Witajcie
davussum l
ojka 63 ... dzieciaczki podrosną i może

będą pomocne, a zwierzaki niszczyciele psocą i będą psociły...
ewa_tuli ...wierzę , bo sami mieliśmy psiaka akrobatę ,który nawet po drabinie wszedł na pierwsze piętro
Giecikowa witaj sąsiadeczko - zapraszam do kolejnych odwiedzin.
anesse81 witaj. To miłe ,że nasza ciężka praca i jej efekty może być inspiracją dla innych
anesse81 pisze:...(jak się robi te korkociągi?)...na dachu macie maty trzcinową, bambusową czy wiklinową? chciałam taką położyć na dach mojej altanki ale mój M twierdzi, że się nie nadaje, bo wiatr zdmuchnie itd...
Tu kilka fotek z kształtowania bukszpana:
A tu jeszcze znalezione stare foty z innych postrzyżyn:
Dach altany jest drewniany, pokryty papą i na koniec mata trzcinowa zaimpregnowana tak jak ogrodzenie. Wszystko ciasno upięte na drutach bez zastosowania gwoździ ,żeby nie dziurawić dachu. Spełnia swoją powinność wygląda ładnie i nie przemaka.
4mmmm witam i zapraszam.
3 KOTY
3 KOTY pisze:...Interesuje mnie włsnie to cóś i sposób jego strzyżenia. A może masz jakieś wyrźniejsze jego zdjęcie?
Przycinam tak, żeby uwidocznić jak najbardziej powyginany pień czy gałąź. Fotki w zbliżeniu też z lat ubiegłych:
A tu w innym miejscu z długą fryzurką:
I tutaj wiekowy mocno przycięty:
... oj mam ich troszeczkę ,

a każdy jest inny. Wystarczy zostawić sezon bez podcinania i kolejny rok to nowe oblicze takiego iglaka
April Zdrówko dopisuje, oczywiście piękny słoneczny weekend spędzony w ogrodzie. Dzięki włókninie , korze i żwirkowi duuużo pracy odpadło. Uff jesteśmy z tego rozwiązania bardzo zadowoleni. Z prac ogrodowych tylko musimy wyciąć stare zeschnięte badylki...sam relaks
Pozdrawiam Jola.