Kwiatuszki Milki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Musisz mieć Basiu piękne okna :)
milka0105
1000p
1000p

Post »

Widziałam dzisiaj w biedronie nasiona maciejki ale nie kupiłam . Poczekam na przyjazd taty i jak mi założy te skrzynki to wtedy posadzę :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A co Ci szkodzi,by nasionka czekały na skrzynkę? :lol: Lepiej tak niż potem pusta skrzynka miałaby stać.
W ogóle to pokup sobie ziemię i roślinki to tatę zmobilizujesz do działania,zobaczy,że Ci zależy i nie będzie miał wyjścia...a tak to jeszcze Ci powie..."a masz co do niej posadzić"? :wink:
milka0105
1000p
1000p

Post »

hehe :) chyba racja :D a jaką ziemie najlepiej? Niestety tata teraz w Niemczech jest w pracy i przyjedzie pod koniec maja a to nie będzie za późno na sadzenie kwiatków do skrzynki?
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ziemie ja kupowałam uniwersalną a roślinki...no wiesz,niektóre nasionka to trzeba już wysiewać,zależy,co chcesz w niej sadzić.Ja rojniki to jesienią chyba sadziłam.Ale ja na Twoim miejscu nie czekałabym na powrót taty-wtedy najwyżej zrobi Ci drugą bo pewnie z Twoim zapałem to jedna nie wystarczy. :P Kup taką plastikową,one kosztują około 5 zł,do tego ziemię i jakieś rozchodniki czy rojniki,posadż i niech sobie rośnie i czeka na tatę. :P
milka0105
1000p
1000p

Post »

hmm... wiesz chyba znowu masz racje :D Tylko ciekawe gdzie ja dostane takie plastikowe skrzyneczki... W tej mojej małej mieścinie niby jest sklep ogrodniczy (zresztą mój ulubiony, jak wchodzę do tego sklepu to te panie co tam pracują się do mnie uśmiechają od razu bo chyba jestem tam najczęstszą klientką :D ) ale nie wiem czy tam dostanę... A te maciejki to długo rosną?
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę,nawet znajomości w sklepie masz...to gdyby skrzynek nie było,w co wątpię bo teraz wszędzie ich do wyboru,do koloru,to Ci zamówią. :lol:
Co do maciejki to nie mam pojecia,bo siałam pierwszy raz.Zresztą nawet nie wiem,czy wzejdzie bo dziś grzebałam w skrzynce dosadzając te dwie nowe roślinki. :P
milka0105
1000p
1000p

Post »

Może się jutro do tego ogrodniczego wybiorę jak będzie ładniejsza pogoda bo teraz to ciągle pada... :|
Z Ciebie jest super ogrodnik to maciejki ci wzejdą na bank, ja Ci to mowie :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak,tak...u mnie też pada.
A co tam maciejki...ważniejsze były te cudaki by je posadzić,a skrzynek mam dwie.
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

Witam Was dzisiaj to chyba wszędzie padało bo u mnie też
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12

Post »

ha u mnie było słońce cały dzień i cieplutko, dopiero w nocy padało a dziś też mnie słońce przyywitało:P
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12

Post »

ha u mnie było słońce cały dzień i cieplutko, dopiero w nocy padało a dziś też mnie słońce przyywitało:P basga a czemu akurat rozchodniki:> ja w piątek będę się za balkon brał i tak się zastanawiam co by tu na balkonie posadzić, balkon południowo zachodni co w lecie równa się żarówa
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam dokładnie takie same okno. :lol: Bo ja sobie w skrzynkach zrobiłam niby skalniaczek dlatego rozchodniki i rojniki się nadają na taki skwar.Tak wyglądała moja skrzynka latem
Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basieńko całkiem ciekawie to wygląda :D Ja mam balkon żarówę. Masz pomysł jak niedrogo go urządzić. na razie wiem, że będą tam pomodorki, dadzą troszkę cienie na dole. No i muszą to być roślinki albo w sadzonkach, albo nasiona do zasiania w połowie maja. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ ja mało się znam na ogrodnictwie-to na fotce to moja pierwsza skrzynka,kupiłam wtedy rojniki,rozchodnik i gożdziki-i one mi padły po wniesieniu na zimę do pokoju,bo ktoś mi powiedział,że przemarzną.W tym roku do rojników i rozchodnika dosadziłam drugi rozchodnik i tą drugą z nowych roślinek-lewisię,no i posiałam macierzankę i maciejkę.I jesienią wetknęłam szafirki.W drugiej skrzynce mam barwinek i fiołki i...miejsce na konwalie.A na drugim parapecie w doniczce mam jakąś macierzankę przywleczoną ze spaceru i krokusiki.Mnie nie podobają się kwiaty typu pelargonie czy surfinie,wole mini-skalniaczki.Muszę dokupić jeszcze jakiś ciemny rojnik,taki bordowy.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”