Moja działka
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka
Niewiele sama mogę zrobić, bo to teren ROD i trzeba dostosować się do zaleceń zarządu.
Tą sprawę trzeba poruszyć na walnym zebraniu, niech ujmą to w planie na dany rok,wtenczas można wymagać od zarządu realizacji tego postulatu.
- slila1

Danielu robię to cały czas.
Karolu dziękuję za zainteresowanie. Zgłaszałam sprawę w ubiegłym roku na walnym, ale nie było pieniędzy, poza tym nie ja sama czekam na odwodnienie. Wiele działkowców jest w podobnej sytuacji.
Karolu dziękuję za zainteresowanie. Zgłaszałam sprawę w ubiegłym roku na walnym, ale nie było pieniędzy, poza tym nie ja sama czekam na odwodnienie. Wiele działkowców jest w podobnej sytuacji.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lidziu , na ostatniej fotce , to nie bodziszek , on ma inne liście i kwiaty nie są w ten sposób rozmieszczone - to jest ślaz piżmowy .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- slila1

Grażynko zaglądam do Ciebie codziennie, a jakżeby inaczej i wiem co wyprawia woda z Twoim ogródkiem. Jesteśmy w podobnej sytuacji. Chociaż dzisiaj jest już lepiej, woda trochę zaczęła wsiąkać i spływać. Pozbierałam wypłukane cebulki i zakopałam, nie wiem czy coś z nich jeszcze będzie.
Jagódko jak to dobrze, że rozpoznałaś moją roślinę, która sama mi się wysiała. Myślałam, że to bodziszek, bo kwiaty trochę podobne. Jesteś naprawdę znawczynią
.
Jagódko jak to dobrze, że rozpoznałaś moją roślinę, która sama mi się wysiała. Myślałam, że to bodziszek, bo kwiaty trochę podobne. Jesteś naprawdę znawczynią
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak więc widzisz jesteśmy w podobnej sytuacji.
Ale będzie dobrze.
Ale będzie dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu, ta woda pójdzie już niedługo precz i zaświeci słońce. Ładne kwiatki pokazujesz jak zwykle, taki ślaz piżmowy mam także w ogrodzie, rośnie z makami. No i bratki, macoszki śliczne. Z nadzieją na takie właśnie bratki wysiałam nasiona i teraz czekam 
- slila1

Grażynko musi być dobrze i na pewno będzie, oby nam tylko zdrowie dopisywało.
Irminko mam nadzieję, że ten ślaz piżmowy jest wieloletni i zagości u mnie na dłużej. A co do bratków, to w poprzednich latach wysiewałam je zawsze początkiem lata na rozsadniku, a we wrześniu już na stałe miejsce przesadzałam.
oregano
czosnek południowy

Irminko mam nadzieję, że ten ślaz piżmowy jest wieloletni i zagości u mnie na dłużej. A co do bratków, to w poprzednich latach wysiewałam je zawsze początkiem lata na rozsadniku, a we wrześniu już na stałe miejsce przesadzałam.
oregano
czosnek południowy

- serduszka
- 50p

- Od: 2 wrz 2011, o 20:53
Lidziu,
przejrzałam wszystkie zdjęcia Twojej działki i jestem pod wrażeniem
Masz nie tylko ogród bogaty w rośliny ale i w zwierzęta. O dziwo oprócz ptaków masz także kota.. U mnie te zwierzęta nie mogły przebywać w tym samym środowisku, ponieważ kiedy pojawił się kot wyniosły się wszystkie ptaki
Widzę, że i u Ciebie nie najlepiej przezimowały ciemierniki. Ale.. miejmy nadzieję, że będzie dobrze 
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witaj Lidziu.Milo Mi ciebie zobaczyć.Współczuje z powodu tej małej powodzi.Ja na szczęście nie mam tych problemów.Śnieg już stopniał,ale ziemia jeszcze zmarznięta.Wyłażą cebulowe.
- slila1

Tereniu dziękuję
i witam serdecznie. U mnie kotka nie poluje na ptaki, bo dostaje swoje jedzonko. Ciemierniki trochę brzydko wyglądają na zdjęciu, ale myślę, że jak wyjrzy
to zaraz się opamiętają.
Danielu tak to róża pnąca nn wyhodowana przeze mnie z patyczka.
Jurku dziękuję
. dzisiaj woda trochę opadła, chyba zaczyna wsiąkać. Roślinek cebulowych jeszcze u mnie nie widać. Przydałoby się trochę słoneczka.

Danielu tak to róża pnąca nn wyhodowana przeze mnie z patyczka.
Jurku dziękuję