki:

O takie w zbliżeniu:

I rabatka z tulipanami, żonkilami, hiacyntami i krokusami sadzonymi jesienią:

Niektóre szykują się już do kwitnięcia:

A inne kwitną:

Kwitną też pierwsze pierwiosnki:

- gajeczka
- 200p
A z upraw domowych, coś marne mam siewki w tym roku, ale pokażę, żeby było widać, że coś działam
Bakłażany:

Rukola:

Bazylię w tym roku mam zwykłą, cytrynową i czerwoną, ale tak mizerne, że na razie tylko czerwona pozuje:

I moje ulubione, tzn najbardziej wyczekiwane pomidorki. Wschody różnie, ale na ogół marne, rosną powoli i dużo pada już na samym początku.. Niestety. Posiałam sporo odmian w tym roku, jak na mnie
Z drobiazgów: cytrynek groniasty, maskotka i black cherry, a z większych: malinowy ożarowski, san marzano, bohun, bawole serce, giant, flemme, oraz brandywine w 3 kolorach, czarny, czerwony i żółty. To część siewek:

(A w tyle w kadr wkradły się pory)

Bakłażany:

Rukola:

Bazylię w tym roku mam zwykłą, cytrynową i czerwoną, ale tak mizerne, że na razie tylko czerwona pozuje:

I moje ulubione, tzn najbardziej wyczekiwane pomidorki. Wschody różnie, ale na ogół marne, rosną powoli i dużo pada już na samym początku.. Niestety. Posiałam sporo odmian w tym roku, jak na mnie

(A w tyle w kadr wkradły się pory)

- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Witaj Gajeczko
Melduje że ja też w koncu przebudziłam sie z zimowego snu
Ale rozsad, dużo sadzenia się zapowiada, a ja już większość warzywek posiałam w ogrodzie, za to we folii rzodkiewka, koperek, kapustka pekinka i cukinia juz wyszly na wierzch, no i duużo sałaty samosiejki jest

Melduje że ja też w koncu przebudziłam sie z zimowego snu

Ale rozsad, dużo sadzenia się zapowiada, a ja już większość warzywek posiałam w ogrodzie, za to we folii rzodkiewka, koperek, kapustka pekinka i cukinia juz wyszly na wierzch, no i duużo sałaty samosiejki jest

Muszę pogratulować Ci rozmachu Gajeczko
oby wszystko pięknie rosło jak w tamtym roku! Warzywniak miałaś imponujący!
więcej słońca

oby wszystko pięknie rosło jak w tamtym roku! Warzywniak miałaś imponujący!

więcej słońca

Fredek
Pomidory i bazylia Fredkowej
Pomidory i bazylia Fredkowej