Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów
Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów
Bardzo proszę o pomoc.Muszę zrobic projekt naukowy,mam nast.pytania. Czym wywolam partenokarpię u pomidorów:auksynami czy giberelinami?czy występują te hormony bez zadnych innych substancji w jakims preparacie<czysty kwas czy cos w tym stylu?>Kiedy stosowac dany preparat?jakie będą inne skutki stosowania tych hormonów na pomidory? 

Re: Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów
hmm.. jeśli piszesz pracę naukową to te pytania mnie - trochę laika z tej dziedziny - dziwią, i takie info pewnie się Tobie nie przyda http://www.sciaga.pl/tekst/61783-62-hor ... ciu_roslin zwłaszcza, że tam nie ma tekstów źródłowych, może autora popytaj o źródła
Re: Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów
dziękuję bardzo,przydatne informacje ale czytając dokładnie gibereliny i auksyny wplywają razem na partenokarpię,niby pisze ze auksyny dzialają na pomidora ale wolałbym zrobic projekt naukowy o giberelinach ,ale czy one tez wplywają na partenokarpie u pomidora i jakie odmiany najlepiej wybrac ?bo rozumiem ze te karłowate < poprzez gibereliny...> oraz szybko rosnace,jakie doradzacie mi uzyc w projekcie?