Dementuję..maja się dobrze.Powiedzcie mi czy tyczki do nich muszą być bardzo wysokie?Ze zdjęć widzę,że pomidory pędza ku górze znacznie bardziej niż pozostałedanutka66 pisze:W tym roku pierwszy raz posiałam San Marzano...i w ogóle nie wzeszły
Pomidory San Marzano
- danutka66
- 500p 
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory San Marzano
- vvinga
- 30p - Uzależniam się... 
- Od: 11 sty 2012, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,
ponieważ kicia zlikwidowała mi rozsadę pomidorów, ruszyłam na poszukiwanie kolejnych nasion do siania, przy okazji znalazłam sam marzano z data ważności 2003, wysiałam i teraz z ciekawością czekam by sprawdzić czy coś wzejdzie.

ponieważ kicia zlikwidowała mi rozsadę pomidorów, ruszyłam na poszukiwanie kolejnych nasion do siania, przy okazji znalazłam sam marzano z data ważności 2003, wysiałam i teraz z ciekawością czekam by sprawdzić czy coś wzejdzie.
Pozdrawiam

- 
				jerry
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Najpewniej "coś" wzejdzie, ale na Twoim miejscu to bym chyba kicię zlikwidował   

Oczywiscie z domu na czas zasiewów i rozsad, nie tak na amen.
Tak przy okazji jesteś kolejną osobą tu na forum, której kot niszczy pomidory, do tej pory wiedziałem,
że koty pociąga waleriana ale żeby pomidory ?
PS. Moje San Marcano rok temu też miały ok. 1,5m wzrostu.

Oczywiscie z domu na czas zasiewów i rozsad, nie tak na amen.

Tak przy okazji jesteś kolejną osobą tu na forum, której kot niszczy pomidory, do tej pory wiedziałem,
PS. Moje San Marcano rok temu też miały ok. 1,5m wzrostu.
Pozdrawiam
Jerry

Jerry
Ja rok temu poznałam San Marzeno i myślę że będą u mnie co rok,ich kształt lubią moje dzieci są wygodne żeby wsunąć je na plaży, U mnie rósł wyższy ok 2m, i miał olbrzymie liście   ,jak żaden inny .Ale naprawdę całą rodzinką go polubiliśmy
 ,jak żaden inny .Ale naprawdę całą rodzinką go polubiliśmy 

Pozdrawiam Iwona 

- danutka66
- 500p 
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
No właśnie tego się obawiam hmm,bo 1,5m to u mnie bawole śmigają,a słyszałam ,włoski przybysz wysoki bardzo. I jeszcze pytanko,czy trzeba je prowadzić jakoś specjalnie czy po prostu maja sobie rosnąć bez jakiejkolwiek ingerencji?iwa3003 pisze: U mnie rósł wyższy ok 2m, i miał olbrzymie liście,
Ja starałam się prowadzić je na jeden pęd, ale u jednego przegapiłam wilka i rósł na dwa pędy i zaważyłam że trochę póżniej dojrzewał -ale zachęcam do tej odmiany naprawdę fajny pomidor  

Pozdrawiam Iwona 

To mój kot też z gatunku pomidorolubnych. W zeszłym roku dzięki niemu miałam mix pomidorków z akcji, i to niestety nie wszystkie. Ale go sprawdzę, posieję też walerianęjerry pisze:Tak przy okazji jesteś kolejną osobą tu na forum, której kot niszczy pomidory, do tej pory wiedziałem,

Moje San Marzano świeżo wysiane, mam nadzieję, że kocie łapki nie zrobią mi kolejny raz mixu...
Ganio ,cudowne te Twoje San  M. Redorta ,jakie plenne.Zbieraj nasionka na akcję 2013 

- Alina-277
- 200p 
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Ja miałam San Marzano Vesuwio, były bardzo plenne ,smaczne,prowadziłam na jeden pęd , można na dwa, wysokie na jakieś 150-180 cm, liście duże przykrywały pomidory, dość krępy obronił się przed  zarazą.

Pozdrawiam...     Alina .

- 
				jerry
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Sirrah, jak go dobrze wytresujesz to tymi łapkami przecier Ci jeszcze zrobi   

pozdrawiam
Jerry

pozdrawiam
Jerry
Pozdrawiam
Jerry

Jerry
- edi13
- 1000p 
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
ganio4 imponujące  SM  widać bardzo plenne . Ja w tym roku po raz pierwszy  mam ta odmianę , mam ok 10 siewek.  Jak się utrzymają połowa pójdzie do gruntu, połowa do szklarni  

Jerry, nie dość, że przecier zrobi to jeszcze go zje  Póki co nasiona w doniczce zabezpieczone przed kocimi łapkami, jak mi całości nie zrzuci (oj wiem, że potrafi...) to powinno być dobrze.
  Póki co nasiona w doniczce zabezpieczone przed kocimi łapkami, jak mi całości nie zrzuci (oj wiem, że potrafi...) to powinno być dobrze.
Wczoraj doczytałam, moje San Marzano z FS to 2.

Póki co nasiona w doniczce zabezpieczone przed kocimi łapkami, jak mi całości nie zrzuci (oj wiem, że potrafi...) to powinno być dobrze.
  Póki co nasiona w doniczce zabezpieczone przed kocimi łapkami, jak mi całości nie zrzuci (oj wiem, że potrafi...) to powinno być dobrze.Wczoraj doczytałam, moje San Marzano z FS to 2.
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mi absolutnie na surowo do jedzenia nie wchodzą - przecier za to super z nich wyszedł - ma duuużo suchej masy - ja mam SM 3. Dwa krzaczki na pewno będą w tym roku na działeczce 

Pozdrawiam 
Forumowiczka - Aga

Forumowiczka - Aga