Dzięki Kasiu - gdyby nie Twoje fotki i opowieści... kto wie, czy moje oko spoczęło by, z pożądaniem, na tę wyprzedażową atrakcję.
Ogródek Robaczka
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka
Tak, tak, to kasiowe kowalstwo zapdało mi w pamięć - w żwiazku z tym dokonałam zakupu - wyprzedażowych kwietników... cos z nich zmajstruję dla roslinek...
Dzięki Kasiu - gdyby nie Twoje fotki i opowieści... kto wie, czy moje oko spoczęło by, z pożądaniem, na tę wyprzedażową atrakcję.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agatka, Ave - witajcie
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa
Bardzo mi miło, że mój ogród może się stać inspiracją - Ave czekam, aż pokażesz swoje stojaczki
Dzisiaj poszalałam w ogrodzie z sekatorem
Ofiarą padły pięciorniki, powojniki, lawenda, hortensje, budleje i.. glicynia
Lawenda trochę zmaltretowama, zwłaszcza starsze krzaczki, ale wszystko żywe, więc mam nadzieję, że odbije. Hortensja ogrodowa ma duże, nabrzmiałe pąki, więc zostawiłam jej kapturek z obawy przed przymrozkami w zeszłym tygodniu. Róże wszystkie żyją, pędy w większości zielone, hortensje bukietowe, budleje też. Pięciorniki już wypuszczają listki, powojniki wcześnie kwitnące mają zalążki pąków
Tulipany wschodzą, jednak martwię się o czosnki ozdobne, większość szczypiorków wyszła w styczniu i mróz je wysuszył.. ciekawe czy odżyją..? 
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa
Dzisiaj poszalałam w ogrodzie z sekatorem
Ofiarą padły pięciorniki, powojniki, lawenda, hortensje, budleje i.. glicynia
Lawenda trochę zmaltretowama, zwłaszcza starsze krzaczki, ale wszystko żywe, więc mam nadzieję, że odbije. Hortensja ogrodowa ma duże, nabrzmiałe pąki, więc zostawiłam jej kapturek z obawy przed przymrozkami w zeszłym tygodniu. Róże wszystkie żyją, pędy w większości zielone, hortensje bukietowe, budleje też. Pięciorniki już wypuszczają listki, powojniki wcześnie kwitnące mają zalążki pąków
oj to się nabiegałaś
ja jutro idę szaleć z sekatorem......biedne bedą pięciorniki, powojniki i jedna lawenda
jeszcze mam pnącą róże i sie tak zastanawiam - ciąć czy też nie ciąć - oto jest pytanie
bo ona młodziutka jest, zeszłoroczna i nie wiem czy teraz czy jeszcze czekać mam
ja jutro idę szaleć z sekatorem......biedne bedą pięciorniki, powojniki i jedna lawenda
jeszcze mam pnącą róże i sie tak zastanawiam - ciąć czy też nie ciąć - oto jest pytanie
bo ona młodziutka jest, zeszłoroczna i nie wiem czy teraz czy jeszcze czekać mam
- moniczek
- 1000p

- Od: 19 sie 2010, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu widzę, że się napracowałaś.
Za sekator też się w końcu wezmę...Ja dziś tylko po ogródku spacerkiem...trawnik zmiętoszony, mróz nie odpuścił nawet narcyzom. Mam nadzieję, że odbiją. Na pocieszenie rosną krokusy i widać już maleńkie hiacynty. 
- robaczek_Poznan

Marta, Ja jutro kontynuuję, obym się nie rozpędziła za bardzo i nie zaczęła ciachać u sąsiada
Zobaczysz, że Tobie też się spodoba
Z różami to sama się zastanawiam..kopczyki nadal mają, ale aż się prosi żeby ciachnąć...
Jutro będzie u mnie Ewa, zobaczymy co powie, zostawiam to ekspertce i dam Ci znać
Moniczko, troche się zmachałam..
Ale lubię takie zmęczenie
Moje narcyzy też sieknięte mrozem, ale tulipki, hiacynty , sasanki i krokusy już powoli widać
Jutro może uda mi się zrobić kilka fotek pączków i zielonych wyrostków, jak tylko zaświeci słonko 
Z różami to sama się zastanawiam..kopczyki nadal mają, ale aż się prosi żeby ciachnąć...
Moniczko, troche się zmachałam..
Pięknie u Ciebie, Robaczku.
Zachwycam się projektami Twego ogrodu, myślami o nim, każdym jego zakątkiem.
Sercem na trawniku
Zachwycam się projektami Twego ogrodu, myślami o nim, każdym jego zakątkiem.
Sercem na trawniku
- robaczek_Poznan

Cześć Wendy
Miło mi Cię gościć
Jesteś kochana, dziękuję za tyle pochwał
Już żyję nowym sezonem, choć często wracam do zdjęć z lata. Teraz trochę szaro w ogrodzie, ale mam nadzieję, że już wkrótce będzie kolorowo
Mam sporo planów na ten sezon, przybędzie nowych kwiatów...
Zapraszam częściej, ściskam Cię ciepło i wiosennie
Jesteś kochana, dziękuję za tyle pochwał
Zapraszam częściej, ściskam Cię ciepło i wiosennie
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje krokusy kiełkują dopiero! 
- robaczek_Poznan

Dawid, a u mnie niektóre już przekwitają..
Macie troszkę chłodniejszy klimat może, ale z drugiej strony, będziesz się dłużej nimi cieszył..i ja też
Jak u mnie przekwitną, to będę oglądać Twoje
Zapraszam jutro, wrzucę kilka fotek - będzie szansa na zdjęcia w świetle dziennym, pierwszy raz w tym tygodniu
Zapraszam jutro, wrzucę kilka fotek - będzie szansa na zdjęcia w świetle dziennym, pierwszy raz w tym tygodniu
Kasiek... wyrywna ta Twoja wiosna, z tym większym napięciem czekam na jutrzejsze fotki...
Bo przecież co u Ciebie... to wkrótce u mnie...
Noooo... chyba że tego nie sadziłam

Bo przecież co u Ciebie... to wkrótce u mnie...
Noooo... chyba że tego nie sadziłam
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja mieszkam w opolskim, więc u nas ciepło 
- robaczek_Poznan

Gosia, ja tą wiosnę czaruję od miesiąca, w końcu zmęczyło ją moje codzienne ględzenie i.. przyszła
U mnie też bywa zagadkowo z tymi wschodami, kiełkuje w różnych miejscach, ale niekoniecznie tam, gdzie sadziłam..
Kto wie, co będzie widać u Ciebie
(poza jajami na lampie, ofkors
)
Dawid, to może działka od północy? U mnie największe wschody od nagrzanego południa...
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno wyjaśnienie....u Ciebie krokusy czekają jeszcze te 18 dni, które im odliczasz..
U mnie też bywa zagadkowo z tymi wschodami, kiełkuje w różnych miejscach, ale niekoniecznie tam, gdzie sadziłam..
Kto wie, co będzie widać u Ciebie
Dawid, to może działka od północy? U mnie największe wschody od nagrzanego południa...
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno wyjaśnienie....u Ciebie krokusy czekają jeszcze te 18 dni, które im odliczasz..
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pogoda zapowiada się dziś odpowiednia na prace porządkowe. Trochę wieje, ale da się wytrzymać. Na pewno przytnę pięciornik i tawuły, z których zrobię sadzonki. Słońce świeci wyjątkowo zachęcająco 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też dzisiaj wielkie cięcie - słoneczko świeci od rana, choć ma być chłodno. Mimo wszystko chce się już podziałać w ogrodzie i doprowadzić go do lepszego wygladu po zimie.
- robaczek_Poznan

Dziewczyny
U mnie też dzisiaj piękne słonko, więc zaraz ruszam do ogrodu
Ewa, mam nadzieję, że dużych przymrozków już nie będzie bo ściełam hakuro i lawendę..
Wracaj do zdrowia i nie szalej dzisiaj zbyt długo, żeby Cię nie przewiało.
Monia, owocnego cięcia i udanego dnia w ogrodzie!
U mnie też dzisiaj piękne słonko, więc zaraz ruszam do ogrodu
Ewa, mam nadzieję, że dużych przymrozków już nie będzie bo ściełam hakuro i lawendę..
Monia, owocnego cięcia i udanego dnia w ogrodzie!