Kolorowy ogród ,tyle kwitnących już kwiatów ,też bym tak chciała
Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/
Alunia! Piękna wiosna u Ciebie i ...piękna zima !!!!
Mam nadzieję, że jeśli to szybko stopnieje, to nic roślinkom się nie stanie. O różach nie wspominam, bo po prostu dostałam już świra na ich punkcie
Mój szanowny małżonek na razie traktuje to pobłażliwie i sadzi, sadzi cierpliwie, ciekawe jak długo to wytrzyma
Całe szczęście, że też kocha róże
Napisz jak tam Twoje roślinki przeżyły tą zimę wiosną.
Mam nadzieję, że jeśli to szybko stopnieje, to nic roślinkom się nie stanie. O różach nie wspominam, bo po prostu dostałam już świra na ich punkcie
Mój szanowny małżonek na razie traktuje to pobłażliwie i sadzi, sadzi cierpliwie, ciekawe jak długo to wytrzyma
Napisz jak tam Twoje roślinki przeżyły tą zimę wiosną.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alutka u ciebie już kwitnie róża
A może ja biedna nie dowidzę, może to inna roślinka. MOże to kamelia.....? No i śnieg do tego.
To jakiś nadzwyczajny kogel mogel pogodowy. Wciąż przecieram oczy ze zdumienia.
Uściski dla Ciebie i mizianko dla Bobika. :P
A może ja biedna nie dowidzę, może to inna roślinka. MOże to kamelia.....? No i śnieg do tego.
To jakiś nadzwyczajny kogel mogel pogodowy. Wciąż przecieram oczy ze zdumienia.
Uściski dla Ciebie i mizianko dla Bobika. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Serdecznie wszystkich witam!
Moje roślinki, to "twardziele!", nic im nie będzie! Bardziej się obawiam o kwitnące grusze, brzoskwinie, migdałka, śliwki...
Ale nie będę się martwić na zapas!
Grażynko, to kamelie.
(Melduję, że Bobik pomiziany!
)
No i po zimie...
(Domyślacie się, że zanim załadowałam zdjecia z aparatu do komputera a potem wkleiłam do tego postu, , już i te resztki śniegu stopniały... W tej chwili świeci słońce i jest +8°C!)

Moje roślinki, to "twardziele!", nic im nie będzie! Bardziej się obawiam o kwitnące grusze, brzoskwinie, migdałka, śliwki...
Grażynko, to kamelie.
No i po zimie...

- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

Ewuniu, mam kilka magnolii wiosennych. Ta na pierwszym zdjęciu, o białych kwiatach, to oczywiście "Stelleta"Nastepna, to "Royal Crown". Kolejna, o najjaśniejszych kwiatach, to "Soulangeana" a ta z bardzo ciemnymi pąkami, która dopiero zaczyna kwitnac, to chyba "Liliflora Nigra", ale nie jestem pewna, bo była jakaś historia z etykietką... dokładnie nie pamiętam... . Wszystkie są jeszcze młode.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne magnolie ale najbardziej mi się podoba ta na 3 zdjęciu z tyłu.
A.......taka zima to rozumiem. Też bym się nie bała. Twoim roślinkom przy takich zmianach z pewnością nic nie będzie. Nie mogę się napatrzeć jak u Ciebie już jest zielono. Kiedy tak będzie u mnie ......

A.......taka zima to rozumiem. Też bym się nie bała. Twoim roślinkom przy takich zmianach z pewnością nic nie będzie. Nie mogę się napatrzeć jak u Ciebie już jest zielono. Kiedy tak będzie u mnie ......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Zestawienie tych dwóch serii zdjęć jest szokujące! Na szczęście ten śnieg nie miał szans dłużej poleżeć
To jednak jest wiosna, nie zima!
Takie cudne widoki, prawie letnie!
Jak wszystkie magnolie zakwitną, to dopiero będzie uczta!
A na jednym zdjęciu chyba widziałam różę juz całą w liściach?
Może doczekamy się pierwszych zdjęć róż wcześniej niż się wszyscy spodziewamy ;)
Jak wszystkie magnolie zakwitną, to dopiero będzie uczta!
A na jednym zdjęciu chyba widziałam różę juz całą w liściach?
Może doczekamy się pierwszych zdjęć róż wcześniej niż się wszyscy spodziewamy ;)
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

Grażynko, będzie u Ciebie już niedługo... Przecież już nie ma odwrotu od wiosny!
Cynamonowa Ewuniu, na Twoim ugorze masz miejsce i na rozarium i na aleję magnoliową i na zaczarowany las...
... i jeszcze Ci zostanie...
Kociaczku, wszystkie magnolie (oprócz letniej), kwitną właśnie w tej chwili. Tyle że 3 z nich już zaczynają przekwitać a czwarta dopiero zaczyna kwitnienie. Ale prawdziwy efekt będzie dopiero, jak będą duże...
Tak, jedna róża jest już cała w liściach. Ale była przez całą zimę, więc nic w tym nowego...
Chociaż, o ile dobrze pamiętam, zakwita jako pierwsza... W zeszłym roku zaczynała 23 kwietnia... a jak będzie w tym, zobaczymy...
Uwaga, to zdjęcie z zeszłego roku!

Cynamonowa Ewuniu, na Twoim ugorze masz miejsce i na rozarium i na aleję magnoliową i na zaczarowany las...
Kociaczku, wszystkie magnolie (oprócz letniej), kwitną właśnie w tej chwili. Tyle że 3 z nich już zaczynają przekwitać a czwarta dopiero zaczyna kwitnienie. Ale prawdziwy efekt będzie dopiero, jak będą duże...
Tak, jedna róża jest już cała w liściach. Ale była przez całą zimę, więc nic w tym nowego...
Uwaga, to zdjęcie z zeszłego roku!

- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alusiu, miejsca ci u nas dostatek, to prawda ... a ja i tak chodzę po Twoim pięknym ogrodzie i tak dumam, czy na tym moim ugorze, tym biednym różom, będzie się dobrze mieszkać, a liliowcom, bo też o nich myśle ... no i jeszcze marzy mi się taki, choć malutki, najmniejszy ... ascetyczny ogród ZEN, chyba w jakimś kątku