Zwierzaki śliczne, proszę pogłaskać ode mnie
Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Nie jest tak źle Gosiu, coś tam wyszło
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Cześć Małgosia
Wróciłam ze szkoły,jutro też mam zajęcia-kierunek architektura krajobrazu:).Coś mi się zdaje,że chyba się z Tobą kobietko umówię na spotkanie-jak Ciebie odwiedzę to obadam te Twoje siewki.Psy masz przeurocze-widać jak dobrze im u Ciebie.Też ma takiego małego bukszpana wariegata-ładnie przezimował,będę go rozmnażać bo marzy mi sie taka obwódka kolorowa
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny , to mi też rozmnożcie tego warier ... coś tam .Proszę

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAŁGOŚ ,ale masz tych doniczek z zasiewami
i juz takie piekne begonie . Leniuchy w łożu tak jak moja kotka . Jak przyszła z ogródka to do teraz spi
Jak trochę ruchu ją wymęczyło 
-
Marzenka79
- 1000p

Tadziu poczekaj-będę miała swoją szkółkę roślin to jakiś rabat dostaniesz....

- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jakoś nic się nie chwalisz , jak tam wczoraj poszło ...nawijaj , bom się niecierpliwa zrobiła
. Chodzi mi o to , czy w końcu zanosi się na weselisko , no i czy Twoje potrawy się udały ...bo na pewno smakowały
.
Labiedziłaś Gosiu , a ja widzę ,że nie jest najgorzej ...wszak coś tam Ci wyszło ...rycynus/ rącznik , chyba lobelia , a begonie mają listeczki
- czyli nie jest źle
.
Labiedziłaś Gosiu , a ja widzę ,że nie jest najgorzej ...wszak coś tam Ci wyszło ...rycynus/ rącznik , chyba lobelia , a begonie mają listeczki
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Marzenko to już dużą przyczepkę kupuję

- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Małgosiu nareszcie pokazałaś "moje pupilki", wymizgaj je ode mnie, czasem jak czytam Twoje wypowiedzi i oglądam Twoje zdjęcia mam wrażenie, że mamy coś wpólnego. Dwa psy na pewno (moje też tak potrafią leniuchować), dzisiaj też było sprzatanko po nich
, poza tym wszędzie doniczki, niedługo nie przejdę chyba przez salon
, a teraz pisząc obżeram się szubą (zrobiłam - pychota, ale dodałam jeszcze ogórka warszawskiego). Kwiatek o który pytasz to na pewno rumianka japońska, moje różaneczniki wyglądają podobnie, zawsze je pryskasz topsinem? Napisz coś więcej kiedy, co i jak, bo jak ma być im lepiej to też je opryskam.
Ja też zrobiłam szubę, i nie przypuszczałam, że tak wszystkim posmakuje. Rano pytali czy jeszcze mam bo pychota. Ja na śledziki dodałam też ogórka kiszonego. Teraz będę często robiła, ważne też, że szybko się wykonuje.
Małgosiu, ja w sianie też już nie bardzo wierzę, jedynie wprost do gruntu. Siewki mają za mało światła i wyciągają się. Dwa lata temu siałam około 20 marca i było lepiej, dzień jest już dłuższy. Wiem, że niektóre wymagają wcześniejszego terminu.
Małgosiu, ja w sianie też już nie bardzo wierzę, jedynie wprost do gruntu. Siewki mają za mało światła i wyciągają się. Dwa lata temu siałam około 20 marca i było lepiej, dzień jest już dłuższy. Wiem, że niektóre wymagają wcześniejszego terminu.
Pozdrawiam Krystyna
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Krysiu są takie, które warto siać i takie na które już się nie skuszę, dużo też tak naprawdę zależy też od samych nasion. na pewno warto siać starca jak się go chce mieć w wiekszej ilości, ja w zeszłym roku miałam go stosunkowo za dużo, w tym nie sieję bo chyba mi przezimował, ale kobeę i celozję na pewno tak, no i asterki, chociaż się zarzekałam, że już nigdy a i tak kupiłam
. Pierwszy raz będę eksperymentowała za to z lewkonią, a i jeszcze z kapustą ozdobną.
Małgosiu czy w tej zielonkawej doniczce to jakaś fuksja? Co ciekawego powysiewałaś?
Małgosiu czy w tej zielonkawej doniczce to jakaś fuksja? Co ciekawego powysiewałaś?
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Niunia,zwierzaki pogłaskane,one to bardzo lubią.
Marzenko,też bym widziała taka obwódkę,ale mój bukszpanek jest maleńki.Niby ma 2 lata,ale poprzednia zima dała mu w kość i startował prawie od zera.Pisałam juz u ciebie,że mam 40 begonii dających oznaki życia,więc chromolę już te wysiewy,chodzenie przy nich.Nawet 2 rycynusy bez przyczyny mi padły.
Tadziu,nie ma sprawy,poczekaj ze 3 lata,jak nie bedzie przemazał to ci ukorzenię.
Jadziu,te moje begonie podtrzymują mnie na duchu i dają wiarę,że nie wszystko uśmiercam.
Jagódko,nie wiem czy zanosi się na weselicho,młodzi jacyś leniwi są.a my nijak możemy to przyspieszyć.
Ilonko,jak bedzie cieplejkilka dni powyżej 10 stopni,wtedy topsinem pryskam wszystko jak leci.Tak zalecił facet w szkółce niedaleko nas,do której często jeżdżę.Sierściuchy były dzisiaj prawie cały dzień na dworzu,nigdy nie miałam tak obkitunionej działki jak w tym roku.Tosia nie oddala się od domu,a Mela wtedy jest częściej z nią i tak razem ozdabiaja mi trawnik.
Krysiu,ciesze się,że szuba smakowała,a u mnie najszybciej poszła zapiekanka makaronowa,dawno nie robiłam,a uwielbiam ja.

Uploaded with ImageShack.us
Marzenko,też bym widziała taka obwódkę,ale mój bukszpanek jest maleńki.Niby ma 2 lata,ale poprzednia zima dała mu w kość i startował prawie od zera.Pisałam juz u ciebie,że mam 40 begonii dających oznaki życia,więc chromolę już te wysiewy,chodzenie przy nich.Nawet 2 rycynusy bez przyczyny mi padły.
Tadziu,nie ma sprawy,poczekaj ze 3 lata,jak nie bedzie przemazał to ci ukorzenię.
Jadziu,te moje begonie podtrzymują mnie na duchu i dają wiarę,że nie wszystko uśmiercam.
Jagódko,nie wiem czy zanosi się na weselicho,młodzi jacyś leniwi są.a my nijak możemy to przyspieszyć.
Ilonko,jak bedzie cieplejkilka dni powyżej 10 stopni,wtedy topsinem pryskam wszystko jak leci.Tak zalecił facet w szkółce niedaleko nas,do której często jeżdżę.Sierściuchy były dzisiaj prawie cały dzień na dworzu,nigdy nie miałam tak obkitunionej działki jak w tym roku.Tosia nie oddala się od domu,a Mela wtedy jest częściej z nią i tak razem ozdabiaja mi trawnik.
Krysiu,ciesze się,że szuba smakowała,a u mnie najszybciej poszła zapiekanka makaronowa,dawno nie robiłam,a uwielbiam ja.

-
Marzenka79
- 1000p

Gośka no wreszcie jesteś-my tu z Tadziemy obmyślamy jakiś plan pomocy a raczej kurs siania i dbania o siewki dla Ciebie
- malgocha1960

Ilonko, w zielonej doniczce jest fuksja,na razie przyniosłam dwie,jedna w gorszym stanie stoi w salonie,mam w garażu chyba jeszcze 3 i oleander do przyniesienia,ale przeraża mnie,że jeszcze 2 miesiące mam tak mieszkać.

-
Marzenka79
- 1000p

Gosiu a jakiej ziemi użyłaś do wysiewu? Bo ta mi sie wydaje bardzo czarna i ciężka...być może tu jest przyczyna
- malgocha1960

Znajomi byli na poprawinach,troche posiedzieliśmy.
Marzenko,ja sie juz wypiełam na te siewki,będę szczęsliwa jak z każdego gatunku bedę miała po jednej roslince to i tak bedzie dla mnie ogromny sukces,ale na pewno w przyszłym roku ja dożyję powiekszę kolekcję begonii,bo ciotka na pewno bedzie kupowała nastepne,a siać nie będę.

Marzenko,ja sie juz wypiełam na te siewki,będę szczęsliwa jak z każdego gatunku bedę miała po jednej roslince to i tak bedzie dla mnie ogromny sukces,ale na pewno w przyszłym roku ja dożyję powiekszę kolekcję begonii,bo ciotka na pewno bedzie kupowała nastepne,a siać nie będę.