Wiejski eksperyment Pat
-
magnolia15
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat
no te tysiąc to tak pi razy oko, ale zakładając, że mi po 50 siewek wyjdzie ze wszystkich jednorocznych i warzyw, które entuzjastycznie zimą kupiłam, to może być i więcej
Tak się mści zapał neofity, liczę że udzieli się córce i zgodnie z obietnicą będzie to wszystko sadzić 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć, Patysiu 
Ja dziś posiałam bazylię w trzech odmianach i postawiłam na razie w łazience na podłodze.
Dobranoc
Ja dziś posiałam bazylię w trzech odmianach i postawiłam na razie w łazience na podłodze.
Dobranoc
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Piękny dom, duży ale śliczny i tej kuchni kaflowej zazdroszczę Ci bardzo. U nas komin poszedł pod ogrzewanie gazowe
Możecie wyczarować tam raj. Będę odwiedzać i kibicować. Jestem po wrażeniem Twojego domu i cofam to co napisałam do Ciebie na swoim wątku, dobrze że mąż nie posłuchał 
- survivor26

Małgorzatko, a nikt Ci tych bazylek nie pożre, jak na podłodze stoją?...ja wczoraj ganialam jednego czarnego drania po domu: ja sapiaca jak lokomotywa, on z siewką malwy w zębach
Za karę wypuszczę szkodnika na wsi do ogrodu i niech sobie radzi - to kot typowo miejski, z 5 razy w życiu był w ogrodzie, kontakt z naturą przyprawi go o palpitacje
Basiu, no tak wyszło, posiałam te jednoroczne bo mi się ubzdurało, że w ciąży, a potem z dwójką małych dzieci nie bedzie czasu na porządne zajęcie się ogrodem, wiec choć tak mu kolorów dodam....jakoś nie skojarzyłam, że co posieję, to samo się w skrzynkach i na rabacie przed domem nie znajdzie, tylko trzeba bedzie na kolanach przesadzać
Zielonajagodo, jedyne czego mi brakuje w naszym nowym miejscu do życia, to wlaśnie brak widoku gór za oknem - moim całożyciowym marzeniem bylo zamieszkanie w gorach, najlepiej z 500 metrów pod Śnieżką
No ale w sumie wystarcza mi teraz świadomość, że do gór ma ze 30 km, a jakbym wyszła na dach domu to moze nawet Izery w oddali bym dojrzała 
Basiu, no tak wyszło, posiałam te jednoroczne bo mi się ubzdurało, że w ciąży, a potem z dwójką małych dzieci nie bedzie czasu na porządne zajęcie się ogrodem, wiec choć tak mu kolorów dodam....jakoś nie skojarzyłam, że co posieję, to samo się w skrzynkach i na rabacie przed domem nie znajdzie, tylko trzeba bedzie na kolanach przesadzać
Zielonajagodo, jedyne czego mi brakuje w naszym nowym miejscu do życia, to wlaśnie brak widoku gór za oknem - moim całożyciowym marzeniem bylo zamieszkanie w gorach, najlepiej z 500 metrów pod Śnieżką
- marion215
- 200p

- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Pati nie narzekaj mieszkasz w pięknym miejscu .W swoim domu, nie jak ja w betonowej klatce 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Chciałabym zobaczyć Cię w akcji goniącą za wredną bestią
Ćwiczeń wzmacniających kondycję Ci nie zabraknie, kiedy zwierzę tak dba o nią 
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Pati, ale szalejesz z sadzeniem 1000 sadzonek
Fotki kuchni i pokoju super, fajny masz klimacik
Uwarzaj na siebie
Fotki kuchni i pokoju super, fajny masz klimacik
Uwarzaj na siebie
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
1000 sadzonek... , fiu , fiu. Kiedy Ty to posadzisz? Podziwiam Twój zapał i entuzjazm 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj, Jeżeli chociaż część tych swoich sadzonek posadzisz to nie wiem jaki tytan pracy w tym brzuszku się zrobi. Jak dorośnie to albo nie będzie chciała patrzeć na pracę w polu (znam takie) albo przeryje go wzdłuż i wszerz hi hi
Trzymaj się życie jest piękne nawet jak samochód wysiada
Trzymaj się życie jest piękne nawet jak samochód wysiada
-
MaGorzatka
Patysiu, bazylki juz postawione na parapecie w łazience. Myślę, że moja kotka, której ślady łapek są często z rana widoczne na wannie, mogłaby się zasiewami zainteresować! Przykryłam dużą miską 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Oj w tym stanie to masz zdrowie, aby zaserwowac sobie tyle sadzonek
. Ale jak Ci wszystko wyrośnie pięknie w ogrodzie to wielkie 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- survivor26

To nie zdrowie...to bezradność...nie znoszę być taka ociężala i nieprzydatna, wolałabym teraz przekopywać grządki, albo szorować okna, a ponieważ nie da rady, to sobie chociaż posieję trochę
Część siewek oczywiście na zmarnowanie, już widzę, że ukatrupilam goździki, za to, odpukać, chyba petunie i heliotropy po przepikowaniu mają się dobrze...
Za to moj M wprawia mnie w nieustające osłupienie...dzwoniłam dziś spytać, co zamierza robić w domu, a on mi mówi, że dom poczeka, a trzeba się za ogrod brać....prędzej bym się spodziewała, że się na drutach nauczy robić, niż że z własnej i nieprzymuszonej woli bedzie ogród uprawiać
Na Dolnym Śląsku dziś znowu 20 stopni i piękne słońce...życzę Wam tego samego
Za to moj M wprawia mnie w nieustające osłupienie...dzwoniłam dziś spytać, co zamierza robić w domu, a on mi mówi, że dom poczeka, a trzeba się za ogrod brać....prędzej bym się spodziewała, że się na drutach nauczy robić, niż że z własnej i nieprzymuszonej woli bedzie ogród uprawiać
Na Dolnym Śląsku dziś znowu 20 stopni i piękne słońce...życzę Wam tego samego
-
MaGorzatka
Patysiu, u mnie też ślicznie, cieplutko i słonecznie i 16 stopni.