haha, Aga, u Ciebie zawsze tyle merytorykiaguniada pisze:Robaczku, wątek pędzi, ale mam nadzieję, że trochę informacji w nim jest ;) Nie ograniczamy się do ciuciu-muciu
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kopałam, kopałam, aż dokopałam się do zdjęć. Ale jak głęboko były! Agu, wstawiaj coś nowego, bo wiosna i trzeba obejrzeć, co jest..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Robaczku, czyli łączymy przyjemne z pozytecznym 
Su, zdjęcia zrobię jutro... sporo roślin już się pokazuje, mam nadzieję, że z każdym dniem będziemy mieli czym się zachwycać... To takie przyjemne móc obserwować budzącą się do życia przyrodę
Dzień dobry wszystkim, melduje się Warszawa i okolice z pięknym porannym słońcem
Su, zdjęcia zrobię jutro... sporo roślin już się pokazuje, mam nadzieję, że z każdym dniem będziemy mieli czym się zachwycać... To takie przyjemne móc obserwować budzącą się do życia przyrodę
Dzień dobry wszystkim, melduje się Warszawa i okolice z pięknym porannym słońcem
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie jeszcze słońca nie ma, ale nie pada. Mam nadzieję, że się rozpogodzi. Wczoraj wróciłam tak padnięta, że nic nie zrobiłam, tylko o 20 poszłam spać
Zbliża się weekend, mam nadzieję, że ruszę do ogrodu. Dziś zamierzam popikować szałwie i niecierpki, posadzić begonie. Idą następne róże 
Ewcia, zaczęło nam się szaleństwo
Ja już wyczekuję roślin, a tymczasem od jutra przygotowuję im miejsce...
Słońca Ci życzę!
Słońca Ci życzę!
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Dzień dobry Aguniu
miłego dnia życzę
miłego dnia życzę
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Aguniu, z tym słońcem to taka podpucha. Jak wsiadałam do auta 6.30 to było -1
i szyby do skrobania. Na szczęście dziś miałam szofera (mój M, innego mie mam
) a u niego jest przednia szyba podgrzewana więc szybko poszło.
Na jutro i sobotę zapowiadają jakieś letnie temperaturki
Ja wczoraj byłam na sushi i tak mi się nastrój poprawił że posadziłam 6 lilii, na razie do donic ale w sobotę zaniosę do ogrodu i zakopię całość. Będzie mi łatwiej przenosić jak się rozmyślę co do miejsca
Muszę dziś kupić ziemię bo mi się skończyła i spryskiwacz bo nie dał rady tylu zasiewom
i szyby do skrobania. Na szczęście dziś miałam szofera (mój M, innego mie mam
Na jutro i sobotę zapowiadają jakieś letnie temperaturki
Ja wczoraj byłam na sushi i tak mi się nastrój poprawił że posadziłam 6 lilii, na razie do donic ale w sobotę zaniosę do ogrodu i zakopię całość. Będzie mi łatwiej przenosić jak się rozmyślę co do miejsca
Muszę dziś kupić ziemię bo mi się skończyła i spryskiwacz bo nie dał rady tylu zasiewom
Dzieńdoberek! April, takie przymrozki to pikuś, damy radę je przetrzymać, byleby świeciło!
Ja też lubię sushi, ale nie zabieram się za samodzielne przygotowania - ponoć kobiety ze wzglęgu na pH i temperaturę ciała nie powinny go przyrządzać.
Widzę, że się rozszalałaś z sadzeniem i zasiewami... Nie wiem, czy nie za wcześnie na przenoszenie lilii do ogrodu? Poczekałabym jeszcze trochę... Miłego dnia!
Małgosiu, witaj
Również życzę Ci dobrego dnia!
Ja też lubię sushi, ale nie zabieram się za samodzielne przygotowania - ponoć kobiety ze wzglęgu na pH i temperaturę ciała nie powinny go przyrządzać.
Widzę, że się rozszalałaś z sadzeniem i zasiewami... Nie wiem, czy nie za wcześnie na przenoszenie lilii do ogrodu? Poczekałabym jeszcze trochę... Miłego dnia!
Małgosiu, witaj
-
April

Właśnie się zastanawiam z tymi liliami. Podobno to ostatnia noc z przymrozkiem. Jak zakopie w dołku i przysypię grubo torfem to chyba przetrzymają. Przetrzymają?? Ostatecznie w donicach to zawsze mogę wyciągnąć do domu ale najniższa temperatura to 15 stopni utrzymywana w pracowni gdzie śpią psy. Po pierwsze to boję się że szczeniak mi wszystko pokopie (przecież nie ustawię donic na szafach) poza tym to chyba za ciepło dla lili.
I tak planowałam pod koniec marca zabrać do domu bo podobno ma wrócić zimno do - 5 nocą.
No sama nie wiem. To moje pierwsze lilie, nie chcę im źle zrobić, nawet popioru z kominka im sypałam do doniczek
I tak planowałam pod koniec marca zabrać do domu bo podobno ma wrócić zimno do - 5 nocą.
No sama nie wiem. To moje pierwsze lilie, nie chcę im źle zrobić, nawet popioru z kominka im sypałam do doniczek
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dobrze życzyłaś, bo słońce właśnie wyszło
Aż mi żal, że do ogrodu wyjdę dopiero po południu, kiedy wrócę z pracy.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dobry
Agus ciesze sie ze spotkanie sie udalo i przegonilo troche dola. Jak juz pisalam, u mnie jeszcze bez slonecznie ale juz bardziej szaro niz buro.
April, lilie są wrażliwe na chłody - ja bym poczekała jeszcze trochę, aż się ustabilizuje ocieplenie... Chyba, że prognozy 16-dniowe są szałowe? Muszę sprawdzić...
Julka, miałaś rację - spotkanie poprawiło mi humor, a przy okazji wymiziałam małego szkraba ;)
U mnie już nie jest tak słonecznie, jak z rana, ale widać że idzie ku lepszemu... Ależ mnie nosi, zeby kupować i sadzić brateczki, stokrotki i inne wczesnowiosenne!
Ewa, łączę się w bólu - ja też dopiero po południu...
Julka, miałaś rację - spotkanie poprawiło mi humor, a przy okazji wymiziałam małego szkraba ;)
U mnie już nie jest tak słonecznie, jak z rana, ale widać że idzie ku lepszemu... Ależ mnie nosi, zeby kupować i sadzić brateczki, stokrotki i inne wczesnowiosenne!
Ewa, łączę się w bólu - ja też dopiero po południu...
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja jestem zla kobieta i nie za bardzo lubie male dzieci
Przeszkadzac mnie nie przeszkadzaja i niektore sa fajne ale jakos szczegolnym pociagiem do nich nie palam
Jeny mnie tez zaczyna krecic, wlasnie wylizalam chalupke do czysta i od jutra nawet kawalka szmaty nie rusze - mam wolne od domu .... az do poniedzialku
Musze jeszcze tylko skoczyc i jakas chabanine kupic i kawalek zielonego, bo w sobote dalsi sasiedzi tz dwie wioski dalej, na grila zaprosili. To tak w ramach dobrego humoru i integracji 
Jeny mnie tez zaczyna krecic, wlasnie wylizalam chalupke do czysta i od jutra nawet kawalka szmaty nie rusze - mam wolne od domu .... az do poniedzialku
-
April

O to się zapowiada otwarcie sezonu grilowego!
Może też powinnam grila wytaskać z garażu i mebelki. Mebelki jeszcze plastikowe, przejściowe więc nawet jak mróz to im nie zaszkodzi
Jadę dziś na zakupy bo w lodówie tyko światło, to muszę dostosować do grilowego menu.
Świetny pomysł Jule.
Może też powinnam grila wytaskać z garażu i mebelki. Mebelki jeszcze plastikowe, przejściowe więc nawet jak mróz to im nie zaszkodzi
Jadę dziś na zakupy bo w lodówie tyko światło, to muszę dostosować do grilowego menu.
Świetny pomysł Jule.
Jule, małe dzieci są fajne, ale tylko te fajne
April, ja już dziś miałam w planach umycie myjką ciśnieniową tarasu i wystawienie mebli, ale nie wiem co na to M. ;)
Sezon grillowo-ogniskowy można powoli otwierać ;) Zjadłabym jakąś chabaninkę z grillowanym bakłażanem na przykład...
Ale mnie ząb boli!
April, ja już dziś miałam w planach umycie myjką ciśnieniową tarasu i wystawienie mebli, ale nie wiem co na to M. ;)
Sezon grillowo-ogniskowy można powoli otwierać ;) Zjadłabym jakąś chabaninkę z grillowanym bakłażanem na przykład...
Ale mnie ząb boli!