Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Mireczko przykro czytać, że M chorowity.
A teraz prace się zaczną i Ty sama będziesz sobie musiała radzić ze wszystkim.
Zdrówka dla M i ;:3 dla Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dziękuję,Grażynko ;:196 Jak to mówią,oby gorzej nie było :D Nie znalazłam wczoraj czasu na wklejenie zdjęcia róży,dla której nie straszna żadna zima :) Obrazek
Ziemia pod działaniem słoneczka przypomina mi rosnące ciasto drożdżowe.Niemalże unosi się na oczach pod naporem bogactw,które kryje ziemia :uszy
Obrazek
Jednak chłody nocne hamują wegetację,chodząc po ogrodzie pieszczotliwie ponaglam ciekawskie główki,które sprawdzają,czy już pora wychodzić... Obrazek
Obrazek
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cieszę się, że M wrócił do domu :D Pracę w ogrodzie zaczniesz w sobotę, podobno ma być ładna pogoda. Acidanterę sadzę właśnie w kępce, później łatwo wykopać nawet małe cebulki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdrowia dla M życzę-bo ono najwazniejsze. Gratuluję róży :) U mnie też cała ziemia się unosi, bo cebulkowe już wyłażą-straciłam jednego hiacynta-dzisiaj właśnie go odkryłam przemarzniętego :(
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dużo zdrówka życzę mężowi i Tobie również.
Twoja róża pnąca całkiem ładnie przetrwała mrozy. Moja trzymała się dzielnie, ale ostatnie mrozy ją załatwiły. Biedna nawet liści nie zrzuciła. Ale badylki ma brązowe. Znów będzie startować od zera :( .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie dzisiaj strzeliły w górę cebulkowe.
Od kwiatów się zabieliło. :tan
Aż radość była na nie patrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na taki boom i ja czekam,jak na razie przebiśniegi nabrały zdecydowanej bieli,bo też były takie przyczajone :roll: Obrazek
Nie wiem dlaczego sfotografowałam najmniejszą kępkę :?
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia ;:196 Mam mnóstwo obowiązków,ale jak już kiedyś pisałam,lubię czuć,że żyję i mam ogromną satysfakcję,jak udaje mi się podołać wszystkiemu :D Jakkolwiek to zabrzmiało,tak jest ;:224
Oczywiście przy takiej pogodzie dni już są za krótkie.Zbudowałam drugi murek,mąż towarzyszył mi siedząc na huśtawce.Chwalił fugi,ale chyba trochę się nabijał,bo cegła jest z odzysku,pokiereszowana,więc nie jest doskonale :roll: Mam nadzieję,że już w tym sezonie uzyskam zwisające kaskady,które złagodzą jego surowość.No i trochę przesadzam kwiaty,bo inny zamysł się pojawił :uszy
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to już widać, że wróciłaś do zdrowia.
Murek ze starej cegły najlepszy bo sprawia wrażenie starego, na co z nowej trzeba długo czekać.
Nowy zamysł........ciekawie brzmi..... ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mirko, wspaniałe zielone pędziki ma ta twoja różyczka. Tylko pozazdrościć. Ja dzisiaj sprawdzałam moje róże i bywa z nimi różnie. Jedne zielone, ale inne niestety czarne. Tak to jest z tymi pnącymi. Zawsze mam w stosunku do nich ambiwalentne uczucia. Obiecuję sobię, że nie będę ich kupować, ale jak się napatrzę na różne zdjęcia, to znowu zamawiam. Oj człowiek to nie jest mądrym stworzeniem :)
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Wandziu :wit Miło,że trafiłaś do mnie :D Ta róża-twardziel nie jest pnąca,chyba z krzaczastych.Nie znam nazwy,jak zakwitnie na pewno znawcy(czynie) bez kłopotu ją zidentyfikują ;:108 O co na pewno poproszę :D Czuję do niej szczególny sentyment,odkopałam sadzonkę z rodzinnego domu,bo jedna z ciotek zwróciła mi uwagę"to ty nie masz naszej "rodowej"róży?Okazuje się,że ta róża z pokolenia na pokolenie" rozchodziła" się po ogródkach w rodzinie.Kto tam wtedy wydawał pieniądze na kupno kwiatów :roll: ?Nie choruje,uwielbiają ja mszyce,kwitnie obficie,choć nie za długo :( No i przede wszystkim znakomicie zimuje bez najmniejszego okrycia,nawet nie kopczykuję :oops: Grażynko,czuję się dobrze,dziękuję.A co do murku,na pewno niektórzy wolą czyściutkie klinkierowe,ale u mnie taki by nie pasował do całości i mimo niewątpliwego uroku,raziłby :?
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już od dwóch dni planuję zapytać; co robi się wiosną z dziurawcem?Kupiłam w ubiegłym sezonie i teraz nie wiem czy przyciąć,jeżeli tak,to ile,a może nic nie trzeba robić :? ?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przyciąć z 15 cm nad ziemią :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Swój dziurawiec też golę prawie na łyso. Przećwiczyłam, że niecięty nie kwitnie jak należy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O,dzięki,w poniedziałek będzie fryzjer :uszy
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pospacerowałam sobie dzisiaj po ogrodzie z nadzieją,że roślinki dostały przyspieszenia,ale zauważyłam ledwie drgnięcie :? Dwa małe pączki ma wawrzynkowy patyczek,który dostałam jesienią;nie wiem,czy to liście będą czy może już kwiaty :roll: Czekam niecierpliwie na ciemiernika,pączki zauważyłam już dawno, ale jego słoneczko jakoś nie kusi :| Zainwestowałam jesienią w krokusy,kolorek na 2-3 zaledwie majaczy :? Ale za to oczar czaruje na całego ;:oj Gałązki obsypane żółtymi frędzelkami ;:333 Nie oglądałam prognozy pogody,mam nadzieję,że jutro popracuję,bo gdzie wzrok padnie tam wypadałoby coś zrobić ;:131
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”