Mój ogród 07 - leosta

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

WITAJ LESZKU wreszcie mam na tyle czasu,aby spokojnie rozglądnąc siępo Twej pięknej działeczce-od pierwszego posta po ostatni.

Jestem ogródkiem zachwycona,jest perfekcyjny,utrzymany w naturalnej formie i wszystkie roślinki są okazami ;:111 Masz prześliczne piwonie{moje ukochane}Ja niestety nie miałam na działce piwoni ,ale dokonałam już zakupu szczepek: kupiłam białą,różową i czerwoną.Zobaczymy po ilu latach zakwitnie :?

Jest mi ogromnie przykro z powodu straty bliskiego przyjaciela-bratniej ogrodowej duszy.

Życzę Ci mnóstwo siły i samozaparcia w pracy nad działką przyjaciela-sąsiada. :) :)
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam forumowiczów.

Gabi - jestem, ogromne dzięki za pamięć, bardzo mi miło że ktoś się o mnie upomina. Zrobiłem sobie małą przerwę. Było trochę spraw ale już jestem.

Małgosiu - cieszę się że podoba Ci się moja działka. Prace na działce córki już rozpoczęte. Wyciąłem stare drzewa i teraz jest kupa gałęzi. Zrobiłem już nawat kilka zdjęć, ale jest to działka córki i może sama zechce pokazać.

Pozdrawiam łeszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Leszku to zachęć córkę i niech nam pokaże zdjęcia.
Czekam :wit
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witaj Gabi. Zachęcę tylko tam jest na razie pobojowisko. Dzisiaj ściąłąłem wiśnię bo przechyliła się na płot. Jak tylko uprzątnę, to będą zdjęcia, tylko trochę cierpliwości.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Kolorowa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 kwie 2008, o 23:32

Post »

Witam, na forum trafilam jakis czas temu i ogrody ogladam juz dluzszy czas ale po rejestracji to tu bedzie moj pierwszy wpis:)
Kwiaty masz przepiekne, piwonie przecudne, szukam tego tematu dlaczego piwonie nie kwitna (bo moje od lat nie maja zamiaru) ale na razie nie znalazlam :wink: Ale nic, troche wprawy i sobie poradze.

Leszku, czy Twoje cudne hosty rosna w cieniu czy w pelnym sloncu? Wyglada ze maja slonecznie, a czytalam ze raczej lubia cien. Ja na razie dorobilam sie 2 malutkich sztuk ktore posadzilam w pelnym sloncu i nie wiem czy przesadzac czy dadza sobie rade.
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witaj Kolorowa. Wielkie dzięki za zaufanie, pierwszy post do mnie!. Temat którego szukasz jest w sekcji "Byliny, trawy, zioła." tak troszkę niżej. Moje piwonie w większości rosną w pełnym słońcu i jak widzisz pięknie kwitną. Piwonie bardzo lubią ciepełko i na pewno dadzą sobie radę.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

Kolorowa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 kwie 2008, o 23:32

Post »

dziekuje Leszku za odpowiedz:) Ale czy dotyczy ona takze host? :wink:
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witaj Kolorowa. Przepraszam za niepełną odpowiedź. Hosty to są królowe cienia. Jaśniejsze odmiany mogą rosnąć w półcieniu.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

leosta pisze:Witaj Gabi. Zachęcę tylko tam jest na razie pobojowisko. Dzisiaj ściąłąłem wiśnię bo przechyliła się na płot. Jak tylko uprzątnę, to będą zdjęcia, tylko trochę cierpliwości.

Pozdrawiam Leszek.
Leszku, będę cierpliwie czekać ;:65
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Leszku,
przespacerowałam się po Twojej działeczce i muszę powiedzieć, że jestem oczarowana! Poczytałam też troszkę. A wiesz, że mimo, iż mam dużo kwiatów - piwonii też a jakże - najbarciej lubię swój ogród kiedy większość kwiecia przekwitnie, kakofonia kolorów ucichnie i pozostają wszelkie odcienie kojącej zieleni , tylko gdzieniegdzie urozmaicone pastelowymi akcentami kwiatów. To chyba podobnie jak i Ty. ;:80
A te brzozowe płotki - to osłona od wiatru?
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam Cię Magdaleno w mojej działeczce. To mamy wiele wspólnego.
Te płotki brzozowe to kilka w jednym. Przede wszystkim jako ozdoba, szczególnie w tych najciemniejszych zakątkach. Służą także jako oddzielenie części ozdobnej i warzywnej czyli optycznie powiększają ogród. Mogą też chronić od wiatrów. Służą także jako osłona części gospodarczej(nieoglądalnej). Ponadto przybliżają naturę gdyż stosowanie naturalnych środków ozdobnych daje wrażenie bezpośredniego kontaktu z dziką przyrodą.

;:114

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

No tak, Twoje brzozowe parawaniki rozjaśniają najciemniejsze zakątki, a ja myślałam, że zacieniają te najbardziej nasłonecznione. Ale pomysł i tak genialny i jak widać może mieć wiele zastosowań.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wpadłam z rewizytą i ... zachwycił mnie Twój ogród :))) Pomysł z brzozowymi płotkami pozwolisz, że wykorzystam u siebie ;) super wygladają. Kwiaty piekne, zadbane, jest czym karmic oczy :))))
Ewa
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Były zdjęcia pięknych letnich i jesiennych bylin w pełnym rozkwicie, teraz serwujesz nam "nowinki" wiosenne - barwne i równie piękne ! Miło jest spacerować , Leszku, po Twoim ogródku, zwłaszcza w taki ponury , zimny dzień , jak ten dzisiejszy. Wpadnę niebawem , by poobserwować kolejne zmiany na rabatkach :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Zaglądałam kilka razy do twojego ogródka, kiedy ci nie było. Cieszę się, że odkurzasz wątek :D. Czekam na wiosenne zdjęcia ogrodu.
Przeczytałam uważnie twój wątek piwoniowy i stosuję się do zaleceń:). Moje piwonie majowe rosną jak "drożdżach"
Pozdrawiam serdecznie
Edyta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”