Moje roślinki - weiner

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

muszę poczekać na ziemię :D jeszcze poczekam trochę aż urosną mu te korzonki :P
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

ok :D a ja ukorzeniacz dzisiaj sobie kupiłam... wiesz jak to sie rozrabia czy coś?
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

napisałem u ciebie, widziałem dziś w szkole pięknego kwiatka ale za cholera nie wiem jak się go rozmnożyć da, hmmm wyglądał trochę jak palemka mała z takimi listkami czerwonymi jak u zielistki podłużnymi, "ostrymi", no ale całego kraść nie wypada ;) dodam że była zdrewniała łodyga ;) i jeszcze widziałem pokrzywkę brazylijską na którą poluję ale tylko przez okno - u ochroniarzy w kanciapie ;) pięknie wybarwiona był ;)
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Zagadaj do ochroniarzy :D ja widziałam w bibliotece śliczne fiolki i tak się zastanawiam czy te panie z biblioteki by mi dały listki... Ale one mnie nie lubią :( pół prawie rok książki trzymałam :D
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

hmmm to nie najlepszy pomysł :P - nie zapłaciłem na ochronę :P tak się zastanawiam. posadziłem sobie w doniczce złocienia (maruna?) i tak myślę czy przyciąć jak trochę podrośnie żeby się rozkrzewił?
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

bazylia - muszę ją przepikować drugi raz bo gęsto już się robi ;) chyba porozdaję jej trochę rodzince bo już mało miejsca mam :P Obrazek

małe roślinki złocienia ;) tak się zastanawiam czy przyciąć jak podrosną żeby się rozkrzewiły, jak radzicie? to samo z niezapominajkami niżej ;)

Obrazek Obrazek

i mój największy obecnie hmmm problem? no może nie ale tak się zastanawiam co mam robić z tym fikusem? rośnie jak na drożdżach, tak sobie myślę czy można go jakoś przyciąć czy jak? bo jest coraz większy ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dodam że udało mi się wciornastki wykurzyć :P nie widać nowych obszarów żerowania :) teraz biorę się za ziemiórki, mam pytanie: czy za pomoc Decisu pozbędę się skoczkonogów czy jak iim tam?
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Fikus faktycznie szaleńcze ma tempo wzrostu,ja mam takiego maluśkiego i już nowy listek wypuścił.Z pewnością można go ciąć i wierzchołek ukorzenić ale na tym to Przemo zna się najlepiej i Ci jeszcze zaznaczy,gdzie masz ciachnąć. :P Na robactwo też zna sposoby!
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

też masz takiego sprężystego? kurcze podoba on mi się no ale trochę przecholował :P w sobotę będę przesadzał kwiatki to go przytnę z góry ;)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Ale mój to chyba miniaturowy bo ma raptem 3 listki. :P
Przy okazji wymień mu ziemię,przynajmniej górną warstwę bo już jest zasolona.
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

przyciąłem go, posadziłem górę, zobaczymy co z tego będzie . . . . dzisiaj pracowity dzień miałem: posiałem maciejkę, nemezję, cynię, nasturcję, popikowałem ostatecznie bazylię, przesadziłem moją małą jabłonkę i fuksję ;) zobaczymy co z tego wszystkiego będzie ;) jak tylko coś się pokaże to dam znać :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fikus sprężysty najlepiej ukorzenia się w wodzie - przynajmniej w moich doświadczeniach :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

kurcze, mam nadzieję że mój też się ukorzeni . . . . słuchajcie czy maciejkę trzeba pikować czy nie?>
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

anoli a długo się ukorzenia w wodzie? zrobiłem nową szczepkę;)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak stoi w ciepłym miejscu i wszystko jest ok, mojemy najdłużej zajęło to 1,5 tygodnia :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

to zobaczymy jak ten mój się sprawdzi :twisted: jak tam na balkonie już kwiatki sadzisz jakieś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”