Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Jak ze wszystkim-trzeba poczekać :D Wcale nie wyglądają źle, myślałam po Twoim komentarzu, że jakieś niewydarzone, ale bez przesady :wink: Pień jest, koronka jest, listki też już są.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Martus, bzy zostaną - już zaplanowałam jednego na rabacie różanej, a drugiego w donicy na tarasie. U dołu dosadzę mu może lobelię z moich wysiewów żeby nie było mu samemu smutno ;:168
Zeberko, ja właśnie chcę mojego formować na ksztaltne kuliste drzewko :-) Czy Ty też masz odmianę Meyera? Jaki kolor? Mój jest Josee, różowy ;:131 Wyczytałam nawet że ta odmiana może powtarzać kwitnienie :tan
Margo, ma kilka pąków poczerniałych, ale jest też kilka zielonych, mam nadzieję, ze zakwitnie jeszcze w tym roku.. ;:108 Dobrze wiedzieć, że tak ładnie zimują :tan
Elu, Aniu, Halinko - dziękuję za pocieszające słowa ;:196 będę czekać na kwiaty, oby był zdrowy i dobrze rósł ;:63
Ewa, nie chodzi tylko jakość ale raczej stosunek jakości do ceny... Na pewno nie są warte 100 zł. Ale prezent od M jak zawsze bezcenny, wiec już nie będę marudzic tylko się nimi zajmę, może się odwdzięczą :uszy

Ogrodnik już ruszył do akcji, mam nadzieję, że efekty bedą widoczne :tan Niestety obejrzę dopiero po ciemku.. Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy te lilaki nie są w większej doniczce? Czasami pokazany jest jeden element asortymentu rośliny - najtańszy :wink: - a te większe i w większych pojemnikach są pomijane dyskretnie :lol:
Dobrze będzie :D
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Uhu, tez mnie sie tak wydaje tz ze cena byla "przypisana" do mniejszych doniczek a wieksze zostaly pominiete milczeniem :wink: I dopiero przy kasie okazuje sie co faktycznie na kodzie jest.
Ale drzewka sa spoko, nie wiem dlaczego marudzisz :wink: Prezent dostalas, to sie ciesz - chuchaj i dmuchaj a bedzie pieknie :heja
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Na fotce z ceną nie jest napisane "Od 35 zł" więc ja bym chyba poszła z wydrukowana tą fotką i paragonem i poprosiła o zwrot nadpłaconej kwoty :uszy ... a za zwrot mozna kupic jeszcze jednego lilaka ;:172

Bzy super... na pewno się przyjmą :) Fajnie mieć takiego M... ;:333
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Na etykiecie jest napisane, że to cena za roślinę w doniczce o średnicy 19 cm. Ale śledztwo warto zrobić ;:108

EDIT; Już wiem, obejrzałam - póki co pobieżnie - gazetkę online ;). Niższa cena jest za krzew, wyższa za formę pienną.
Niektóre ceny... ciekawe... :shock:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

W Obi trzeba uważać z cenami. Na szczęście działa to w dwie strony. W zeszłym roku jesienią kupiłam u nich piękne rozrośnięte hosty po (uwaga!) 1.49 zł. :shock: Obok stały mniejsze, innego producenta po kilkanaście zł za sztukę. Trzeba z każdym produktem biegać do skanera albo informacji.
A co do bzu - byłam w Obi w sobotę i oprócz tych drzewkowatych były też małe krzaczki na najniższej półce. Ta niższa cena pewnie ich dotyczyła.
Robaczku zobaczysz, będą pięknie rosły. Nie ma innej opcji!
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Kasiu czekam z niecierpliwością na fotki ścieżki.Mój ogród ma bardzo podobny układ do Twojego więc jeśli pozwolisz to co nieco podpatrzę :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

wow jakie zakupy, też poluję na bez do nowego ogrodu :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Też chętnie zobaczę Twoją ścieżkę. Z czego będzie? Szukam inspiracji. ;:154
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dziewczyny, witajcie ;:4
Niedawno wróciłam, więc za oknem już ciemno, ale...widać ścieżkę :tan :heja :tan
Jutro postaram się cyknąć fotkę ;:108 Kamień wygląda fajnie, na ile można to ocenić w świetle latarki :;230
W weekend czeka mnie wielkie sadzenie róż! w czwartek odbieram partię od Ewy/Gloriadei, a w piątek kolejne z Rosarium. W następnym tygodniu planuję wypad na giełdę po lawendę i jakieś bylinki na ścieżkę i z grubsza będzie według planu :uszy

Francesca - ja też sprawdziłam gazetkę, takie mają ceny niestety, prosty przelicznik z euro, szkoda tylko, że my nie zarabiamy w euro ;:124
Jule - już chucham i dmucham, żeby się nie obraził za chłodne przyjęcie...
Ave, ja też mam nadzieję, że się przyjmie i pięknie zakwitnie dla Mojego M ;:167
Asiu dziękuję za słowa otuchy ;:196
Aniu, zapraszam :wit Podpatruj ile chcesz, założ wątek, żebyśmy mogli podziwiać Twój ogród ;:108 Ścieżkę opisuję w wątku od początku, jest nawet zamieszczony "projekt" (stronka 5,9) będzie z kamienia, a wzdłuż niej rabaty różane ;:170
Reniu, teraz na pewno pojawi się wiele odmian lilaków, wiosna należy do nich :tan na pewno znajdziesz coś dla siebie, szukaj w szkółkach, markety drogie, jak sama widzisz ;:219
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Mój?
Em 'SENSATION'
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Mój ogród dopiero zaczyna raczkować.Na razie wypełniam rabaty wzdłuż ogrodzenia bo cała reszta to plac budowy.Ale pewne plany już siedzą w mojej głowie.Szukam też cały czas inspiracji na forum.Z założeniem wątku zbieram się od jakiegoś czasu ale jakoś tak mi się schodzi. Jednak może tej wiosny coś się ruszy :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kasiu ;:167 widzę, że Ty już na całego w ogrodzie pracujesz :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jestem ciekawa jak wyszło.
Kasiu, ja się zastanawiam, czy jeśli widzisz zielone pączki to bedzie kwitła. Raczej to pączki liściowe.
Jak juz pisałam, moje pączki kwaitowe są całe ciemne. Wyglądają jakby były przmarzniete, ale ona mają taką zdrewniałą łuskę. Mysle, że to one Ci zakwitną.
Ciekawe. Obserwuj, jestem bardzo ciekawa, czy mam rację
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”