Ogródek Robaczka
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka
Kasiu biegnę Ci się pochwalić mam nowego clematisa ponad planowanego
Jana Pawła II za jedy 4 zł
wczoraj znalazłam w LM wśród zdechlaków ma pączek , odbija . Duża szansa , że przeżyje

- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Kasiu, czy ten Poznań koło którego mieszkasz na pewno jest w Polsce?
No i co ja mam napisać? Tylko tyle, że cudownie
i że zazdroszczę
Jeszcze o CdB - mój siedzi na patelni - non stop słońce i mu to nie przeszkadza, w przeciwieństwie do Dra Ruppela, którego tam posadziłam, bo nie znałam odmiany - bardzo się w pełnym letnim słońcu męczył, niedługo powędruje na "ścianę wschodnią" :P
No i co ja mam napisać? Tylko tyle, że cudownie
Jeszcze o CdB - mój siedzi na patelni - non stop słońce i mu to nie przeszkadza, w przeciwieństwie do Dra Ruppela, którego tam posadziłam, bo nie znałam odmiany - bardzo się w pełnym letnim słońcu męczył, niedługo powędruje na "ścianę wschodnią" :P
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kasiu, jestem w szoku
Objerzałam fotki, u Ciebie wiosna w pełni a u mnie tylko tulipany się wychylają. A Twoja sasanka oszalała, mojej jeszcze nie widać wcale 
Agatko, słuszna uwaga
Agatko, słuszna uwaga
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
no no no u Ciebie jeszcze bardziej kolorowo niż u mnie... iryski, a i nawet hiacynty kolorów nabierają, i faktycznie też sikoreczka się u Ciebie pojawiła
aż miło popatrzeć 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ja się nie mogę doczekać aż sasanka się pokaże, a jaki ma kolor kwiatków?
Kasiu, byłam dziś w Obi....myslałam, że mnie tam zaraz wiatr porwie....tak wiało
ale, ale mają tam lilaki Meyera.....odmiana Palibin, Joosie i jakaś tam Sweet ....Baby.....skleroza
takie w formie drzewkowej i zwykłej czyli krzaka.....no takie:

kosztują koło 35 zł
no i mieli migdałki - duże kraczki za 14 zł.......muszę szybko miejsce dla nich przygotować
ale, ale mają tam lilaki Meyera.....odmiana Palibin, Joosie i jakaś tam Sweet ....Baby.....skleroza
takie w formie drzewkowej i zwykłej czyli krzaka.....no takie:

kosztują koło 35 zł
no i mieli migdałki - duże kraczki za 14 zł.......muszę szybko miejsce dla nich przygotować
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Niby 90 km a jaka różnica.Do Was wiosna szybciej przychodzi 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie wszystkich gości
Zdążyłam do domu o zachodzie słońca i już prawie po ciemku posadziłam nieplanowany różany nabytek - Rosarium Uetersen - wylądowała przy parawanie w towarzystwie powojników. Jutro rano wchodzi ogrodnik, mam nadzieję, że do końca tygodnia uwinie się ze ścieżką i będę mogła sadzić róże na rabatach, zaczynam w piątek po pracy i sadzę do nocy
Zeberko, wczorajsza burza dała mi się mocno we znaki..a w zasadzie ta wichura, która była potem... Wiało mocno całą noc, spać przez to nie mogłam, a jak usnęłam to ciągle się budziłam. Miałam wrażenie, że mi drzewa łamie w ogrodzie..
Sasanki mam posadzone wzdłuż rabaty tulipanowej, w większości fioletowe, kilka białych i bordowych. W ubiegłym roku były młode i wyglądały tak:

Teraz kępy są znacznie większe, więc będzie sasankowy szał!
Ilonko - najwięcej roślinek kwitnie mi przy tarasie - to najmocniej nasłoneczniony teren w ogrodzie, od południa, osłonięty. W innych miejscach też mam cebulowe, dopiero startują i pojedyncze kwiaty kwitną.
Kamciu, Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa!U mnie wiosna trochę szybciej, za tydzień u Ciebie też będzie kolorowo
Elu - sasanki są już bardzo duże, nie zdziwię się jak w weekend zakwitną...
Ewuniu, witaj
Miło, że zajrzałaś, zapraszam na dalszą fotorelację z mojej wiosny
Cześć Krysiu! Moje sasanki ruszyły w weekend, wcześniej były malutkie - dzisiaj już większe, rosną w oczach!
Ateno, nie martw się suchymi listkami krokusów, to normalne po takich mrozach, a kwiatom nie zaszkodzi, na pewno wzejdą
Edytko, trafiłaś świetną okazję! Ja też kupiłam JP2 i nie jest jakimś okazem zdrowia, a kosztował 12 zł..Musze zajrzeć do LM
Masz już dla niego miejsce? Mojego posadziłam na słonecznym parawanie, obok fioletowych i różowych odmian, całe lato coś ma tam kwitnąć, w założeniu
Francesca - mój CdB tez posadzony w słońcu obok....dr Ruppela
Rósł tam w zeszłym roku i nie marudził...daj znać jak Twój będzie się sprawował w cieniu, może mojego też przesadzę.
Gatita, witaj!Wiosenne szaleństwo - jak tak dalej pójdzie, tulipanki powinny kwitnąć za 2 tygodnie
Eliza, sikori, pszczółki, motylki - ogród powoli zaczyna tętnić życiem
Martuś, dzięki za info, jutro tam zajrzę
Mam nadzieję, że zostanie mi jakiś ładny okaz - dzięki, że pamietałaś 
Cześć Aszka! Nawet w samym Poznaniu jest różnica, powoli zaczynam wierzyć w lokalny mikroklimat..
Zdążyłam do domu o zachodzie słońca i już prawie po ciemku posadziłam nieplanowany różany nabytek - Rosarium Uetersen - wylądowała przy parawanie w towarzystwie powojników. Jutro rano wchodzi ogrodnik, mam nadzieję, że do końca tygodnia uwinie się ze ścieżką i będę mogła sadzić róże na rabatach, zaczynam w piątek po pracy i sadzę do nocy
Zeberko, wczorajsza burza dała mi się mocno we znaki..a w zasadzie ta wichura, która była potem... Wiało mocno całą noc, spać przez to nie mogłam, a jak usnęłam to ciągle się budziłam. Miałam wrażenie, że mi drzewa łamie w ogrodzie..
Sasanki mam posadzone wzdłuż rabaty tulipanowej, w większości fioletowe, kilka białych i bordowych. W ubiegłym roku były młode i wyglądały tak:

Teraz kępy są znacznie większe, więc będzie sasankowy szał!
Ilonko - najwięcej roślinek kwitnie mi przy tarasie - to najmocniej nasłoneczniony teren w ogrodzie, od południa, osłonięty. W innych miejscach też mam cebulowe, dopiero startują i pojedyncze kwiaty kwitną.
Kamciu, Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa!U mnie wiosna trochę szybciej, za tydzień u Ciebie też będzie kolorowo
Elu - sasanki są już bardzo duże, nie zdziwię się jak w weekend zakwitną...
Ewuniu, witaj
Cześć Krysiu! Moje sasanki ruszyły w weekend, wcześniej były malutkie - dzisiaj już większe, rosną w oczach!
Ateno, nie martw się suchymi listkami krokusów, to normalne po takich mrozach, a kwiatom nie zaszkodzi, na pewno wzejdą
Edytko, trafiłaś świetną okazję! Ja też kupiłam JP2 i nie jest jakimś okazem zdrowia, a kosztował 12 zł..Musze zajrzeć do LM
Francesca - mój CdB tez posadzony w słońcu obok....dr Ruppela
Gatita, witaj!Wiosenne szaleństwo - jak tak dalej pójdzie, tulipanki powinny kwitnąć za 2 tygodnie
Eliza, sikori, pszczółki, motylki - ogród powoli zaczyna tętnić życiem
Martuś, dzięki za info, jutro tam zajrzę
Cześć Aszka! Nawet w samym Poznaniu jest różnica, powoli zaczynam wierzyć w lokalny mikroklimat..
spoko nie ma problemu, dziś mieli nową dostawę więc pewnie jakiegoś ślicznego sobie wybierzesz
akurat byłam dziś i w Obi i w Praktikerze......w tym drugim dopiero zaczynają tworzyć ogród zewnętrzny ale w Obi - ojej
jak tylko bedzie ta moja duża pensja (czyli za jakieś 15 dni) to ja tam jade - po migdałka no i jeszcze podobały mi się takie małe iglaczki......no śliczności, były tuje, cyprysiki, sosenki......dużo tego
akurat byłam dziś i w Obi i w Praktikerze......w tym drugim dopiero zaczynają tworzyć ogród zewnętrzny ale w Obi - ojej
jak tylko bedzie ta moja duża pensja (czyli za jakieś 15 dni) to ja tam jade - po migdałka no i jeszcze podobały mi się takie małe iglaczki......no śliczności, były tuje, cyprysiki, sosenki......dużo tego
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Jestem ciekawa jak Ci sie sciezka uda
Ja juz nigdzie nie jezdze, nawet do OBI-ka mnie nie zapedzi - omijam wszystko wieksza obwodnica
Ja juz nigdzie nie jezdze, nawet do OBI-ka mnie nie zapedzi - omijam wszystko wieksza obwodnica
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kasiu, ale śliczna, włochata kępka sasanek
Nie mogę się doczekać aż moje będą takie. Uwielbiam sasaneczki 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Martuś - po cynku od Ciebie tak się ucieszyłam, że napisałam Mojemu M, że są liaki w Obi i muszę je koniecznie obejrzeć... Wyobraź sobie, że kupił mi 2 takie lilaki...chciał mi zrobić niespodziankę, miło, ale te lilaki kochana mają 60 cm wysokości, chucherka straszne, przemarzniete od góry pączki i kosztują 49,99 za sztukę

35,99 kosztują maluśkie krzaczki. Postaram się to jutro oddać, masakra jakaś
Te na Twoim zdjęciu wygladają na duże, z grubym pniem i co najmniej metr wysokości... ale ze mnie głupol
Jule, masz rację, omijaj szerokim łukiem
Moniczko
Ja też uwielbiam sasanki 
35,99 kosztują maluśkie krzaczki. Postaram się to jutro oddać, masakra jakaś
Te na Twoim zdjęciu wygladają na duże, z grubym pniem i co najmniej metr wysokości... ale ze mnie głupol
Jule, masz rację, omijaj szerokim łukiem
Moniczko
ojej a gdzie on je kupił? i takie za prawie 50 zł bez grosza? o rany.....
jak masz paragon to pewnie, że idź oddać......przesadzili
biedny Twój meżulek, chciał zrobić niespodziankę a tu coś takiego.......
no to były wysokie, koło metra miały, nie wiem dokładnie bo nie mierzyłam i pień na pewno jest gruby i co najważniejsze już mają małe listki
żaden głupol
- one dopiero dziś były, nowa dostawa 
jak masz paragon to pewnie, że idź oddać......przesadzili
biedny Twój meżulek, chciał zrobić niespodziankę a tu coś takiego.......
no to były wysokie, koło metra miały, nie wiem dokładnie bo nie mierzyłam i pień na pewno jest gruby i co najważniejsze już mają małe listki
żaden głupol
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dziś bezrobocie
Wiał taki zimny wiatr, że nie odważyłam się wychodzić na dwór. Wszystko się skuliło i czeka na cieplejszy czas.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu
myślę, że w Kórniku wiosną takie lilaki będą na bank!
M chciał dobrze a tu... zonk, naciągacze w tych marketach!
Szykuj miejsce na Bonicę, nie ma zmiłuj!
Choćby kosztem trawnika
To może wpadnę w sobotę pod wieczór, ochrzcimy nowe rabatki!
myślę, że w Kórniku wiosną takie lilaki będą na bank!
M chciał dobrze a tu... zonk, naciągacze w tych marketach!
Szykuj miejsce na Bonicę, nie ma zmiłuj!
Choćby kosztem trawnika
To może wpadnę w sobotę pod wieczór, ochrzcimy nowe rabatki!