Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Witaj Mireczko :wit Jakie piękne zakupy -miło popodziwiać ;:138 W ogródku pięknie, wiosennie, tyle łebków wychodzi z ziemi ;:138 Oczar -czarujący ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Strasznie wieje, nic nie zrobiłam w ogrodzie. Może jutro pogoda będzie nieco lepsza.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Twoje murki są świetne :) W ogóle jestem pełna podziwu w pracę, którą wykonujesz sama. Uwijasz się jak pszczółka w ulu, mam nadzieję,że już niebawem zrobi się kolorowo i będziesz mogła cieszyć się wiosną w ogrodzie i ładnie obrośniętym murkiem
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Miriam, dawno nie widziałam, żeby z kogoś wychodziła taka niecierpliwość wiosny, jak z Ciebie.

Z maliny, jak się rozrośnie, będziesz zadowolonaa. Jest super.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Obrazek

Obrazek

Dni coraz dłuższe a czasu na forum nie mogę wygospodarować ;:185 Zdjęcia powyższe dokumentują moja pracę w ogrodzie.Częściowo,jutro postaram się wkleić więcej.Pojawia się coraz więcej kolorków,za sprawą krokusów na razie,ale to tylko kwestia dni,kiedy dołączą kolejne cebulowe.A oczy przecierałam,gdy zobaczyłam cesarską koronę od południowej strony :shock: Wystrzeliła z 10 cm.Mam jej sporo w innych miejscach,jednak nigdzie nie znalazłam.Pierwsze zdjęcie to mój ,patyczkowy na razie, żywopłot z ligustru.Nie żałowałam patyczków na wypadek,gdyby nie wszystkie miały ochotę się przyjąć ;:131 A drugie zdjęcie to odmłodzony modrzew.Zrobiło się pod nim sporo miejsca.Są tam już krokusy,ale pomyślę o czymś cieniolubnym,żeby chwasty się nie rozzuchwaliły :evil: W warzywie posadziłam już cebulę dymkę i zagonek marchewki.Ponieważ przywieżli dzisiaj nawozy,pozwoliłam sobie od razu "poczęstować" wapnem amatorów zasadowej gleby :wink:
Dziękuję Romci,Ewci,Simbi i akl62 za miłe słowa i odwiedzinki.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Kochana cudnie wszystko wygląda, będzie bajecznie. Mam nadzieję,że żywopłot się w całości przyjmie i będzie już niedługo cieszyć oko :D Miłej nocki ;:196

Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie od Ciebie przyszłam :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

A ja do Ciebie ;:oj

Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Miriam :wit Super porządki ;:108 Pod modrzewia, na zacienione miejsce do zadarniowania polecam barwinka, np. 2 różnobarwne odmiany - klasyczny, ciemnozielony i variegatę dla kontrastu. Ładnie zakwita, na niebiesko i zakryje szybko powierzchnię pod modrzewiem :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Jestem z rewizytą. :tan
Witam :wit , ależ u Ciebie pięknie i tak... przebogato. Masz chyba wszystkie roślinki ;:63. Przeszłam tych, ponad 50 stron i podziwiałam, podziwiałam, podziwiałam. Będę stałym gościem ;:65 . Będę także korzytać z porad, jak z tej dotyczącej na przykład pięciornika. Skoro cięcie mu służy, no to go przytnę. Wszystko dla jego dobra :D
aha, mam jeszcze pytanie. Co to za niebiesko kwitnący krzaczek... fotka z 16 X 2011 r, z godziny 18:34 (fotka pod kwitnącymi balonami :;230 )? Ładnie wygląda, wpadł mi w oko, a jeśli jest jeszcze mało wymagający, to chętnie będę go widziała w moim ogródku.
Pozdrawiam :)
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak postępują prace ?
Widzę, że też całymi dniami w ogrodzie pracujesz.
A co już zakwitło, pochwal się. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,Stokrotko,Grażynko-witam serdecznie :D Minął kolejny pracowity dzień ;:108 W ogrodzie z pracą dałam mały kroczek,dziś głównie byłam na usługach męża ;:131 Jako,że mamy opóżnienia z powodu choroby męża,trzeba to po nadrabiać.Uczę go pracy na wolniejszych obrotach,ale gdzie tam...Raptus pozostanie raptusem :wink: Mam tylko nadzieję,że nie połamie go kręgosłup znowu ;:185 W liliowce wrosła mi trawa,ale nie taka zwyczajna,to jakiś mutant nie do pozbycia :evil: Czułam się,jak archeolog,ryłam w ziemi,wyciągałam korzenie grubaśne i sprawdzałam,czy to od tej trawy,czy właśnie coś zniszczyłam.Postanowiłam już w poprzednim sezonie pozbyć się jej,nawet kosztem jakichś zniszczeń.Posiałam trochę rzodkiewki,podlałam patyczkowy żywopłocik,trochę pograbiłam.Wczorajsze zdjęcia robiłam przed południem ,w ostrym słońcu i na większości jest mój cień,bo nie wystarczyło mi wyobrażni,żeby to przewidzieć :oops: Dziś z kolei nie wyrobiłam się,zaskoczył mnie zmrok.Jutro niedziela,więc czas będzie.Kwitną krokusy i przebiśniegi.No i oczar.Chociaż dzisiaj już cebulice się jakby przygotowywały.A,jeszcze obcięłam dzisiaj wierzbę hakuro-nishiki.Wiosna przyspiesza,mahonia ma nabrzmiałe pąki,tawuła japońska,pigwowiec też.
Kasiu,pod modrzewia nie posadzę barwinka,bo już rośnie niedaleko i pewnie niedługo by się wszystko zlało,ale pomysł bardzo dobry.Mam tylko jeden gatunek na razie.
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stokrotko,pewnie chodzi Ci o astra jesiennego :roll: Zero wymagań,kwitnie wtedy,kiedy ogród smutnieje,nic tylko sadzić ;:333 Mam je w 4 kolorach :D
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Teraz czytając o barwinku przypomniałam sobie, że posadziłam jeden pod wierzbą, a wczoraj sprzątał tam męski zespół ;:223 Sprawdzę, czy roślina jeszcze istnieje. Mogli posprzątać :evil:
Pod modrzew może żurawki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Miriam, jak Ci się spawdza oczar. Gdybyć mogła dać znać od ilu lat go masz, jaką odmianę i w jakim miejscu rośnie ? Podoba mi się, ale słyszałam, że jest kapryśny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”