Byłam dzisiaj na ogrodzie i tak mnie wzięło na
Liliowce -Hemerocallis cz.10
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.10
Hej
ciachanie , że wyciachałam stare liście liliowcom,później pomyślałam, czy nie za wcześnie? 
nigdy nie mialam do czynienia z liliowcami - kupilam w zeszlym roku na wiosne korzen posadzilam go w doniczce i nawet cos tam zakwitlo ,doniczka stala w ogrodzie cala zime i teraz wyposcil liscie na ok 12-20 cm - i tu moje pytanie - mam go juz przeniesc do gruntu czy jeszcze za wczesnie lub za pozno ?
- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Miiriam "A może zestawienie pełnych piękności też będzie"
OK. Nie ma sprawy-proszę oto I CZEŚĆ Pełnych. Nazw nie ma, bo na te podpisy tracę zbyt dużo czasu. Jak ktoś będzie chciał poznać nazwę konkretnej odmiany, niech poda nr zdjęcia - to podam nazwę.

-- Cz 15 mar 2012 20:22 --
OK. Nie ma sprawy-proszę oto I CZEŚĆ Pełnych. Nazw nie ma, bo na te podpisy tracę zbyt dużo czasu. Jak ktoś będzie chciał poznać nazwę konkretnej odmiany, niech poda nr zdjęcia - to podam nazwę.

-- Cz 15 mar 2012 20:22 --
Ja wczoraj sadziłam nowe nabytki prosto z paczki. Skoro Twoje przez całą zimę stoją w ogrodzie , to nie widzę problemu, żeby je wsadzić już do gruntu.iwonaPM pisze:- mam go już przeniesc do gruntu czy jeszcze za wczesnie lub za pozno ?
-
3 KOTY

- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja też mam pytanie. Wiem, że było to już pisane ale proszę jeszcze raz Grażynkę i Ismenę o instrukcje postepowanie teraz z liliwocami. Mam młode sadzonki posadzone w tamtym roku na wiosnę, część od Ismeny :P . Kiedy i czym nawozić?
Chcę, żeby w tym roku pięknie zakwitły, bo jesienią tylko mnie podrażniły, miały po 2 kwiatki ( oczywiście, że wiem , że to i tak dużo) ale przez to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać.

Marta
-
mariusz732
- 50p

- Od: 25 lip 2011, o 13:49
śnieżko a co to za cudo w drugim rzędzie czwarty od lewej jeśli mogę wiedzieć?
-- 15 mar 2012, o 21:38 --
jeszcze mam jedno pytanie do ekspertów liliowcowych, mam jednego liliowca który po zimie zagniwa, jak mu teraz pomóc, czym go potraktować?
-- 15 mar 2012, o 21:38 --
jeszcze mam jedno pytanie do ekspertów liliowcowych, mam jednego liliowca który po zimie zagniwa, jak mu teraz pomóc, czym go potraktować?
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śnieżko - jesteś WIELKA .. a szybkość twoich odpowiedzi porażająca .. w tak krótkim czasie zrobić zestawienia ..
I pomyśleć .. gdyby kilka miesięcy temu powiedział mi ktoś , że będę planowała liliowcowe rabaty - to chyba bym go wyśmiała .. a teraz porażenie bakcylem liliowcówki rozprzestrzenia się nie tylko we mnie - ale i w moim ogrodzie ...
To Forum jest niebezpieczne
Jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję za tak cudne fotki
Pewno ja się bliżej przyjrzę - to będę pytać o nazwy

I pomyśleć .. gdyby kilka miesięcy temu powiedział mi ktoś , że będę planowała liliowcowe rabaty - to chyba bym go wyśmiała .. a teraz porażenie bakcylem liliowcówki rozprzestrzenia się nie tylko we mnie - ale i w moim ogrodzie ...
To Forum jest niebezpieczne
Jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję za tak cudne fotki
Pewno ja się bliżej przyjrzę - to będę pytać o nazwy
-
Penelopa
- 200p

- Od: 2 sie 2010, o 16:47
Ilość pełnych mnie zaskoczyła - a u mnie tylko jeden
To już wiem czego mi brakuje
- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Jak ja patrzę na zdjęcia liliowców w różnych ofertach, to też od razu budzi się we mnie chęć posiadania, a to już jest bardzo niebezpieczny objaw, oczywiście dla zasobów naszych kieszeni 
- Miiriam

Hihihi - znam to - mam tak z hostami też
A te pełne - przeurocze .. chciałoby się ..
Tylko ja czasem lubię poczekać , pomarzyć , przemyśleć ..
Ale są też takie " natychmiastowe " Teraz to Voodoo i Ezekiel ... Te kupiłabym za ostatnie grosze
A potem jeszcze ....
A te pełne - przeurocze .. chciałoby się ..
Ale są też takie " natychmiastowe " Teraz to Voodoo i Ezekiel ... Te kupiłabym za ostatnie grosze
A potem jeszcze ....
-
leszek2

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Śnieżka,muszę ci powiedzieć,że te pełne liliowce są super,aż miło się patrzy na takie cudeńka
poz.Leszek
poz.Leszek
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Miiriam

Trzymam kciuki
Dziękuję Śnieżko za kolejne zestawienie
Mam pomysł ; Skoro podpisy na zdjęciach dużo czasu ci zabierają - to może podpisz je pod zdjęciami .. będzie szybciej - a my nie będziemy Cie molestować o nazwy
A będzie
czerwone zestawienie
jakoś tak mi pasują czerwone w ogrodzie
Czy to prawda, że liliowce o kwiatach ciemnych mogą być przypalane przez słońce ? Gdzie to chyba wyczytałam ...
Dziękuję Śnieżko za kolejne zestawienie
Mam pomysł ; Skoro podpisy na zdjęciach dużo czasu ci zabierają - to może podpisz je pod zdjęciami .. będzie szybciej - a my nie będziemy Cie molestować o nazwy
A będzie
Czy to prawda, że liliowce o kwiatach ciemnych mogą być przypalane przez słońce ? Gdzie to chyba wyczytałam ...