pocieszam się tylko tym ,że wiosna za pasem a mam pusty ogródek...
Zieloni mieszkańcy u Mirabilis
-
Mirabilis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiosna jakoś nie chce do końca przyjść, więc na poprawę humoru kupiłam sobie w zeszłym tygodniu epipremnum.

Z działki teściów nacięłam forsycji, po 2 dniach pięknie rozkwitła.
I przyniosłam kilka patyków winogron na nowe sadzonki. Jedna z nich to chyba "swenson red", chyba,że są też inne o posmaku truskawki.

A dzisiaj rano wzięłam piątaka i poleciałam do sklepu po sól, której zabrakło. Soli nie kupiłam, ale przytaśtałam do domu coś takiego:

Z działki teściów nacięłam forsycji, po 2 dniach pięknie rozkwitła.
I przyniosłam kilka patyków winogron na nowe sadzonki. Jedna z nich to chyba "swenson red", chyba,że są też inne o posmaku truskawki.

A dzisiaj rano wzięłam piątaka i poleciałam do sklepu po sól, której zabrakło. Soli nie kupiłam, ale przytaśtałam do domu coś takiego:

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kamyczek87
- 100p

- Od: 7 cze 2007, o 18:32
-
Mirabilis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To właśnie, bo miałam się pytać, czy konwalie nadal aktualne - śledziłam Waszą żywą rozmowę nt. temat.basga pisze:Cudna jest Twoja Katarzynka!A...mam już konwalie ! :P
Kari, Kamyczku87 - nie wiem czy jest kapryśna. U mnie kwitnie co roku. Fakt, że jak czytam w mądrych książkach, to powinna mieć najpierw liście a kwiaty dopiero gdzieś koło czerwca/lipca. Ta ma wszystko postawione na głowie (a właściwie do góry korzonkami
Co do uprawy. Kwitnie przełom marca/kwietnia (te zdjęcia są już tydzień opóźnione, w tej chwili już po kwiatku
Dla mnie to hipek jest bardzo kapryśny. Nie potrafię go zmusić do kwitnienia, nawet przez 2-3 lata. A jest tak samo prowadzony jak kaśka.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.