Roślinek do wyboru między kamienie masz mnóstwo.
Ogródek Robaczka
- moniczek
- 1000p

- Od: 19 sie 2010, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka
Kasiu, ale zmiany u Ciebie się szykują.
Zwolnij trochę, bo nie nadążam.
Napiszę o kilku, które mnie się podobają i nie sprawiają problemów w uprawie. Może niskie goździki wieloletnie (uwielbiam ich zapach, kolorki i kształt kwiatów), kostrzewy ładnie prezentują się w drobnym żwirku (wyczytałam o grysie, są zielone, w odcieniach niebieskiego i żółte - żółciutką mam, jest piękna), dzwonek drobny (maleńki o pięknych kwiatkach pojedynczych albo pełnych), żagwin (tworzy poduchy i kwitnie obficie wiosną na różne kolory).
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Kasiu, oglądam Twoje krokusy i przecieram oczy
Widzę, ile moim jeszcze brakuje do kwitnienia. Już nie mówiąc, jakie ilości ich u Ciebie. Super 
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oglądnęłam wszystkie Twoje zdjęcia zamieszczone w tym wątku i jestem pod tak wielkim wrażeniem, że udało Ci się osiągnąć tak wspaniały, mój wyimaginowany, ogród. Nie przesadzę, kiedy powiem, że się wzruszyłam aż do łez przy oglądaniu zdjęć. Jesteś niesamowita!!
Jesteś świetnym fotografem, nieziemskim ogrodnikiem i projektantem. Zaprojektowałaś idealnie każdy cetymetr swojego ogrodu.
Masz bardzo wiele przeróżnych roślin, które pięknie kwitną, ta zieleń aż dech zapiera. Musisz koniecznie dodać zdjęcia z obecnego stanu Twojego ogrodu. Wszyscy na pewno znowu czekają na ten szał krokusików i tulipanów.
Pozdrawiam
Jesteś świetnym fotografem, nieziemskim ogrodnikiem i projektantem. Zaprojektowałaś idealnie każdy cetymetr swojego ogrodu.
Masz bardzo wiele przeróżnych roślin, które pięknie kwitną, ta zieleń aż dech zapiera. Musisz koniecznie dodać zdjęcia z obecnego stanu Twojego ogrodu. Wszyscy na pewno znowu czekają na ten szał krokusików i tulipanów.
Pozdrawiam
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko
Zmiany się szykują, od początku wątku wprowadzam Was w te plany, teraz czas na realizację
Zapału mi nie brakuje, jednak znowu..pojawiły się schody. Ogrodnik zadzwonił, że całkiem rozłozyła go choroba i nie zacznie jutro
Najwcześniej będzie do życia w poniedziałek, więc wszystko się opóźni..
Trochę mi to podcięło skrzydła, bo plan (łącznie z klepniętym urlopem w piątek) miałam ustawiony na maxa, ale trudno. Sadzenie powojników zaczynam zgodnie z planem, róże w przyszłym tygodniu.
Jacek, miło mi, że tutaj zaglądasz! Moja wiosna wywołuje już teorie spiskowe o podgrzewanym ogrodzie, albo też odgrzewanych, ubiegłorocznych zdjęciach..haha
Dużo już kwitnie, a będzie jeszcze więcej, bo cebulek posadziła całe mnóstwo
Zapraszam ponownie
Witaj Anusiu
Miło mi, że zechciałaś do mnie zajrzeć! Serce mi rośnie od tylu pochwał...
zwłaszcza, że tyle piękniejszych ogrodów na Forum. Staram się kształtować ogród według jakiegoś zamysłu, ale żaden ze mnie projektant czy ogrodnik, po prostu amator z zapałem
Działam w ogrodzie dopiero od 2 lat i wciąż się uczę, a Forum to dla mnie prawdziwa skarbnica wiedzy. Poza tym wygląd ogrodu to nie tylko moja zasługa i dużo jeszcze do zrobienia, ale uprzejmie dziękuję za wszystkie serdeczności
W tym roku będzie sporo zmian, jak już pewnie wiesz i mam nadzieję, że będzie co pokazywać odwiedzającym
W weekend pokażę kolejne fotki, obiecuję
Załóż swój wątek, żebyśmy mogli odwiedzać Twoje zielone zakątki 
Zapału mi nie brakuje, jednak znowu..pojawiły się schody. Ogrodnik zadzwonił, że całkiem rozłozyła go choroba i nie zacznie jutro
Najwcześniej będzie do życia w poniedziałek, więc wszystko się opóźni..
Jacek, miło mi, że tutaj zaglądasz! Moja wiosna wywołuje już teorie spiskowe o podgrzewanym ogrodzie, albo też odgrzewanych, ubiegłorocznych zdjęciach..haha
Witaj Anusiu
W tym roku będzie sporo zmian, jak już pewnie wiesz i mam nadzieję, że będzie co pokazywać odwiedzającym
W weekend pokażę kolejne fotki, obiecuję
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kasiu,
najpierw to dziękuję za piękny bukiet
Teraz to z Ewą będziecie obie pędziły w ogrodowych pracach.
Nie martw się ogrodnikiem, jakoś się to wszystko z czasem ułoży.
Najważniejsze to , aby mieć zapał i siły do realizacji swoich marzeń.
Pogody na jutro i
życzę.

Teraz to z Ewą będziecie obie pędziły w ogrodowych pracach.
Nie martw się ogrodnikiem, jakoś się to wszystko z czasem ułoży.
Najważniejsze to , aby mieć zapał i siły do realizacji swoich marzeń.
Pogody na jutro i
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Będę czekać na nowe zdjęcia
Swój wątek planuję założyć za kilka miesięcy, tak żeby było już co zamieścić. Teraz mam tylko zdjęcia samych kwiatów, a na żadnym nie ma odrodu w pełnej okazałości. Robiłam tak tylko dlatego, że aparat potrafi robić piękne zdjęcia tylko z bliska, a z dalsza to już nie koniecznie. ;)
Życzę miłego dnia i ciekawych inspiracji
Swój wątek planuję założyć za kilka miesięcy, tak żeby było już co zamieścić. Teraz mam tylko zdjęcia samych kwiatów, a na żadnym nie ma odrodu w pełnej okazałości. Robiłam tak tylko dlatego, że aparat potrafi robić piękne zdjęcia tylko z bliska, a z dalsza to już nie koniecznie. ;)
Życzę miłego dnia i ciekawych inspiracji
Ogród w lasku
Kasiudzisiaj byłam na ogródku bo przyszły 2 róże pienne z Rosarium i zaniosłam ich tam bo w mieszkaniu nie mam gdzie trzymać, są w donicy ale nie zrobiłam zdjęć bo nie zabrałam aparatu może jutro jak pogoda dopisze. Niestety z wiosennych kwiatów tylko jedna mała kępka przebiśniegów reszta śpi.Ziemia jest tylko odmrożona na 15 cm dalej zamarznięta.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Kasiu
pospacerowałam po Twoim ogrodzie 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, dzięki za wsparcie i miłe słowa, jestem dobrej myśli
Jutro będę działać
Anusiu - zdjęcia makro są piękne, możesz zacząć wątek od takich
Danusiu - a jakie róże kupiłaś na pniu? Sama zastanawiam się nad dwiema piennymi.. Mi napisali z Rosarium, że w donicach dopiero w kwietniu, a teraz wyłącznie z gruntu
Moje będą do odbioru w przyszły weekend
Halinko, miło mi
Zawsze zapraszam 
Anusiu - zdjęcia makro są piękne, możesz zacząć wątek od takich
Danusiu - a jakie róże kupiłaś na pniu? Sama zastanawiam się nad dwiema piennymi.. Mi napisali z Rosarium, że w donicach dopiero w kwietniu, a teraz wyłącznie z gruntu
Halinko, miło mi
Witaj, Kasiu. Dziękuję za odwiedzini i zapraszam częściej na wieś. Ale pięknie u Ciebie
No, no...jestem pod wrażeniem. A fotki z wiosennymi kwiatkami przecudowne!!!!
Mieszkasz pod Poznaniem, czy w samym city? Znam Poznań, bo mój M pochodzi z Poznania i wiela rodziny tam pomieszkuje. A od 4 lat również córka, która wybrała sobie uczelnię w Poznaniu.
Mieszkasz pod Poznaniem, czy w samym city? Znam Poznań, bo mój M pochodzi z Poznania i wiela rodziny tam pomieszkuje. A od 4 lat również córka, która wybrała sobie uczelnię w Poznaniu.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Witam Poznaniankę (przez zasiedzenie
)!
Wpadłam do Twojego ogródka i podziwiam: roślinki, ich rozplanowanie, dodatki (ławeczka z ptaszkami cudo!
) no i same zdjęcia... Nie mogę się doczekać następnych. Prawdziwa uczta dla oka
P.S. Annes77 radzi nam wsadzić powojniki do gruntu.
Wpadłam do Twojego ogródka i podziwiam: roślinki, ich rozplanowanie, dodatki (ławeczka z ptaszkami cudo!
P.S. Annes77 radzi nam wsadzić powojniki do gruntu.
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Dziewczyny, rano poszłam wystawić śmieci i nie mogłam oprzeć się, żeby nie zrobić małego przeglądu - mój Comtesse de Bouchaud ma już pęknięte pączki i kiełkuje mu nowy pęd, więc chyba już czas na powojniki. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nie dość, że noc bez przymrozku, to jeszcze pokazało się słońce
Widać, jak wszystko rusza. Dziś wreszcie zacznę porządki, bo do tej pory byłam zajęta albo pogoda nie pozwalała na działanie w ogrodzie.
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Kasiu jednak kilka krokusów będzie. Ale czekać na nie muszę bo dopiero noski wystawiają
Musisz miec tam dużo cieplej.. U mnie tak jest.. cofnięcie. Sporo do tyłu mam jeśli chodzi o kwiaty.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu
jak tam sadzenie powojników? udało się ?
czekamy na zdjęcia
przykro, że ogrodnik się opóźnia ale... już za tydzień będziesz mogła ruszyć z różyczkami .
Powiem ci, że u mnie głębiej jeszcze zmarznięta ziemia, nie mogłam wykopać dużego dołu.
Za tydzień powinno być idealnie!
Do jutra!
jak tam sadzenie powojników? udało się ?
przykro, że ogrodnik się opóźnia ale... już za tydzień będziesz mogła ruszyć z różyczkami .
Powiem ci, że u mnie głębiej jeszcze zmarznięta ziemia, nie mogłam wykopać dużego dołu.
Za tydzień powinno być idealnie!
Do jutra!