a u mnie cały dzień pada nie śnieg tylko deszcz
 a u mnie cały dzień pada nie śnieg tylko deszcz  a po ostatnich pracach w ogrodzie się przeziębiłam, chyba za wcześnie poczułam wiosnę
 a po ostatnich pracach w ogrodzie się przeziębiłam, chyba za wcześnie poczułam wiosnę  

a u mnie cały dzień pada nie śnieg tylko deszcz
 a u mnie cały dzień pada nie śnieg tylko deszcz  a po ostatnich pracach w ogrodzie się przeziębiłam, chyba za wcześnie poczułam wiosnę
 a po ostatnich pracach w ogrodzie się przeziębiłam, chyba za wcześnie poczułam wiosnę  

W tym cieniu zakwitną świecznice, ciemierniki, miodunki, orliki. Taką zwykłą miodunkę mogę Ci podrzucić, jeśli nie masz. Rozrosła mi się także brunnera wielkolistna. Ma ciemnozielone liście i niezapominajkowe kwiatki.
 W tym cieniu zakwitną świecznice, ciemierniki, miodunki, orliki. Taką zwykłą miodunkę mogę Ci podrzucić, jeśli nie masz. Rozrosła mi się także brunnera wielkolistna. Ma ciemnozielone liście i niezapominajkowe kwiatki.
 U mnie też pogoda nie do wytrzymania, pada deszcz, ponuro
 U mnie też pogoda nie do wytrzymania, pada deszcz, ponuro   Już myślałam że wiosna idzie, bo w niedziele już było tak ładnie, słoneczko świeciło
 Już myślałam że wiosna idzie, bo w niedziele już było tak ładnie, słoneczko świeciło  Jeszcze trzeba trochę poczekać
 Jeszcze trzeba trochę poczekać   
  Chętnie przyjmę od Ciebie miodunke i brunnere
 Chętnie przyjmę od Ciebie miodunke i brunnere  

Ale co się nie robi,żeby latem mieć piękne kwiatuszki w donicach
 Ale co się nie robi,żeby latem mieć piękne kwiatuszki w donicach 

Tych nasionek nie kupiłam tylko dostałam od forumowiczów z dobrym
 Tych nasionek nie kupiłam tylko dostałam od forumowiczów z dobrym  Ja mam już sporo ksiażek ogrodniczych, siostra dostała ze szkoły
 Ja mam już sporo ksiażek ogrodniczych, siostra dostała ze szkoły   Trzeba próbować, może tym razem ci wszystkie pięknie urosną, tego Ci życzę
 Trzeba próbować, może tym razem ci wszystkie pięknie urosną, tego Ci życzę  

szybko zaczynasz sezon
 szybko zaczynasz sezon 

Bo wczoraj posiałam, datury i penstemon
 Bo wczoraj posiałam, datury i penstemon   Na szczęście większość nasion jakie mam sieje sie wprost do gruntu
 Na szczęście większość nasion jakie mam sieje sie wprost do gruntu  

Bu jak się nie mylę to osiągnęłaś limit stron
  Bu jak się nie mylę to osiągnęłaś limit stron  

Juz nie długo trzeba będzie założyć, już nawet w tym tygodniu
 Juz nie długo trzeba będzie założyć, już nawet w tym tygodniu  Chciałam w I dzień wiosny ale jak trzeba to trzeba
 Chciałam w I dzień wiosny ale jak trzeba to trzeba