Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
mateuszb1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 mar 2012, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów

Post »

Bardzo proszę o pomoc.Muszę zrobic projekt naukowy,mam nast.pytania. Czym wywolam partenokarpię u pomidorów:auksynami czy giberelinami?czy występują te hormony bez zadnych innych substancji w jakims preparacie<czysty kwas czy cos w tym stylu?>Kiedy stosowac dany preparat?jakie będą inne skutki stosowania tych hormonów na pomidory? :D
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Re: Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów

Post »

hmm.. jeśli piszesz pracę naukową to te pytania mnie - trochę laika z tej dziedziny - dziwią, i takie info pewnie się Tobie nie przyda http://www.sciaga.pl/tekst/61783-62-hor ... ciu_roslin zwłaszcza, że tam nie ma tekstów źródłowych, może autora popytaj o źródła
mateuszb1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 mar 2012, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomózcie!!! wywołanie partenokarpii u pomidorów

Post »

dziękuję bardzo,przydatne informacje ale czytając dokładnie gibereliny i auksyny wplywają razem na partenokarpię,niby pisze ze auksyny dzialają na pomidora ale wolałbym zrobic projekt naukowy o giberelinach ,ale czy one tez wplywają na partenokarpie u pomidora i jakie odmiany najlepiej wybrac ?bo rozumiem ze te karłowate < poprzez gibereliny...> oraz szybko rosnace,jakie doradzacie mi uzyc w projekcie? ;:196 :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”