Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/
- 
				Grzegorz B

Alu, dawno mnie u Ciebie nie było, a jak już wlazłem, to "szczena" mi opadła  

. Wiosna, wiosna, wiosna (poza małymi wyjątkami) i to taka prawdziwa a nie taka jak u nas. Fantastycznie, pięknie sobie żyjesz  
 , ogrom barw i form, suptelnie połączonych w harmonijną całość , chwyta i to bardzo. To tak jakby przekroczyć bramy raju, gdzie szczęście i radość bije z każdego zakamarka otoczona tym co ziemia ma najpiękniejsze - życiem ubranym w wiosenne szaty. Oj niektórzy to w czepku rodzeni 

- Wisienka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Alu - posłusznie melduję, że zanim się wpisałam, grzecznie poczytałam i pooglądałam wszystkie Twoje zdjęcia - i te ze śniegiem, i te bez, z pieskiem, roślinkami cudnie kwitnącymi  
 .
Niestety nie miałam za bardzo czasu, żeby o wszystkim pisać
 .
Mimo niezbyt fajnych zapowiedzi pogodowych, życzę Ci duużo
 .

Niestety nie miałam za bardzo czasu, żeby o wszystkim pisać
Mimo niezbyt fajnych zapowiedzi pogodowych, życzę Ci duużo
Pozdrawiam serdecznie

- 
				hanna_1962
 - 500p

- Od: 2 lut 2008, o 17:12

- gucia
 - Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Alutka, śnieg wśród tylu kwiatów lekko mnie zszokował, widok przyznasz, dość nietypowy 

Palma jak zwykle wygląda przepięknie......mogę sobie o niej troszeczkę pomarzyć?

Palma jak zwykle wygląda przepięknie......mogę sobie o niej troszeczkę pomarzyć?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki

Moje wątki
- kogra
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02

Alutko czy widziałaś co wczoraj działo się w Szczecinie ? Cały dzień nie było prądu bo druty pozrywane. A spadło tylko /aż! / 20 cm śniegu. Jak widać anomalia pogodowestają się regułą. 

Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- Fleur 78
 - Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Witam serdecznie!  

Wbrew zapowiedziom, pogoda była wczoraj całkiem przyzwoita, więc spędziłam cały dzień w ogrodzie. Dzisiaj też zapowiada się całkiem nieźle, ale jeszcze w tej chwili jest trochę zimno, więc wpadłam na chwilkę na forum...

Karolku drogi, nie musisz kupować od razu 80...
  ... powolutku...  Jak ja byłam biedną studentką to nawet ogródka nie miałam...   

Grzesiu, fakt, że dawno Ciebie nie było, ale jak już przyszedłeś i przemówiłeś... Prawdziwa poetycka dusza! Uwielbiam!

Dziękuję za miłe  i piękne słowa!    

Wisienko, kochana jesteś!

A ja melduję, że Twoje życzenia się spełniają! Przynajmniej częściowo...   
  Dużo, słonka to może nie ma, ale pogoda,  jak na razie całkiem przyzwoita...  
  Dziękuję! 
Cynamonku, chyba Ty też, swoim słonkiem, przyczyniłaś się do Tej "przyzwoitej" pogody!
  Dziękuję i Tobie! 
Haneczko, witam w moim ogródku!
  Jestem niestety "młodym ogrodnikiem" i nie mam dużej wiedzy o magnoliach. Swoje mam dopiero od ok. 3 lat... Nigdy nie przemarzły mi kwiaty, ale tutaj klimat jest znacznie łagodniejszy niż w Polsce...   Z "wypadkami" należy się jednak liczyć, bo zimy stulecia się jednak zdarzają... ... Ja bym się jednak tak bardzo  nie przejmowała przemarznięciem kwiatów  raz na kilka lat... Aby roślina nie przemarzła...  

Guciu, ostatnio czytałam, że ta palma wytrzymuje spokojnie do -20°C ! Walnij ją sobie na garażu i nie cierp!

Grażynko, nic o tym nie słyszałam! Coś strasznego!

Ale dziwne to... Przecież 20 cm śniegu, to nie jest aż tak dużo... !
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny!
Zobaczcie jeszcze tylko, jaką roślinkę znalazłam wczoraj w ogródku...

Poznajecie? Wykopałam go przez przypadek, ale "zasadziłam" z powrotem i podlałam... Niech tworzy plantację...   

Wbrew zapowiedziom, pogoda była wczoraj całkiem przyzwoita, więc spędziłam cały dzień w ogrodzie. Dzisiaj też zapowiada się całkiem nieźle, ale jeszcze w tej chwili jest trochę zimno, więc wpadłam na chwilkę na forum...
Karolku drogi, nie musisz kupować od razu 80...
Grzesiu, fakt, że dawno Ciebie nie było, ale jak już przyszedłeś i przemówiłeś... Prawdziwa poetycka dusza! Uwielbiam!
Wisienko, kochana jesteś!
Cynamonku, chyba Ty też, swoim słonkiem, przyczyniłaś się do Tej "przyzwoitej" pogody!
Haneczko, witam w moim ogródku!
Guciu, ostatnio czytałam, że ta palma wytrzymuje spokojnie do -20°C ! Walnij ją sobie na garażu i nie cierp!
Grażynko, nic o tym nie słyszałam! Coś strasznego!
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny!
Zobaczcie jeszcze tylko, jaką roślinkę znalazłam wczoraj w ogródku...

- Ewelina
 - Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
 - Kontakt:

Mimo mizernych  działań  kontrrewolucyjnych  ze strony zimy...wiosna w Twoim ogrodzie już na  całego! Ślicznie jest  i kolorowo. Przepiękne magnolie( czy ta ciemna to "Susan"?)
Widzę też ,że zakupy nadal Cię pochłaniają...masz już tyyyyle róż , a tu jeszcze nowe odmiany. Ale rozumiem ,że trudno oprzeć się pokusie , bo mam to samo...tylko miejsca coraz mniej w ogrodzie
 Cieszę się  jednak tym , co mam , a to , czego nie mam u siebie , przyjdę obejrzeć do Ciebie i tyle ! 

Pozdrawiam cieplutko , E.

Widzę też ,że zakupy nadal Cię pochłaniają...masz już tyyyyle róż , a tu jeszcze nowe odmiany. Ale rozumiem ,że trudno oprzeć się pokusie , bo mam to samo...tylko miejsca coraz mniej w ogrodzie
Pozdrawiam cieplutko , E.
- Isia
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- gucia
 - Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Alutka, wierz mi, że chętnie bym sobie takie cudo u siebie walnęła, tylko z miejscem u mnie krucho 

Może jak garaż trochę przemebluję

Smardze miałam kiedyś w P_O, zarodniki chyba przytargałam z trocinami, pojawiły się niestety tylko jeden jedyny raz trzy lata temu.

Może jak garaż trochę przemebluję
Smardze miałam kiedyś w P_O, zarodniki chyba przytargałam z trocinami, pojawiły się niestety tylko jeden jedyny raz trzy lata temu.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki

Moje wątki