Mój wiejski ogród.
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród.
Pięka wiosna u Ciebie Irminko
U mnie też 
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Irminko jak słodko. Ciemiernik śliczny. U mnie też wychodzą różne łebki mam nadzieję, że żadne mrozy już nie przyjdą. U mnie widać hiacynty a nawet jedną lilię już widziałam
- irminka

Chyba zacznę okrywać ciemierniki na zimę, ślicznie kwitną, ale liście bardzo zmarniały od zimna 
- Maska

- Kontakt:
Ale moje liście tez maja w kiepskim stanie, dopiero jak kwiatki przekwitną to liście rosną nowe. Jak okryjesz to mogą i tak uschnąć
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam jednego ciemiernika, kupionego rok temu na targach ogrodniczych i zakwitł mi tylko jednym kwiatkiem. Ale co mnie bardzo cieszy, to że wypuszcza dwie kępki młodych kiełków, grubiutkich i zdrowych, więc krzaczek się zagęszcza i potężnieje 
- irminka

Gosiu, wnioskuję, że skoro interesują Cię ciemierniki, to i zdrówko wróciło? Czego mocno życzę 
- Maska

- Kontakt:
Ja w ubiegłym roku dzieliłam jeden z krzaczków i po podzieleniu roślinki zakwitły a w tym roku, jedna została u mnie, nie ma kwiatka. Pewnie krzaczek narasta,
- irminka

Masko i Gosiu, teraz wiem, że ciemierniki to moja następna kolekcja. Jednego podzieliłam w tamtym roku wczesną wiosną i także kwitnie. Chyba najbardziej pociągające jest w tym kwiatku, że zakwita, kiedy najmniej spodziewamy się kwiatów 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, mnie ciemierniki i inne zielska będą interesowały nawet w stanie nieprzytomności (tak przypuszczam). A zdrówko troszkę lepiej 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
U nas też dzisiaj wietrznie i dotkliwie zimno, mimo słoneczka.
Późno wróciłam, nawet nie udało się zrobić inspekcji ogródkowej
Też już myślałam o okryciu ciemierników, bo listki bardzo ucierpiały.
Część wycięłam w sobotę (tych najbardziej sponiewieranych), żeby roślinki nie męczyły się nad ich regeneracją, a skupiły na kwiatach.
Mam sporo maluchów takich dwulistkowych (prezent od forumki
)- czekam na ich kwiatki, bo to niespodzianki
Czytałam, że ciemierniki źle znoszą przeprowadzki i dzielenie. Może stąd problemy z kwitnięciem w kolejnym sezonie.
Piękne te białe pierwiosnki.
Późno wróciłam, nawet nie udało się zrobić inspekcji ogródkowej
Też już myślałam o okryciu ciemierników, bo listki bardzo ucierpiały.
Część wycięłam w sobotę (tych najbardziej sponiewieranych), żeby roślinki nie męczyły się nad ich regeneracją, a skupiły na kwiatach.
Mam sporo maluchów takich dwulistkowych (prezent od forumki
Czytałam, że ciemierniki źle znoszą przeprowadzki i dzielenie. Może stąd problemy z kwitnięciem w kolejnym sezonie.
Piękne te białe pierwiosnki.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
survivor26 pisze:Też parę dni temu wpadłam na tego bloga i też się zachwyciłam pomysłemZamierzam te korki nadziewać właśnie na wykalaczki i podpisywać markerem permanentnym...no i trzeba będzie M chyba w alkoholizm wpędzić, bo korków mam zdecydowanie za malo, a sama pić nie mogę
To juz lepiej stań pod okolicznym sklepem i zbieraj te korki i nie wpędzaj M w alkoholizm
Pomysł z korkami kupuję, oj ja durnowata niedawno wyrzuciłam sporą garść tego dobrodziejstwa
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
tak napisałam do starego tematu , przepraszam
.
Wiosna u Ciebie Irminko śliczna. Wyczytałam też Twoje mądre słowa, że krokusy te sadzone jesienią Ci nie kwitną. Toż to ja mam tylko taką młodzież. Czyli mogę zapomnieć o kwitnięciu
. Może choć tulipany jakieś zobaczę? Zaczęły mi ładnie wychodzić.
Mam ten ogród od 7lat, ale dopiero jesienią zrobiłam pierwsze nasadzenia i posadzenia. Teraz trochę też sieję. Aż mi wstyd, ale obiecuję poprawę ogrodniczą.
Wiosna u Ciebie Irminko śliczna. Wyczytałam też Twoje mądre słowa, że krokusy te sadzone jesienią Ci nie kwitną. Toż to ja mam tylko taką młodzież. Czyli mogę zapomnieć o kwitnięciu
Mam ten ogród od 7lat, ale dopiero jesienią zrobiłam pierwsze nasadzenia i posadzenia. Teraz trochę też sieję. Aż mi wstyd, ale obiecuję poprawę ogrodniczą.
- irminka

Sosenki4, te nowe krokusy JESZCZE nie kwitną, zakwitną po prostu trochę później