Ogródek Robaczka
Re: Ogródek Robaczka
Witaj Kasiu.
Cieszę się, że trafiłam do Twojego ogrodu.Jest po prostu cudowny i bardzo inspirujący.Podobają mi się metalowe ozdoby.Czy mogę poprosić o namiary na lampki.Chciałam też zapytać jak robiłaś kącik pod brzozą? Konkretnie chodzi mi o układanie kamieni. 
Jestem w końcu
Już tyle razy byłam w Twoim ogrodzie, Kasiu, ale stale coś mnie powstrzymywało, by napisać coś sensownego
Teraz czasu na forum będziemy mieli jeszcze mniej, zatem nie ma co czekać, zaznaczam wątek, by być na bieżąco 
Jak wszystkich, mnie także zachwyca Twój dopracowany ogród i charakterystyczny kowalski akcent, który przepięknie 'ubiera' rośliny, stanowiąc dla nich nie tylko fizyczną podporę, ale także odpowiednie tło... Gratuluję efektów!
Wiosna i krokusowe poletka cudne
Dobrej pogody jutro!
Już tyle razy byłam w Twoim ogrodzie, Kasiu, ale stale coś mnie powstrzymywało, by napisać coś sensownego
Jak wszystkich, mnie także zachwyca Twój dopracowany ogród i charakterystyczny kowalski akcent, który przepięknie 'ubiera' rośliny, stanowiąc dla nich nie tylko fizyczną podporę, ale także odpowiednie tło... Gratuluję efektów!
Wiosna i krokusowe poletka cudne
Dobrej pogody jutro!
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oglądam Twój ogród bez przerwy od nowa i od nowa.. Chyba nigdy mi sięnie znudzi. Tylko Twój ogród robi na mnie takie ogromne wrażenie. Nie mów Kasiu, że nie jesteś świetnym fotografem, bo apatatem potrafiłaś uchwycić wszystko idealnie! Np. ta ławeczka z roślinkami i ozdobami- nie odlepiam od niej oczu, fantastycznie to urządziłaś, gratulacje! Dlatego też z niecierpliwością czekam na kolejną dawkę zdjęć-emocji. Nie wiem jak tam u Ciebie, ale u mnie jest po prostu bajkowa pogoda! Dzisiaj poprzesadzałam szafirki i wsadziłam dwa łubiny (rozsadę) do gruntu. Jutro czeka mnie trochę żmudna i nudna praca z trawnikiem, ale i tak nie mogę się doczekać.
Jak tam Twoja glicynia? Już rośnie? Moja, choć mała, cieszy się słoneczkiem i pięknie rozrasta.
Życzę Tobie pięknej pogody na jutro!
Jak tam Twoja glicynia? Już rośnie? Moja, choć mała, cieszy się słoneczkiem i pięknie rozrasta.
Życzę Tobie pięknej pogody na jutro!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie Kochani
Dzisiaj miałam baaardzo pracowity dzionek, większość powojników już w ziemii. Plecki bolą, ale nic to - lubię się tak zmęczyć! Jutro ciąg dalszy
Cześć Atena! Miło, że wpadłaś z rewizytą
Cieszę, się że spodobał Ci się ogród, zapraszam częściej! Mieszkam pod Poznaniem, ale dojazd dobry więc rzut beretem do centrum. Mieszkamy tu dopiero od 3 lat, pochodzę z Krakowa, ale powoli tu wsiąkam...i chyba zostanę, żal by było ogrodu..
Witaj Asiu ! Dziękuję za wszystkie serdeczności, aż serce rośnie
Powojniki dzisiaj już powędrowały na swoje miejsca w ogrodzie, mam nadzieję, że obejdzie się bez cięcia tych wybujałych pędów..a Ty już wsadziłaś? Dajemy jakiś nawozik czy jeszcze czekamy?
Francesca
Niektóre odmiany botaniczne mają kwitnąć już w kwietniu
Ville de Lyon w maju..Nabyłam też w tym roku Comtesse de Bouchaud - mam nadzieję, że będzie tak cudny jak Twój
Ewcia, dzisiaj chyba wszyscy ruszyli do ogrodu z łopatkami i grabiami - idealny dzień na akcję w ogrodzie! Mam nadzieję, że miałaś owocny dzień!
Paula - bardzo się cieszę, że doczekałaś się krokusków, teraz będzie dużo słonka, na pewno przyspieszą
Ewuniu
sadzenie powojników poszło zgodnie z planem, sama widziałaś
Jutro powinnam skończyć i stawiam się u Ciebie o zachodzie słońca!
Witaj Aniu
Miło mi, że zajrzałaś - dziękuję za wszystkie komplementy
Kamienny taras pod ławką wykonał ogrodnik, robił betonowe wylewki pod kamienie, żeby się nie ruszały..nasadzenia roślin robiłam sama, ławkę narysowałam i zamówiłam u kowala. W tym roku przybędzie tam ozdób i roślinek..mam nadzieję, że nie będzie przesady. Zaplanowałam tam kilka powojników na oryginalnych podporach, sama jestem ciekawa efektu... Namiary na lampki wyślę na pw!
Cześć Aga! Fajnie, że wpadłaś! Miło mi, że spodobało Ci się u mnie - zapraszam częściej! Tyle pięknych ogrodów na Forum, ciężko nadążyć, dlatego tym bardziej cieszę się, że zajrzałaś na chwilkę
Konwalio, wpadaj kochana kiedy chcesz! Dziękuję Ci za wszystkie ciepłe słowa, takiej pozytywnej energii nigdy za wiele
Dzisiaj była wymarzona pogoda na prace ogrodowe, sporo zrobiłam, jutro będę działaś dalej. Glicynia wygląda ok - mam jeszcze 2 mniejsze i jedną dzisiaj przesadzałam, mam nadzieję, że przeżyje przeprowadzkę.. Przesadzałaś cebulkowe? Ja jutro też muszę kilka przesadzić, w miejscu gdzie lada dzień powstanie rabata różana jest sporo tulipanów i irysów, mam dla nich nową miejscówkę. Działasz już z trawnikiem? ja poczekam do przyszłego tygodnia z wertykulacją i nawożeniem, mam pilniejszą robotę - roślinki nie mogą czekać
A teraz świeżutkie, kolorowe fotki z dzisiejszego ogrodu!

Dzisiaj miałam baaardzo pracowity dzionek, większość powojników już w ziemii. Plecki bolą, ale nic to - lubię się tak zmęczyć! Jutro ciąg dalszy
Cześć Atena! Miło, że wpadłaś z rewizytą
Witaj Asiu ! Dziękuję za wszystkie serdeczności, aż serce rośnie
Francesca
Ewcia, dzisiaj chyba wszyscy ruszyli do ogrodu z łopatkami i grabiami - idealny dzień na akcję w ogrodzie! Mam nadzieję, że miałaś owocny dzień!
Paula - bardzo się cieszę, że doczekałaś się krokusków, teraz będzie dużo słonka, na pewno przyspieszą
Ewuniu
Witaj Aniu
Cześć Aga! Fajnie, że wpadłaś! Miło mi, że spodobało Ci się u mnie - zapraszam częściej! Tyle pięknych ogrodów na Forum, ciężko nadążyć, dlatego tym bardziej cieszę się, że zajrzałaś na chwilkę
Konwalio, wpadaj kochana kiedy chcesz! Dziękuję Ci za wszystkie ciepłe słowa, takiej pozytywnej energii nigdy za wiele
A teraz świeżutkie, kolorowe fotki z dzisiejszego ogrodu!

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Kasiu ale pięknie jest u Ciebie, tyle krokusów zazdroszczę takich widoków.
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Szafirki i niektóre krokusy rosły w miejscu niewidocznym, a newet pod dużym głazem się rozmnożyły. Teraz mają najlepszą i najsłoneczniejszą "miejscówkę" w ogrodzie!
Trawnikiem zajmę się jutro. Jest żółty i niezbyt ładny, w niektórych chwilach powątpiewam czy w ogóle wyrośnie z niego piękna zielona i bujna trawa ja kw zeszłym roku.. A co Ty robisz, że Twoja trawka jest tak piękna i "mocno" zielona? ;) Używasz jakiegoś specialnego i sprawdzonego nawozu?
Śliczne krokusy!! U Ciebie widać wiosna pełną parą!
Trawnikiem zajmę się jutro. Jest żółty i niezbyt ładny, w niektórych chwilach powątpiewam czy w ogóle wyrośnie z niego piękna zielona i bujna trawa ja kw zeszłym roku.. A co Ty robisz, że Twoja trawka jest tak piękna i "mocno" zielona? ;) Używasz jakiegoś specialnego i sprawdzonego nawozu?
Śliczne krokusy!! U Ciebie widać wiosna pełną parą!
Ogród w lasku
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam do Ciebie zaglądać
Masz najbardziej kolorowy wątek o tej porze roku
Masz najbardziej kolorowy wątek o tej porze roku
- robaczek_Poznan

Dorotko
Teraz mamy piękną, wiosenną pogodę - u wszystkich się zazieleni
Będę Was "częstować" takimi widokami jak długo będą chętni do oglądania
Konwalio, ja w sumie robię wertykulację na wiosnę, nawóz i potem tylko koszenie. Chwastów jest sporo, więc czasami konieczny oprysk, ale w zasadzie cały sezon tylko koszenie i powtórka nawozu, jeśli potrzeba. Zwykle stosuję hydro-complex. Nie martw się trawnikiem, u mnie też brzydal, zawsze tak jest wiosną. Ani się obejrzysz i się zazieleni
U mnie krokusiki też najładniej kwitną na słonku - w innych częściach ogrodu dopiero wschodzą
Bardzo je lubię i podobnie jak u Ciebie, co roku ich przybywa
Wschodzą też tulipanki, czosnki, irysy...
Cześć Aguś! A ja uwielbiam przyjmować gości
Wiosna to moja mała specjalność

Konwalio, ja w sumie robię wertykulację na wiosnę, nawóz i potem tylko koszenie. Chwastów jest sporo, więc czasami konieczny oprysk, ale w zasadzie cały sezon tylko koszenie i powtórka nawozu, jeśli potrzeba. Zwykle stosuję hydro-complex. Nie martw się trawnikiem, u mnie też brzydal, zawsze tak jest wiosną. Ani się obejrzysz i się zazieleni
Cześć Aguś! A ja uwielbiam przyjmować gości

- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Prześliczne krokusy, najbardziej podobają mi się te delikatnie fioletowe
; te zdjęcia skojarzyły mi się z książką z dzieciństwa - któraś tam część profesora Gąbki i opis krokusowej łączki 
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
cudne:) i ja skaczę z radości bo pierwszy i jeden jedyny na razie ale i u mnie dziś rozwinął się jeden żółciutki... takie pierwsze małe słoneczko a jak cieszy. Pozdrawiam
- robaczek_Poznan

-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Ależ już wiosennie u Ciebie się zrobiło, krokusiki śliczniutkie.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Robaczku, moje powojnki jeszcze czekają. Dzisiaj jadę przygotować im miejsce, a jutro, jak pogoda dopisze
, zakwateruję.