Balkon Moniki
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon Moniki
Masz pieknie ukwiecony balkon,kwiaty mają piekna oprawę,pieknie,jeszcze raz pięknie.
Nie wiedziałam,że begonie można ukorzenic z listka,ciekawe czy jak bym obcięła kawałek swojej,co mi za bardzo wybujała i wsadziła do ziemi to czy ukorzeni się.Nic nie trace można spróbować.Dalia wiem,że w ten sposób sie ukorzeni,ale begonia też?
Nie wiedziałam,że begonie można ukorzenic z listka,ciekawe czy jak bym obcięła kawałek swojej,co mi za bardzo wybujała i wsadziła do ziemi to czy ukorzeni się.Nic nie trace można spróbować.Dalia wiem,że w ten sposób sie ukorzeni,ale begonia też?
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witam Małgosiu!!
Z tymi begoniami to sie udałam
Jakoś nie przyszło mi do głowy, że moga się nie ukorzenić
Z góry założyłam, że są jak fiołki i buch do wody. Szybko wypuściły korzonki i nawet dość szybko wyszły młodziutkie listki po wsadzeniu do ziemi. Z tego co zauważyłam to czerwone begonie bardzo długo się ukorzeniają i jeszcze dłużej puszczają nowe listki.
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Własnie wróciłam z Obi. Mogę podsumować jednym słowem - DROGO.
Mają nasionka, cebule, pełno prymulek, hiacyntów, narcyzów, begonii, no i oczywiście storczyków.
O ile nasionka są w normalnych cenach to bulwy np begonii są pakowane po 3 szt. za 12,99 zł, kłącza serduszki po 14,99 zł (chyba coś koło tego). Ale wybór jest taki całkiem całkiem. Doniczki torfowe 16 sztuk wielkości kubeczków jogutów po 14,99 zł. Kwiaty domowe też drogie.
Ogród zewnętrzny mają zaopatrzyć za jakieś trzy tygodnie.
A ja zaopatrzyłam się w ... dwa storczyki z przeceny
Były po 14,99 i to nawet w niezłym stanie, ładne liście, zdrowe korzonki w sporej ilości. Ja się cieszę
PS No i nie wiem jakim cudem ale znalazłam złamaną odnóżkę rhipsalisa ... trzeba było się nią zaopiekować
Z tymi begoniami to sie udałam
Jakoś nie przyszło mi do głowy, że moga się nie ukorzenić
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Własnie wróciłam z Obi. Mogę podsumować jednym słowem - DROGO.
Mają nasionka, cebule, pełno prymulek, hiacyntów, narcyzów, begonii, no i oczywiście storczyków.
O ile nasionka są w normalnych cenach to bulwy np begonii są pakowane po 3 szt. za 12,99 zł, kłącza serduszki po 14,99 zł (chyba coś koło tego). Ale wybór jest taki całkiem całkiem. Doniczki torfowe 16 sztuk wielkości kubeczków jogutów po 14,99 zł. Kwiaty domowe też drogie.
Ogród zewnętrzny mają zaopatrzyć za jakieś trzy tygodnie.
A ja zaopatrzyłam się w ... dwa storczyki z przeceny
PS No i nie wiem jakim cudem ale znalazłam złamaną odnóżkę rhipsalisa ... trzeba było się nią zaopiekować
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kochana moja, własnie obiełam jednego listka begonii i jedna grubszą łodyge,ale wsadziłam bezposrednio do ziemi.Najwyzej strace jedną begonie,była coś dziwnie wybujała jak na tą porę.
- Niunia1981

Małgosiu eksperymentujemy
Ciekawe czy zakwitną ??
Ciekawe czy zakwitną ??
Monia przybiegłam do Ciebie, zobacz która godzina a tu zdjęć nie ma? Kupiłaś storczyki, ciekawa jestem czy znasz kolor kwiatków. Ja dziś zdobyłam lipkę pokojową, taką jak chcesz ale ona dopiero bedzie raczyła mi w najbliższej nieokreślonej przyszłości wypuścić korzonki. I jeszcze zdobyłam hmmm zapomniałam teraz nazwę, takie coś wiszące małe 
- Rozanka

- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia, ale pędzisz, no, no.
Słuchaj, może zapytasz o działki ROD na Rogówku. Tam jest taka tablica ogloszeniowa i często wiszą ogłoszenia. Jest kawałek od Ciebie, ale ziemia tam dobra, słoneczko jak wszędzie , no i skrót.
Ceny w Obi odstraszające albo skandaliczne, jak kto woli.
Może masz ochotę na cebule lilii do posadzenia w doniczkach?
Ceny w Obi odstraszające albo skandaliczne, jak kto woli.
Może masz ochotę na cebule lilii do posadzenia w doniczkach?
- Niunia1981

Dzień dobry wszystkim
Monisiu kolorki storczyków znam bo oba pięknie kwitną.
Zdjęć nie zrobiłam bo po pracy szybko lecieliśmy na zakupy, potem obiad i szybciutko na 17.00 do Obi. Ledwo się wyrobiłam. A jak wróciłam to już było za ciemno na zdjęcia.
Różanko - chciałabym mieć działkę w Lubiczu bo istotna jest tu kwestia dojazdu. Ze względu na tryb pracy mojego M. na działkę chodziłabym częściej sama więc oczywiście pasowałoby mi coś jak najbliżej. No, ale zobaczymy. Mam dzwonić w maju/czerwcu może ktoś się zdecyduje sprzedać w cenie, która nie wymagałaby sprzedania mojej nerki i płuca mojego M.

Monisiu kolorki storczyków znam bo oba pięknie kwitną.
Zdjęć nie zrobiłam bo po pracy szybko lecieliśmy na zakupy, potem obiad i szybciutko na 17.00 do Obi. Ledwo się wyrobiłam. A jak wróciłam to już było za ciemno na zdjęcia.
Różanko - chciałabym mieć działkę w Lubiczu bo istotna jest tu kwestia dojazdu. Ze względu na tryb pracy mojego M. na działkę chodziłabym częściej sama więc oczywiście pasowałoby mi coś jak najbliżej. No, ale zobaczymy. Mam dzwonić w maju/czerwcu może ktoś się zdecyduje sprzedać w cenie, która nie wymagałaby sprzedania mojej nerki i płuca mojego M.
- Niunia1981

Melduję, że stan tunbergii na dzisiaj - 9 łepków
Jeszcze 15 sztuk i będzie cała paczka
Jeszcze 15 sztuk i będzie cała paczka
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
dzień doberek a co ty kochana za storczyki znowu przytachałaś pokazuj od razu a nie

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- Niunia1981

Jak tylko dojade do domku to strzelę zdjęcia
Byłam przelotem w Carrefour (służbowo) i kupiłam sobie Wilczomlecz Euphorbia mini 6,99 zł
Wczoraj widziałam w Obi za 29,99 zł taki trzy razy większy więc jestem bardzo zadowolona!!
Mam chytry plan pojechać po południu z moim M. bo wspomniał że potrzebuje płyty dvd więc skorzystam z okazji i jeszcze coś zobacze
Jest nawet spory wybór kwiatków domowych - 4 regały - i ceny nie takie jak w Obi. Myślę, że warto skorzystać.
Ale będzie sesja zdjęciowa popołudniu
Teraz się już nie wykręcę
Byłam przelotem w Carrefour (służbowo) i kupiłam sobie Wilczomlecz Euphorbia mini 6,99 zł
Wczoraj widziałam w Obi za 29,99 zł taki trzy razy większy więc jestem bardzo zadowolona!!
Mam chytry plan pojechać po południu z moim M. bo wspomniał że potrzebuje płyty dvd więc skorzystam z okazji i jeszcze coś zobacze
Ale będzie sesja zdjęciowa popołudniu
Teraz się już nie wykręcę
Monia nie uwierzę jak nie zobaczę. Rozumiem Cię, że czasem tchu brakuje. Ja jak mam się zabrać za zdjęcia to pół wieku upłynie a potem tzreba je jeszcze zgrać to już następna era
Dziś na moim ogrodowym obiecałam zdjęcia, zobaczymy jak ja się wywiążę.
Dziś na moim ogrodowym obiecałam zdjęcia, zobaczymy jak ja się wywiążę.
- Niunia1981

Ha! To ja ciebie też trzymam za słowo!!
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
hej Moniś i co tam jeszcze przywlokłas oprócz wilczomlecza....przyznaj się 
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To chyba mieli dostawę roślin w tym carrefourze, bo ja byłam dopiero co i nie było nic interesującego. 
- Niunia1981

Dorotko idę popołudniu do Carrefour'a drugi raz to pewnikiem coś jeszcze przyniosę do domu
Wczoraj z Obi wróciłam z dwoma storczykami z przeceny
Jagodo - na serio były zastawione regały kwiatami. Chyba jeszcze skuszę się na peperomkę kędzierzawą (to taka o pofalowanych listkach o kolorze bordowo-fioletowym tak?) Całkiem ładnie się prezentowała. Zobaczymy
Jagodo - na serio były zastawione regały kwiatami. Chyba jeszcze skuszę się na peperomkę kędzierzawą (to taka o pofalowanych listkach o kolorze bordowo-fioletowym tak?) Całkiem ładnie się prezentowała. Zobaczymy