Ogród Ali -> alana cz.1
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu zobaczyłam wsród Twoich cudnych roślinek koper włoski, miałam też taki, wyrósł pięknie (widac go troszkę na zdjęciu za pergolą z powojnikami) chciałam sie podzielić spostrzeżeniem że ma on posmak anyżkowy nie doczytałam wcześniej i wiem że nie pasował do wszystkich sałatek
w tym roku posiałam przy tarasie ma odstraszać komary ale to mój patent i zobaczć co z tego wyjdzie :P 
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirabilis dziękuję Ci bardzo za te przemiłe słowa, dodałaś mi otuchy
Isiu też wyczytałam już zawczasu, że ten koper jest anyżowy, co mnie bardzo ucieszyło, bo lubię smak anyżu. Co prawda kopru poszukiwałam z myślą o mojej niedawno narodzonej siostrzenicy, ale i my na nim skorzystamy
Żeby odstraszyć komary to trzeba próbować wszystkiego, u nas już teraz dają sie we znaki
Moniko, nasza ozdobna część działki jest cały czas jakby w rozsypce
cały czas mam nowe pomysły, a z drugiej strony brak funduszy na ich realizację i tak juz kombinuję z różnymi rabatami od kilku lat. Ale z czasem działka coraz bardziej się zagęszcza :P
Dzisiaj byłam na działce i podsypałam chorującego rododendrona. Mam nadzieję, że wyzdrowieje...
Nasze rzodkiewki i sałata lodowa mniam mniam, już nie mogę się doczekać zbiorów)

Isiu też wyczytałam już zawczasu, że ten koper jest anyżowy, co mnie bardzo ucieszyło, bo lubię smak anyżu. Co prawda kopru poszukiwałam z myślą o mojej niedawno narodzonej siostrzenicy, ale i my na nim skorzystamy
Moniko, nasza ozdobna część działki jest cały czas jakby w rozsypce
Dzisiaj byłam na działce i podsypałam chorującego rododendrona. Mam nadzieję, że wyzdrowieje...
Nasze rzodkiewki i sałata lodowa mniam mniam, już nie mogę się doczekać zbiorów)

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Alu tak dawno mnie tu nie było a ty śliczności pokazujesz.
Ale może po kolei.
Krokusiki pewnie już przekwitły albo przekwitają. Wspaniałe zdjęcia im porobiłaś. Bardzo lubię te pierwsze kolorowe zwiastuny wiosny.
Przylaszczki również bardzo ładne, zarówno te w lesie jak i na działce
Zakupy świetne poczyniłaś. Najbardziej zauroczyły mnie rododendrony. Jakoś też mam w tym roku słabość do nich. Powoli zaczyna mi ich przybywać. Marzy mi się taka kolekcja w wieloma kolorami tych krzewów.
Migdałek szybciutko ci zakwitł. Mój jeszcze sobie śpi
No i jak na porządną działkę przystało masz warzywka. Super.
Nie ma to jak kanapeczka z wyhodowaną przez siebie sałatą i rzodkiewką, albo sałata z jakimś dobrym sosem. Mniam ;:8
Chyba zaraz pobiegnę do swojego foliaka i sprawdzę jak się mają sprawy
Ale może po kolei.
Krokusiki pewnie już przekwitły albo przekwitają. Wspaniałe zdjęcia im porobiłaś. Bardzo lubię te pierwsze kolorowe zwiastuny wiosny.
Przylaszczki również bardzo ładne, zarówno te w lesie jak i na działce
Zakupy świetne poczyniłaś. Najbardziej zauroczyły mnie rododendrony. Jakoś też mam w tym roku słabość do nich. Powoli zaczyna mi ich przybywać. Marzy mi się taka kolekcja w wieloma kolorami tych krzewów.
Migdałek szybciutko ci zakwitł. Mój jeszcze sobie śpi
No i jak na porządną działkę przystało masz warzywka. Super.
Chyba zaraz pobiegnę do swojego foliaka i sprawdzę jak się mają sprawy
- alana

Dziewczyny już nie mogę się doczekać tych wiosennych swoich warzyw, tych sztucznych nawet teraz nie kupujemy, bo to smaku nawet nie ma, a taka swoja rzodkiewka, pycha
Wiolu krokusy przekwitają, zostały tylko te najpóźniej kwitnące, też nabawiłam sie rododendronowej choroby (a propos w tym tygodniu w biedronce mają być
). Tylko muszę znaleźć gdzieś kwasomierz i wtedy będę wiedziała czy mogę na wybranej rabacie założyć rododendronarium :P
Wiolu krokusy przekwitają, zostały tylko te najpóźniej kwitnące, też nabawiłam sie rododendronowej choroby (a propos w tym tygodniu w biedronce mają być
Pozdrawiam, Alicja
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu, zakupy rewelacyjne, a własnej rzodkiewki zazdroszczę. Nawet gdybym u siebie posadziła, to i tak miałaby więcej ołowiu niż witamin......niestety

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- alana

Guciu, współczuję z rzodkiewką, ja nawet nie kupuję tej sztucznej, tylko czekam na swoją (po woli już podjadamy
).
Kilka zdjęć z naszej wiosennej działki/działek

nowa rabata obok huśtawki (jeszcze tylko powojnik czeka na przeprowadzkę)

Kilka zdjęć z naszej wiosennej działki/działek

nowa rabata obok huśtawki (jeszcze tylko powojnik czeka na przeprowadzkę)

Pozdrawiam, Alicja
- alana

Witajcie
Wiolu nie wiem czy coś będzie z tym głogiem, nie ta pora na rozmnażanie drzew
jak teraz się nie uda, to późnym latem spróbuję. Na razie stoją na parapecie takie dziwne cztery kikuty, w tym dwa podwiędnięte
Jolu po woli zaczyna coś się dziać z pisaniem
lekko ruszyło
A zaraz wrzucę zdjęcia azalii z rabaty rododendronowej.
Moniko przykro mi, że nie ma u Ciebie słońca, już Ci przesyłam słoneczne promienie z Mazur
a jak tam pierwsza komunia, widziałam u Was (regularnie odwiedzam Was), że szykowaliście się ;)
Od soboty nie mam czasu, bo przyjechała siostra ze swoim miesięcznym maleństwem, a w niedzielę zdążyłam jeszcze połamać palca w stopie i wyobraźcie sobie, że nie mogę iść na działkę i nic tam nie mogę robić
;:103
i nie zdążyłam jeszcze z tego wszystkiego Wam pokazać zdjęć moich tulipanów papuzich, są boskie. Ciekawe co słychać na działce, może w czwartek lub piątek dojdę ;) Pewnie azalie rozkwitł, a ja nie widzę
- oto papuzie

- na białej rabacie (tylko tulipany tutaj jeszcze nie pobladły)

Wiolu nie wiem czy coś będzie z tym głogiem, nie ta pora na rozmnażanie drzew
Jolu po woli zaczyna coś się dziać z pisaniem
Moniko przykro mi, że nie ma u Ciebie słońca, już Ci przesyłam słoneczne promienie z Mazur
Od soboty nie mam czasu, bo przyjechała siostra ze swoim miesięcznym maleństwem, a w niedzielę zdążyłam jeszcze połamać palca w stopie i wyobraźcie sobie, że nie mogę iść na działkę i nic tam nie mogę robić
- oto papuzie

- na białej rabacie (tylko tulipany tutaj jeszcze nie pobladły)

Pozdrawiam, Alicja
- alana

Zdjęcia z soboty:
- moje tegoroczne azalie

- te tulipy już zapewne skończył kwitnienie

- serduszka w pełni rozkwitu

- moje tegoroczne azalie