Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Marylo, tego wielkanocnika niemal wyżebrałam od Anjji w jednej z przesyłek, ale skubany nie przejawia chęci żadnego rozwoju. :roll: Możliwe, że za rok o tej porze wstawię sobie w podpis: nie ciepię grudników i wielkanocników :wink:
oksi, dziękuję ci bardzo :) , ten kwietnik przyniosłam sama do domu, dobrze, że sklep jest niezbyt daleko, jakieś 5 minut drogi od domu. Bez niego nie miałabym co najmniej połowy kwiatków. ;:108
Wiktorio, mój też był ciut przesuszony, ale tak to jest, jak człowiek się boi zalać. U mnie w przedpokoju przez pewien czas było naprawdę zimno, więc na pewno to zasuszenie lepiej mu posłużyło, niż zalanie. Teraz będę czujniejsza, bo podłoże mojego pomysłu ma bardziej przepuszczalne, więc pewnie będzie potrzebować częstszego podlewania.

Z jednej strony psioczę na sianie i pikowanie, ale z drugiej kupiłam wczoraj nasiona tunbergii i kobei pnącej. Kobea ma być niebieska, a tunbergia to mieszanka i już mnie oświecono, ze wcale nie musi być żółta. Kobei były aż 4 nasiona, które namoczyłam wg info z netu na prawie cały dzień, a tunbergii 12, czyli akurat na miniszklarenkę. :uszy
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagodo mój wielkanocnik dwa lata stał dosłownie w miejscu, widzę że w tym roku już odbija ciekawe czy zakwitnie :) znowu siejesz ? kochana podziw wielki podziw dla Ciebie
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ciekawe dla czego nie można spotkać Wielkanocniki w kwiaciarniach, i marketach, tak jak Grudniki???????
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

przepiękna kompozycja bardzo mi się podoba chyba dosadzę jakiegoś kwiatucha mojej dracence
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Pumila słodki jest. U mnie kilka razy był bo się na niego zaparłam ale już dałam
za wygraną. Szkoda mi jak umierają choć obchodzę się z nimi bardzo troskliwie - trudno.
Bardzo Twój ładny, niechaj ma się świetnie. ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

:wit
Wszystkiego najlepszego w dniu kobiet
Obrazek
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

;:196 ;:196 wszystkiego najlepszego i dużo kwiatów ;:196
Obrazek
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit
Życzę wszyskim koleżankom, żeby dziś wykreślić z listwy chciejstw choć jedną roślinę, potem coś na wyprzedażach kupimy sobie same :;230

Pumilek śliczny, ładnie rozrosnięty, miałam kiedys jednego ale nie dogadaliśmy się, i odniosłam wrażenie że jest trudny, ale to z mojej winy biedak zszedł z tego świata.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Jagodo!
Buziaczki na Dzień Kobiet ;:196
Pumilek śliczny widziałam taki w Obi ale kurcze drogi był. Ale będę musiała się rozglądnąć bo wczoraj tata zawiesił mi półkę w kuchni i mam miejsce na kwiatek ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Dziewczyny, dziękuję wszystkim bardzo za życzenia z okazji Dnia Kobiet. Ja dziś sobie sama zakupiłam sympatyczny upominek z tej okazji w lidlu i to przeceniony, więc spustoszenia w portfelu nie zrobił. :tan Wszystkim kobietom i kobietkom życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet i załączam mój najnowszy kwiatuszek.
Obrazek
Wybaczcie, ze składam życzenia tylko w moim wątku, ale nie chcę dodatkowo obciążać i tak z pewnością przeciążonych serwerów naszego forum. :wink:

Uploaded with ImageShack.us

Tak na marginesie dostałam tez tulipanka, bo wszystkie panie i dziewczynki robiące zakupy w lidlu mogły sobie wybrać z ogromnego kosza jedną sztukę. :)
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Ojej a ja też miałam isc do lidla ale poszłam do biedronki a tam nie dość ze nic ciekawego to nic nie dawali :( Wszystkiego najlepszego Jagoda ;:196 ;:196 ;:196
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przeczytałam i poszłam potestować :wink: . Z tymi tulipanami to najwyraźniej akcja ogólnopolska, z przecenami również ;:108 . Ja widziałam jeszcze nieco przecenione storczyki doniczkowe, a kulę już, już prawie miałam w rękach, ale pani z maszyną czyszczącą mnie przegoniła i wtedy sobie przypomniałam, że już mam trzy takie wazoniki :) .
Jednak ta Twoja orchidea wygląda bardzo zachęcająco. Śliczny egzemplarz wybrałaś ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jagodo bardzo fajny prezent sobie sprawiłaś!
Ja dostałam dzisiaj tulipanka od szefa (razem z buziakiem i ciastem) i różyczkę od panów z produkcji.
Dzwonił mój M. i mu opowiadałam, że dostałam kwiatki i po czasie (pewno się namyślał) słyszę: A ode mnie też chcesz kwiatka? Ha! A ja na to: Spokojnie, będę jeszcze zamawiać kwiatki na balkon to zamówię sobie coś od Ciebie. Ucieszył się, że ma problem z głowy, tyle że jakby kupił mi tulipanka to by wydał 3 zeta, a tak to sobie zamówię jakąś śliczność za 20 zł :;230 :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

U ciebie jak zwykle pięknie i zielono ;:138 ale wiesz co zachwyciłam sie tą firanką ze sznureczków ;:167
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagodo - mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Otwierałaś już może te nasiona w tabletkach? Jak to wygląda? Jakiej jest wielkości? No i czy jedna tabletka zawiera jedno nasiono, czy więcej?
Ja, co prawda, też wzięłam ten wynalazek, ale mam poważne obawy, że się trochę zagalopowałam z ilością różnych nasion i nie chcę otwierać torebki, jeśli okaże się, że będę je wysiewać na przykład dopiero za rok :roll: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”