Małgosiu to jest na pewno ta odmiana, którą podałam. Sprawdziłam w swoim kajeciku. Tylko u Ciebie są trochę wyższe. U mnie mają taką manierę ,że zawsze pąki rozwijają się zaraz po wyjściu z ziemi. Później jeszcze trochę podrosną ale niedużo. Te rozwiniete, które pokazuję obok też są zaliczane do maluchów. Jeszcze gdzieś powinnam mieć taką odmianę mini. Może w niedzielę pojadę na działkę to zrobię jakieś fotki. Jutro sadzenie róż pod oknem, na razie moczą się w wannie.
Narcyzy (Narcissus) Nasze FOTO.
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Amlos pisze:Narcyze to jedne z moich najbardziej ulubionych kwiatów . Większość odmian mam zidentyfikowanych,
ale jest też kilka NN, pochodzących z torebki pt. mieszanka . Może ktoś zna tego bezimiennego ?
Aniu ja mam takiego samego, jeszcze nie kwitnie.
Mam jeszcze opakowanie z niego, ale nie po polsku.
Pisze tak :ORCHIDEENBLUTIGE NARZISSEN - CHANTERELLE.
Przywiozłam cebulki z zagranicy. Może ktoś potwierdzi ?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu, dzięki, to już jest jakiś trop . Pobuszowałam po sieci i niestety całej nazwy, którą podałaś
nie znalazłam w żadnej wyszukiwarce .
Znalazłam na stronie PNOS Ożarów Mazowiecki , pod nazwą Chanterelle, bardzo podobnego :
http://www.pnos.home.pl/p/nasza_oferta_ ... =5910p.jpg
Jednak ten z linku ma żółte zewnętrzne płatki ; u mojego są białe. Ale już się zrobiło dużo cieplej ...
Dzięki za zainteresowanie , Gabrysiu
nie znalazłam w żadnej wyszukiwarce .
Znalazłam na stronie PNOS Ożarów Mazowiecki , pod nazwą Chanterelle, bardzo podobnego :
http://www.pnos.home.pl/p/nasza_oferta_ ... =5910p.jpg
Jednak ten z linku ma żółte zewnętrzne płatki ; u mojego są białe. Ale już się zrobiło dużo cieplej ...
Dzięki za zainteresowanie , Gabrysiu
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zazdroszczę Wam , że możecie pokazywać rozwijające się narcyzy. Mnie złodzieje tak przetrzebili działkę z pierwszych rozwijjających się , że musiałam ledwo rozchylające się pąki ściąć . Mogę teraz pokazywać tylko same kwiaty z wazonu. I tak chyba wszystkich odmian nie pokażę bo cięli równo a przy tym deptali hiacynty i tulipany. Dzisiaj pokażę jeden z rozszczepionym przykoronkiem i kilka trąbkowych. Każdy pokazuję w dwóch pozach, żeby było łatwiej odgadywać co to za odmiana. Nie wszystkie zdjęcia są wyraźne ale wciąż jeszcze się uczę robić i bardzo..... ciężko mi to idzie.