Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Kasiu biegnę Ci się pochwalić mam nowego clematisa ponad planowanego :;230 Jana Pawła II za jedy 4 zł :tan wczoraj znalazłam w LM wśród zdechlaków ma pączek , odbija . Duża szansa , że przeżyje ;:138 ;:7
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Kasiu, czy ten Poznań koło którego mieszkasz na pewno jest w Polsce? :;230
No i co ja mam napisać? Tylko tyle, że cudownie :tan i że zazdroszczę :twisted:
Jeszcze o CdB - mój siedzi na patelni - non stop słońce i mu to nie przeszkadza, w przeciwieństwie do Dra Ruppela, którego tam posadziłam, bo nie znałam odmiany - bardzo się w pełnym letnim słońcu męczył, niedługo powędruje na "ścianę wschodnią" :P
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, jestem w szoku :shock: Objerzałam fotki, u Ciebie wiosna w pełni a u mnie tylko tulipany się wychylają. A Twoja sasanka oszalała, mojej jeszcze nie widać wcale :roll:
Agatko, słuszna uwaga :;230
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

no no no u Ciebie jeszcze bardziej kolorowo niż u mnie... iryski, a i nawet hiacynty kolorów nabierają, i faktycznie też sikoreczka się u Ciebie pojawiła :tan aż miło popatrzeć ;:167
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ja się nie mogę doczekać aż sasanka się pokaże, a jaki ma kolor kwiatków?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu, byłam dziś w Obi....myslałam, że mnie tam zaraz wiatr porwie....tak wiało :shock:
ale, ale mają tam lilaki Meyera.....odmiana Palibin, Joosie i jakaś tam Sweet ....Baby.....skleroza :roll:
takie w formie drzewkowej i zwykłej czyli krzaka.....no takie:
Obrazek
kosztują koło 35 zł ;:173

no i mieli migdałki - duże kraczki za 14 zł.......muszę szybko miejsce dla nich przygotować ;:224
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Niby 90 km a jaka różnica.Do Was wiosna szybciej przychodzi ;:3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam serdecznie wszystkich gości ;:138
Zdążyłam do domu o zachodzie słońca i już prawie po ciemku posadziłam nieplanowany różany nabytek - Rosarium Uetersen - wylądowała przy parawanie w towarzystwie powojników. Jutro rano wchodzi ogrodnik, mam nadzieję, że do końca tygodnia uwinie się ze ścieżką i będę mogła sadzić róże na rabatach, zaczynam w piątek po pracy i sadzę do nocy ;:138

Zeberko, wczorajsza burza dała mi się mocno we znaki..a w zasadzie ta wichura, która była potem... Wiało mocno całą noc, spać przez to nie mogłam, a jak usnęłam to ciągle się budziłam. Miałam wrażenie, że mi drzewa łamie w ogrodzie..
Sasanki mam posadzone wzdłuż rabaty tulipanowej, w większości fioletowe, kilka białych i bordowych. W ubiegłym roku były młode i wyglądały tak:

Obrazek

Teraz kępy są znacznie większe, więc będzie sasankowy szał!
Ilonko - najwięcej roślinek kwitnie mi przy tarasie - to najmocniej nasłoneczniony teren w ogrodzie, od południa, osłonięty. W innych miejscach też mam cebulowe, dopiero startują i pojedyncze kwiaty kwitną.
Kamciu, Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa!U mnie wiosna trochę szybciej, za tydzień u Ciebie też będzie kolorowo ;:108
Elu - sasanki są już bardzo duże, nie zdziwię się jak w weekend zakwitną...
Ewuniu, witaj ;:196 Miło, że zajrzałaś, zapraszam na dalszą fotorelację z mojej wiosny :uszy
Cześć Krysiu! Moje sasanki ruszyły w weekend, wcześniej były malutkie - dzisiaj już większe, rosną w oczach! ;:138
Ateno, nie martw się suchymi listkami krokusów, to normalne po takich mrozach, a kwiatom nie zaszkodzi, na pewno wzejdą
Edytko, trafiłaś świetną okazję! Ja też kupiłam JP2 i nie jest jakimś okazem zdrowia, a kosztował 12 zł..Musze zajrzeć do LM ;:108 Masz już dla niego miejsce? Mojego posadziłam na słonecznym parawanie, obok fioletowych i różowych odmian, całe lato coś ma tam kwitnąć, w założeniu :uszy
Francesca - mój CdB tez posadzony w słońcu obok....dr Ruppela :;230 Rósł tam w zeszłym roku i nie marudził...daj znać jak Twój będzie się sprawował w cieniu, może mojego też przesadzę.
Gatita, witaj!Wiosenne szaleństwo - jak tak dalej pójdzie, tulipanki powinny kwitnąć za 2 tygodnie ;:333
Eliza, sikori, pszczółki, motylki - ogród powoli zaczyna tętnić życiem ;:138
Martuś, dzięki za info, jutro tam zajrzę ;:108 Mam nadzieję, że zostanie mi jakiś ładny okaz - dzięki, że pamietałaś ;:196
Cześć Aszka! Nawet w samym Poznaniu jest różnica, powoli zaczynam wierzyć w lokalny mikroklimat.. :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

spoko nie ma problemu, dziś mieli nową dostawę więc pewnie jakiegoś ślicznego sobie wybierzesz :uszy
akurat byłam dziś i w Obi i w Praktikerze......w tym drugim dopiero zaczynają tworzyć ogród zewnętrzny ale w Obi - ojej :shock:
jak tylko bedzie ta moja duża pensja (czyli za jakieś 15 dni) to ja tam jade - po migdałka no i jeszcze podobały mi się takie małe iglaczki......no śliczności, były tuje, cyprysiki, sosenki......dużo tego :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jestem ciekawa jak Ci sie sciezka uda ;:65
Ja juz nigdzie nie jezdze, nawet do OBI-ka mnie nie zapedzi - omijam wszystko wieksza obwodnica :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, ale śliczna, włochata kępka sasanek ;:63 Nie mogę się doczekać aż moje będą takie. Uwielbiam sasaneczki :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Martuś - po cynku od Ciebie tak się ucieszyłam, że napisałam Mojemu M, że są liaki w Obi i muszę je koniecznie obejrzeć... Wyobraź sobie, że kupił mi 2 takie lilaki...chciał mi zrobić niespodziankę, miło, ale te lilaki kochana mają 60 cm wysokości, chucherka straszne, przemarzniete od góry pączki i kosztują 49,99 za sztukę :shock: ;:124
35,99 kosztują maluśkie krzaczki. Postaram się to jutro oddać, masakra jakaś ;:222
Te na Twoim zdjęciu wygladają na duże, z grubym pniem i co najmniej metr wysokości... ale ze mnie głupol ;:124

Jule, masz rację, omijaj szerokim łukiem :uszy

Moniczko ;:196 Ja też uwielbiam sasanki :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

ojej a gdzie on je kupił? i takie za prawie 50 zł bez grosza? o rany..... :shock:
jak masz paragon to pewnie, że idź oddać......przesadzili ;:222
biedny Twój meżulek, chciał zrobić niespodziankę a tu coś takiego....... ;:196

no to były wysokie, koło metra miały, nie wiem dokładnie bo nie mierzyłam i pień na pewno jest gruby i co najważniejsze już mają małe listki :uszy
żaden głupol ;:168 - one dopiero dziś były, nowa dostawa ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziś bezrobocie :;230 Wiał taki zimny wiatr, że nie odważyłam się wychodzić na dwór. Wszystko się skuliło i czeka na cieplejszy czas.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
myślę, że w Kórniku wiosną takie lilaki będą na bank! ;:108
M chciał dobrze a tu... zonk, naciągacze w tych marketach!

Szykuj miejsce na Bonicę, nie ma zmiłuj!
Choćby kosztem trawnika :;230
To może wpadnę w sobotę pod wieczór, ochrzcimy nowe rabatki! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”