Fotoreportaże - komentarze i uwagi
Fotoreportaże - komentarze i uwagi
Zakładam temat - osobny :P
dla chętnych, mających przyjemność komentowania.
Zapraszam do wpisów, oceny.
Uwagi mile widziane.
Część główna - będzie uzupełniana o ciekawe informacje o obiektach , w których będziemy
wizytować.Postaram się włączyć również takie opisy.
Pozdrawiam J :P VANKA
dla chętnych, mających przyjemność komentowania.
Zapraszam do wpisów, oceny.
Uwagi mile widziane.
Część główna - będzie uzupełniana o ciekawe informacje o obiektach , w których będziemy
wizytować.Postaram się włączyć również takie opisy.
Pozdrawiam J :P VANKA
J ;:76 vanko - nasuwa mi się jedyna myśl: PIĘKNO NATURY NIE ZNA GRANIC
Dobrze, że jednak nie oglądałam tych CUDÓW przy herbatce, bo tyle "achów", "ochów" i westchnień
wydałam z siebie spontanicznie, że mogłoby się to źle skończyć...
A tak na poważnie - zwróciłam uwagę (poza pięknem) , że wilgoć na kwiatach jakoś
im nie szkodzi... Domyślam się jednak, że w warunkach szklarni, pewnie b. szybko odparowuje. (?)
Interesuje mnie również, dlaczego tak interesujący obiekt nie jest udostępniany do zwiedzania ?
Czy jest utrzymywany wyłącznie dla celów badawczych, naukowych ???
Jeśli tak, to Jovanko tym większe dzięki za ucztę dla nas "zwykłych śmiertelników"

Pozdrawiam z wdzięcznością, Joanna

Dobrze, że jednak nie oglądałam tych CUDÓW przy herbatce, bo tyle "achów", "ochów" i westchnień
wydałam z siebie spontanicznie, że mogłoby się to źle skończyć...

A tak na poważnie - zwróciłam uwagę (poza pięknem) , że wilgoć na kwiatach jakoś
im nie szkodzi... Domyślam się jednak, że w warunkach szklarni, pewnie b. szybko odparowuje. (?)
Interesuje mnie również, dlaczego tak interesujący obiekt nie jest udostępniany do zwiedzania ?
Czy jest utrzymywany wyłącznie dla celów badawczych, naukowych ???
Jeśli tak, to Jovanko tym większe dzięki za ucztę dla nas "zwykłych śmiertelników"

Pozdrawiam z wdzięcznością, Joanna

Witam :P
Madzik- na szybko starałam się pokazać co mam, może kiedyś w wolniejszej chwili coś uzupełnię, marzy mi sie pogrupowanie i opisanie.Tylle,że nie wiem czy życia mi starczy
Wiele z nich znam
tam też rarytasy .
Joanno-
To jest obiekt Uniwersytetu badawczo-naukowy, zamknięty.
Wyjątkowo jakieś grupy uzyskają pozwolenie.
Sama byłam tam w latach 90-tych.To już epoka minęła :P
W tym roku nie mogłam pojechać z naszą grupą , do tej pory nie mogę przeboleć.
Wszystko jak oglądałam już nie takie.Szklarnie imponujące.Laboratoria na najwyższym światowym poziomie.Automatyka ---->to zraszanie jak wszędzie planowane,póżniej huraganik
więc ie ma czasu na choroby , choć pewie wolni nie mogą się czuć absolutnie.
To co widzimy na fotkach -to uprawy naukowców,studentów.
4 lata to czasookres rozrastania się kolekcji - można wtedy ewent.kupić rośliny.
Ale podejrzewam, ze amatorów jest b.wielu.Normalnie nie sprzedają.
Wszystko jest na najwyższym poziomie.Sami szczycą się 2 pozycją w świecie, po słynnym Kev.
Myślę,że warto wiedzieć ,ze mamy pod bokiem takie cudo -oczywiście pewnie dam 3 część również i uzupełnię opis. Powolutku... i tak dzisiaj byłam wytrącona po powrocie z pogrzebu.
Powiem tak- nie dość ,że mają takie szklarnie storczykowe t o na dodatek Arboretum ,które
śni się nocami tym którzy je widywali w maju.To raj na ziemi.
cieszę się jak temat przybliży troszkę świata
J :P OVANKA -pozdrawiam
Madzik- na szybko starałam się pokazać co mam, może kiedyś w wolniejszej chwili coś uzupełnię, marzy mi sie pogrupowanie i opisanie.Tylle,że nie wiem czy życia mi starczy

Wiele z nich znam

Joanno-
To jest obiekt Uniwersytetu badawczo-naukowy, zamknięty.
Wyjątkowo jakieś grupy uzyskają pozwolenie.
Sama byłam tam w latach 90-tych.To już epoka minęła :P
W tym roku nie mogłam pojechać z naszą grupą , do tej pory nie mogę przeboleć.
Wszystko jak oglądałam już nie takie.Szklarnie imponujące.Laboratoria na najwyższym światowym poziomie.Automatyka ---->to zraszanie jak wszędzie planowane,póżniej huraganik
więc ie ma czasu na choroby , choć pewie wolni nie mogą się czuć absolutnie.
To co widzimy na fotkach -to uprawy naukowców,studentów.
4 lata to czasookres rozrastania się kolekcji - można wtedy ewent.kupić rośliny.
Ale podejrzewam, ze amatorów jest b.wielu.Normalnie nie sprzedają.
Wszystko jest na najwyższym poziomie.Sami szczycą się 2 pozycją w świecie, po słynnym Kev.
Myślę,że warto wiedzieć ,ze mamy pod bokiem takie cudo -oczywiście pewnie dam 3 część również i uzupełnię opis. Powolutku... i tak dzisiaj byłam wytrącona po powrocie z pogrzebu.
Powiem tak- nie dość ,że mają takie szklarnie storczykowe t o na dodatek Arboretum ,które
śni się nocami tym którzy je widywali w maju.To raj na ziemi.
cieszę się jak temat przybliży troszkę świata
J :P OVANKA -pozdrawiam
Dziękuję Jovanko za zaspokojenie ciekawości i rozwianie moich wątpliwości
!
Trzymam kciuki, aby udało Ci się zebrać siły i znaleźć w przyszłości czas na CIĄG DALSZY...
Mam też pytanie natury technicznej - czy można by obydwa nowe wątki dotyczące fotorepertaży
potraktować jako "przyklejone" na szczycie strony
Tak jest np. w dziale o "Ogrodach, podróżach..."
Dostaję oczopląsu
(może inni też ?), gdy za każdym razem są one w innym miejscu
i w dodatku mało widoczne.
A gdyby to było niemożliwe, to przynajmniej jakiś inny kolor ;:49 ? To taka moja propozycja
Pozdrawiam

Trzymam kciuki, aby udało Ci się zebrać siły i znaleźć w przyszłości czas na CIĄG DALSZY...
Mam też pytanie natury technicznej - czy można by obydwa nowe wątki dotyczące fotorepertaży
potraktować jako "przyklejone" na szczycie strony

Dostaję oczopląsu

i w dodatku mało widoczne.
A gdyby to było niemożliwe, to przynajmniej jakiś inny kolor ;:49 ? To taka moja propozycja

Pozdrawiam
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Proponuję valcowitch
stwórz swój własny przez cały rok lub więcej wspaniale aktywny temat
Mam nazwać Ciebie jak przedstawiałeś się na innych forach? mam przedstawić Ciebie jak pisałeś na Floraforum? lub na innych forach?
pozdrawiam
Wszystkich myślących
Jovanko to co przedstawiasz jest wspaniałe :P
pozdrawiam
Małgorzata
stwórz swój własny przez cały rok lub więcej wspaniale aktywny temat

Mam nazwać Ciebie jak przedstawiałeś się na innych forach? mam przedstawić Ciebie jak pisałeś na Floraforum? lub na innych forach?
pozdrawiam
Wszystkich myślących
Jovanko to co przedstawiasz jest wspaniałe :P
pozdrawiam
Małgorzata
Per aspera ad astra - przez ciernie do gwiazd
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re:
Nic dodać nic ująć. Dziewczyny po prostu piękne fotki, a i obiekty tych fotek przecudne.madzik pisze:Tak naprawdę komentarz chyba jest zbędny
Cuda na tych zdjęciach - i to cuda w części dla mnie nieznane... Szkoda, że nie ma podpisów przy zdjęciach - żeby wiedzieć o czym marzyć