Na zdjęciach dwuletnie siewki

A jak małe potrafią kwitnąć kaktusy masz na nastepnych zdjęciach.
Też rebucje tylko że to nie są roslinki z siewu, a odrosty.

Henryk nas wygoni za te pogaduchy
 Henryk nas wygoni za te pogaduchy  A jeśli już mowa o właścicielu i organizatorze tego wątku
 A jeśli już mowa o właścicielu i organizatorze tego wątku  to powiedz, bo nie znam się - moje kaktusy są dziwnie "dorodne" w porównaniu z tymi, które widziałam kwitnące? tzn zbyt zielone, nabrzmiałe - no nie wiem jak to nazwać... mam rację? Po fakcie doczytałam o zraszaniu ich na poczatku wegetacji, ja właśnie swoje po 4o miesięcznym okresie spoczynku podlałam
 to powiedz, bo nie znam się - moje kaktusy są dziwnie "dorodne" w porównaniu z tymi, które widziałam kwitnące? tzn zbyt zielone, nabrzmiałe - no nie wiem jak to nazwać... mam rację? Po fakcie doczytałam o zraszaniu ich na poczatku wegetacji, ja właśnie swoje po 4o miesięcznym okresie spoczynku podlałam  wiem, że są o tym odpowiednie wątki, ale trafiłam na specjalistę i próbuję wykorzystać wiedzę u podstaw, bo w tym natłoku info na FO trudno znaleźć te właściwe, przepraszam za natręctwo choć i tak to robię
 wiem, że są o tym odpowiednie wątki, ale trafiłam na specjalistę i próbuję wykorzystać wiedzę u podstaw, bo w tym natłoku info na FO trudno znaleźć te właściwe, przepraszam za natręctwo choć i tak to robię 

Nic dziwnego że są takie. Po podlaniu rośliny nabierają wody, a przy małej ilości światła i słońca które mamy o tej porze roku wyglądają nienaturalnie. Wiosną czy latem słońce szybko wysusza substrat a i sprawia, że rośliny bardziej skupiają swoje ciernie po to aby delikatny korpus nie został przypalony. A bez słońca... Brodawka od brodawki centymetr...moje kaktusy są dziwnie "dorodne" w porównaniu z tymi, które widziałam kwitnące? tzn zbyt zielone, nabrzmiałe

Jest mnóstwo firm rozprowadzających nasiona. Jeśli byś należała do PTMK to też nasze Towarzystwo je sprzedaje i to bardzo tanio.nie wiem skąd brać nasiona

.
 .

Też miałem kiedyś ryby, ale dopadła je jakaś choroba i wszystkie padły... zresztą ja miałem już dość dużo zwierząt, uwielbiam je. Teraz ze względu na brak czasu mam tylko psa
  Też miałem kiedyś ryby, ale dopadła je jakaś choroba i wszystkie padły... zresztą ja miałem już dość dużo zwierząt, uwielbiam je. Teraz ze względu na brak czasu mam tylko psa   

też miałam akwarium,ale mniejsze i nie takie piękne
 też miałam akwarium,ale mniejsze i nie takie piękne