Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

:wit
Prymulki cudne mają kolorki takie energetyczne, i bardzo piękne zakupy poczyniłaś.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Trytoma u mnie chyba przetrwała...na razie nie ruszam starych liści pod spodem widać jasno zielone.
Mieczyki ciekawie wyglądają, do jakiej wysokości rosną :?:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam w mokry,nieprzyjemny poranek :D Zaplanowałam na dzisiaj skończyć drugi murek,ale jest tak szaro,że nie chce mi się urabiać cementu.Żeby chociaż na chwilę zaświeciło słońce, wstąpiłby w człowieka zapał :roll: Poszłam do ogrodu z aparatem,żeby pokazać Wam mój długo wyczekiwany oczar :D Niepozorne kwiatuszki a ileż radości wnoszą :D Obrazek
Lubię w ogrodzie symetrię.Nie takie znowu lustrzane odbicia na całości ale we fragmentach ogrodu zaplanowałam symetryczne rabaty.Pokażę moje wczorajsze murowanie,właściwie poprawianie wcześniej zaczętego murku.A może nie pokazywać po kawałku,tylko póżniej całość :roll: ?A niech tam,proszę ;:224 Obrazek
To jest lewa strona(siedzę na huśtawce :wink: ) i taki murek zaplanowałam po prawej stronie.Ponieważ tam już rosną kwiaty,czeka mnie wykopywanie i przesadzanie,bo rabatę jeszcze wywyższę.Pora jest na to idealna,rośliny nie powinny odczuć.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko,Jolu,magnolio15 dziękuję,że wpadłyście :D Sezon rozpoczęty,jak u każdego,co nieco nieraz zaboli,ale widok efektów rekompensuje wszystko.Aniu,bardzo jestem ciekawa tych nowych mieczyków abisyńskich.Mają osiągnąć wys.70 cm.Jest 7 cebulek,nie wiem,czy wszystkie zakwitną bo jedna jest zdecydowanie większa a reszta średnia.Posadziłam do doniczek,żeby podpędzić :D
Jak już pisałam,kamienia u mnie dostatek,ale ja idąc z pracy nie mogę się oprzeć i zbieram takie oto cudeńka
Obrazek
Trafią pod klon palmowy,mam nadzieję,że ładnie będą kontrastować z czerwienią.
Na ścianie,gdzie zwykle wieszam pelargonie w sezonie ,chwilowo zdobi narcyz.Posadziłam dwie doniczki i w każdej zakwitł jeden.Zmówiły się,czy co :roll: Obrazek
Sadząc róże,zastanawiałam się do którego miejsca mam zasypać :roll: Cała jestem głupia,miejsce szczepienia powinno być na wierzchu,czy pod ziemią :oops: Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Miriam pisze:Jak już pisałam,kamienia u mnie dostatek,ale ja idąc z pracy nie mogę się oprzeć i zbieram takie oto cudeńka
Miriam, chciałabym mieć takie cudeńka po drodze do pracy... :;230 Dziewczyno, toż to waży kilkadziesiąt kilo! Chodzisz do pracy z podręczną przyczepką?? :shock:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To,co pokazałam to efekt z trzech dni :;230 Jeżdżę rowerem :D
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Haha :;230
Dr Chodun radził zasypywać punkt szczepienia naokoło 3 cm warstwą ziemii ;:108 Chyba wie co mówi :uszy choć nie wiem z czego robił doktorat... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

piękne te Twoje prymulki, takie ładne kolory. Widzę, że zakupy zrobione i werwa do pracy jest. oby tak dalej :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mieczyk abisyński i acidanterę posadź razem, bo to ta sama roślina :wink: Róże wkopuję tak, aby miejsce szczepienia było 5 cm pod ziemią, u mnie bywa naprawdę zimno.
Oczar piękny, chyba w końcu się skuszę i kupię sobie wiosną lub latem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Dzisiaj mamy cudowny, przepiękny,ciepły i słoneczny dzionek ;:3
Idealny do prac ogrodowych :D
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p

Post »

żeby jeszcze trochę podeschło...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ano piękny dzionek....słoneczny, nawet te kilka chmurek nie przeszkadza ale to ciepełko....jej :tan
dziś wreszcie zmieniłam kurtkę z zimowej na przejściową :tan
ziemia obeschnie dziś i jutro zaś w sobotę........robota! :uszy
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p

Post »

no mam nadzieję, bo u mnie błotko :) a w sobotę sadzenie lilii :)
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Mireczko
Zainspirowałaś mnie tymi kamykami. Dzis jadę na konferencję, ale po drodze mam zamiar wstąpić do lasu lub na łączkę, moze coś upoluję... ;:224
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No masz rację,Ewo,sprawdziłam ;:63 Acidanterę kupowałam luzem a ten mieczyk paczkowany.Musiało mi się bardzo spodobać,skoro w dwóch miejscach przyciągnęło moją uwagę :;230 Mam nadzieję,że będę zadowolona,tylko to wykopywanie... :? Różom dosypię trochę ziemi,może wypośrodkuję i dam po 4 cm :wink: Faktycznie piękny dzień,mili goście ,ale nawet godzinki nie poświęcę na prace w ogrodzie,bo od samego rana urzędowe sprawy i odebrałam męża ze szpitala :D Jolu,ale takich w lesie nie spotkasz,musisz przechadzać się poboczami nowych dróg,gdzie wyoruje się takie znaleziska :;230 Ale leśne też fajne :wink: Roots 23,byłam u Ciebie i widziałam zakupy ;:63 Shirall,zobacz jak to jest,robota w planie a my się cieszymy.A mówią,że od roboty się ucieka :roll: I Robaczek się cieszy z pogody(oczywiście dlatego,że będzie robota :;230 )
Mam jedną różę,starą,zieloniutka jest i tak mi się marzy,żeby wszystkie tak zimowały ;:108 Może znajdę chwilkę,żeby jej cyknąć fotkę,to wieczorem wrzucę :D
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”