Kwiatuszki Milki
- basga
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ziemie ja kupowałam uniwersalną a roślinki...no wiesz,niektóre nasionka to trzeba już wysiewać,zależy,co chcesz w niej sadzić.Ja rojniki to jesienią chyba sadziłam.Ale ja na Twoim miejscu nie czekałabym na powrót taty-wtedy najwyżej zrobi Ci drugą bo pewnie z Twoim zapałem to jedna nie wystarczy. :P Kup taką plastikową,one kosztują około 5 zł,do tego ziemię i jakieś rozchodniki czy rojniki,posadż i niech sobie rośnie i czeka na tatę. :P
hmm... wiesz chyba znowu masz racje
Tylko ciekawe gdzie ja dostane takie plastikowe skrzyneczki... W tej mojej małej mieścinie niby jest sklep ogrodniczy (zresztą mój ulubiony, jak wchodzę do tego sklepu to te panie co tam pracują się do mnie uśmiechają od razu bo chyba jestem tam najczęstszą klientką
) ale nie wiem czy tam dostanę... A te maciejki to długo rosną?
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basieńko całkiem ciekawie to wygląda
Ja mam balkon żarówę. Masz pomysł jak niedrogo go urządzić. na razie wiem, że będą tam pomodorki, dadzą troszkę cienie na dole. No i muszą to być roślinki albo w sadzonkach, albo nasiona do zasiania w połowie maja. 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- basga

- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ ja mało się znam na ogrodnictwie-to na fotce to moja pierwsza skrzynka,kupiłam wtedy rojniki,rozchodnik i gożdziki-i one mi padły po wniesieniu na zimę do pokoju,bo ktoś mi powiedział,że przemarzną.W tym roku do rojników i rozchodnika dosadziłam drugi rozchodnik i tą drugą z nowych roślinek-lewisię,no i posiałam macierzankę i maciejkę.I jesienią wetknęłam szafirki.W drugiej skrzynce mam barwinek i fiołki i...miejsce na konwalie.A na drugim parapecie w doniczce mam jakąś macierzankę przywleczoną ze spaceru i krokusiki.Mnie nie podobają się kwiaty typu pelargonie czy surfinie,wole mini-skalniaczki.Muszę dokupić jeszcze jakiś ciemny rojnik,taki bordowy.