Mój ci On...
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ci On...
Pięciornik-biedny,pies-zadowolony 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Niestety to już 4-ta dziura przy pięciornikach, suka nie może zaakceptować faktu,że w miejscu gdzie często się wygrzewała miałam czelność coś posadzić
Pięciornik mam nadzieję nie da za wygraną
ja z pewnością nie 
Mirko
świetne zakupy...z różami się nie śpiesz, rozhartowane posadzone teraz do ogrodu mogą przemarznąć.Twój Rącznik rośnie w torebce
u mnie został tylko jeden, dwie sadzonki zgniły
Złocień też wysiałam, zeszło kilka sztuk...kolor będzie niespodzianką...pozostałe nasiona też rosną w torebkach 
-
Miriam

Podobno zapowiadali koniec przymrozków a tu nadal puka pod nogami
Kupiłam dzisiaj żółtą malinę,nie za bogata sadzonka,dosłownie jeden patyczek,ale może się rozrośnie
Czekam na ładną pogodę,żeby to wsadzić

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szaleństwo zakupowe szerzy się niczym epidemia
.
Miriam, a czy Ty tą hortensję to odkryłaś na chwilkę do zdjęcia, czy tak na stałe? Bo jeśli do zdjęcia to ok, ale jeśli na dłużej to może być z nią kłopot
Mnóstwo pracy już wykonałaś, ja planuję wyjść do ogrodu jutro. Na najbliższy tydzień nadają spore ocieplenie, trzeba więc ostro brać się do roboty
.
Co do pomidorków koktajlowych, to uprawiam je od kilku lat. nie próbowałam odmiany 'Koralik', ale generalnie moje doświadczenie mówi, że jeśli rośnie wysoko to nadaje się do gruntu, jeśli nisko (tak jak np. "Maskotka") najlepiej sadzić w doniczce
.
Miriam, a czy Ty tą hortensję to odkryłaś na chwilkę do zdjęcia, czy tak na stałe? Bo jeśli do zdjęcia to ok, ale jeśli na dłużej to może być z nią kłopot
Mnóstwo pracy już wykonałaś, ja planuję wyjść do ogrodu jutro. Na najbliższy tydzień nadają spore ocieplenie, trzeba więc ostro brać się do roboty
Co do pomidorków koktajlowych, to uprawiam je od kilku lat. nie próbowałam odmiany 'Koralik', ale generalnie moje doświadczenie mówi, że jeśli rośnie wysoko to nadaje się do gruntu, jeśli nisko (tak jak np. "Maskotka") najlepiej sadzić w doniczce
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj tam, mała sadzonka, ja jesienią kupiłam dwadzieścia pięć patyczków Polany i mam zamiar mieć owoce
To prawda - wszystkich ogarnia szaleństwo
Może jakby się ciepło zrobiło i można by powyżywać się w ogrodzie to byśmy przystopowali a tu zimno, więc trzeba się czymś pocieszać 
To prawda - wszystkich ogarnia szaleństwo
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Widzę że nie tylko ja nie mogę już usiedzieć,tak by się chciało już w ziemi pogrzebać a tu nie ma jak.Zimno mokro i beznadziejnie. Piękne zakupy 
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
Miriam

I znów mi się bużka uśmiecha,bo widzę że goście byli
Witajcie
Zasiadam podekscytowana,byłam dzisiaj w mieście ,a jak w mieście to i w ogrodniczym
Łupem moim dzisiaj padły;Mieczyki Abisyńskie 7 szt
Brodiea 10zst
Trytoma(kolejne podejście)
Lilia trąbkowa White Elegance
Róża pnąca biała(climbing)
2 prymulki przecudnej urody,bo nie mogę się doczekać,kiedy moje powschodzą
No i cebulę dymkę,bo dowiedziałam się z telewizji,że można już wysadzać.I to jest chyba tajemnica powodzenia w uprawie cebuli,wczesne sadzenie
U mnie nigdy nie osiągała dużych rozmiarów,bo sadziłam w maju 
Brodiea 10zst
Trytoma(kolejne podejście)
Lilia trąbkowa White Elegance
Róża pnąca biała(climbing)
2 prymulki przecudnej urody,bo nie mogę się doczekać,kiedy moje powschodzą
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
No, no ... ale zakupy
. Szalejesz kochana.
Koniecznie pokaż na zdjęciach swoje zdobyczne łupy.
Widziałam Twój nick na liście zjazdowej. Cieszę się, że będziemy mogły spotkać się w realu.
Koniecznie pokaż na zdjęciach swoje zdobyczne łupy.
Widziałam Twój nick na liście zjazdowej. Cieszę się, że będziemy mogły spotkać się w realu.
Pozdrawiam Hala
-
Miriam

Edytko,ja już na stałe poodkrywałam wszystko,bo boję się,że wszystko ruszy za wcześnie i będzie podatne na byle mrozek.Hortensja już ostro ruszyła,bo miała super okrycie
Francesco,25 patyczków mówisz
Roots23,magnolio15 dziękuję
-- 12 mar 2012, o 16:14 --
Też się cieszę Halinko
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Miałam w ręku jeszcze kalinę bodnanteńską(?
),ale nie kupiłam,bo moim zdaniem to był suchy patyk
To jest wczesna kalina,więc powinna mieć nabrzmiałe pąki liściowe 
-- 12 mar 2012, o 16:21 --
Mamy już marzec,więc spodziewam się dostawy chryzantem zimujących
Niech już to słoneczko będzie!Oj...zapomniałam jeszcze o jednym zakupie poinformować.Sprawiłam sobie worek cementu
Będę kończyć murek,który zaczęłam w pewien deszczowo-śniegowy wieczór 
-- 12 mar 2012, o 16:21 --
Mamy już marzec,więc spodziewam się dostawy chryzantem zimujących
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Pełna zapału,zaopatrzona w szpadel poszłam do ogrodu posadzić róże,cebule lilii i trytomę.W zdecydowanie większej części ogrodu ziemia rozmarzła tylko na pół szpadla
Róże muszą poczekać.A hortensja ogrodowa,którą rozebrałam z ciepłego ubranka straciła przedwcześnie wypuszczone listki
Mam nadzieję,że uszkodzenia są powierzchowne i nie pozbawią mnie kwitnienia w tym roku 
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Mirko, ruch wiosenny u Ciebie, aż miło patrzeć
no i jeszcze 'pełna zapału...'
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Mireczko!
Ależ u Ciebie wiosennie, aż bym z Tobą pochodziła po ogródeczku, toż u Ciebie wiosna. U mnie nie za bardzo. dekoracja przy domku piękna, jutro muszę pomyśleć nad własną. Mam nadzieję, że Twoje plecy dobrze zniosą Twój poryw do pracy.
Pozdrawiam Jola
Ależ u Ciebie wiosennie, aż bym z Tobą pochodziła po ogródeczku, toż u Ciebie wiosna. U mnie nie za bardzo. dekoracja przy domku piękna, jutro muszę pomyśleć nad własną. Mam nadzieję, że Twoje plecy dobrze zniosą Twój poryw do pracy.