Moje marzenia -maniusika część III
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Janeczko..ale będzie siania.
. Ja co prawda nasionek raczej nie sieję ale jak zobaczyłam kapustę ozdobną to też kupiłam. Już nawet wzeszła....tylko na razie jakieś cienkie to to... 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Janko ale nakupiłaś nasione. Znowu będzie różnorodnie i kolorowo 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu za dużo mam do obsadzania pustych rabatek więc posiłkuję się jednorocznymi ,, bo inaczej bo wiosennych cebulowych było by pusto ..Na kapustę trochę za wcześnie ja sieję w marcu w zimnej szklarni jak już mrozek odpuści jak i inne nasionka ,, W domu sieję tylko niecierpki i gazanie bo te długo muszą wschodzić i to w cieple ..
Lubię jak jest kolorowo w ogrodzie dlatego sama dużo sieję bo muszę mieć sporo sadzonek .. Udało mi się kupić parę bylin i trawkę , szkoda że dżączka jest jednoroczna bo ślicznie wygląda .. Cebulek było jeszcze mało , kupiłam dwie begonie i kilka mieczyków takich jakich jeszcze nie mam ,,
Lubię jak jest kolorowo w ogrodzie dlatego sama dużo sieję bo muszę mieć sporo sadzonek .. Udało mi się kupić parę bylin i trawkę , szkoda że dżączka jest jednoroczna bo ślicznie wygląda .. Cebulek było jeszcze mało , kupiłam dwie begonie i kilka mieczyków takich jakich jeszcze nie mam ,,
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
No no ... zaszalałaś z nasionkami a to pewnie dopiero początek.
Jakoś w tym roku boję się początku sezonu - każdego z nas czeka sporo pracy.
Aby zmniejszyć jej ilość staram się sadzić krzewy i sama tez je rozmnażam a także byliny, które dadzą sobie radę w naszych warunkach. Tyle,że to wszystko tak wolno się rozrasta i ciągle jest sporo wolnego miejsca, gdzie chwasty maja pole do popisu.
Jakoś w tym roku boję się początku sezonu - każdego z nas czeka sporo pracy.
Aby zmniejszyć jej ilość staram się sadzić krzewy i sama tez je rozmnażam a także byliny, które dadzą sobie radę w naszych warunkach. Tyle,że to wszystko tak wolno się rozrasta i ciągle jest sporo wolnego miejsca, gdzie chwasty maja pole do popisu.
- maniusika

Krysiu to co ja mam powiedzieć ,ciekawe kiedy zapełnię swój ogród tak aby było ciasno ???
Część nasionek to byliny nawet jak mi poschodzi po kilka to i tak już sukces bo mogę posadzić w pustych miejscach ,, Jednoroczne sadzę przeważnie po cebulowych bo tam nie mogą rosnąć byliny lub krzewy , chociaż i pod nimi rosną jakieś cebulki wiosenne ,, dopóki nie wyrosną i nie zasłonią suchych badyli ..
Część nasionek to byliny nawet jak mi poschodzi po kilka to i tak już sukces bo mogę posadzić w pustych miejscach ,, Jednoroczne sadzę przeważnie po cebulowych bo tam nie mogą rosnąć byliny lub krzewy , chociaż i pod nimi rosną jakieś cebulki wiosenne ,, dopóki nie wyrosną i nie zasłonią suchych badyli ..
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
ALe fajne zakupy. Ja też już w sklepach ogladam się za roślinkami.
Na razie kupiłam nasionka ostróżki jednorocznej i godecji. ALe te na szczęście mozna siac prosto do gruntu.
Musze kupić cebule mieczyków bo moje jakieś marne były jesienią. Byłam w Obi ale jeszcze dużego wyboru nie było - no i też małe mieli te cebule.
Na razie kupiłam nasionka ostróżki jednorocznej i godecji. ALe te na szczęście mozna siac prosto do gruntu.
Musze kupić cebule mieczyków bo moje jakieś marne były jesienią. Byłam w Obi ale jeszcze dużego wyboru nie było - no i też małe mieli te cebule.
Pozdrawiam Ida
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Janeczko już można ci wysłać nasionka???
- maniusika

Już można , może naprawdę zrobi się ciepło i będzie można siać w szklarni .. Na rabatki sieję przeważnie aksamitki , godecja u mnie sama się rozsiewa . później ją pikuję w inne miejsca . Moje mieczyki ładnie wyrosły ale ja je sadzę głębiej i podsypuję w dołek kompost ,,

[/url]

Tak mi kwitły w tamtym roku .. Teraz jeszcze dokupiłam kilka kolorów mraziatych ..

[/url]
Tak mi kwitły w tamtym roku .. Teraz jeszcze dokupiłam kilka kolorów mraziatych ..
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Kobieto jutro ruszają do Ciebie nasiona - z lekka opisałam ale jakby co ? to pytaj.
Aha - nasiona Iksji chińskiej są już skiełkowane wiec przygotuj dla nich doniczkę aby je posadzić.
Przy okazji mam pytanie - nie wiem czy dobrze pamiętam ale Ty chyba masz Rodgresję pierzastą .
Czy ona ma faktycznie tak piękne liscie podobne do kasztanowców jak widać na zdjęciach ?
Może masz nasiona lub siewki małe przy niej ?
Aha - nasiona Iksji chińskiej są już skiełkowane wiec przygotuj dla nich doniczkę aby je posadzić.
Przy okazji mam pytanie - nie wiem czy dobrze pamiętam ale Ty chyba masz Rodgresję pierzastą .
Czy ona ma faktycznie tak piękne liscie podobne do kasztanowców jak widać na zdjęciach ?
Może masz nasiona lub siewki małe przy niej ?
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Janeczko pięknie się obkupiłaś -będziesz miała mnóstwo kwiatków
Tytoń i wdówkę też siałam bardzo ładnie powschodziły ,kapustkę ozdobną za późno posiałam i słabo się rozwinęła 
- maniusika

Krysiu ziemia stoi u mnie w pokoju i się nagrzewa , posiałam już gazanie i niecierpki na oknie ..Reszta czeka na cieplejsze dni ..
Rodgresję mam już dwa lata , ma ładne kasztanowate liście ,..

Tak wyglądała w tamtym roku , ale nasionek chyba nie miała bo było za dużo deszczu ,może w tym roku będzie lepiej .
Rodgresję mam już dwa lata , ma ładne kasztanowate liście ,..

Tak wyglądała w tamtym roku , ale nasionek chyba nie miała bo było za dużo deszczu ,może w tym roku będzie lepiej .
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Pięne masz mieczyki. Ten garnatowo-fioletowy boski. Nigdy takiego cuda nie miałam. Inne też piękne, widać, że kompost im służy. W tym roku i ja pod swoje podsypie. Kupiłam kilka cebulek - zobaczymy czy sie będą odmiany zgadzać 
Pozdrawiam Ida
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Także dokupiłam parę cebulek takich maziastych...
. Te najbardziej mi się podobają a na więcej brak miejsca. Widzę Janeczko że u ciebie także nie za ciepło. Pocieszam się że wytrzymaliśmy duże mrozy to i teraz jakoś przetrzymamy. Tylko już coraz bardziej chciało by się do ogródka, słonko jest, werwa także. Brakuje tylko odrobinę ciepełka..ciągle zimno. W nocy dziś u mnie - 11. 
- maniusika

Przez okno nawet ślicznie wygląda słoneczko ale na dworze mroźno .. Zimę przetrzymaliśmy ale teraz to czas się wlecze bo każda by już chciała wyjść na ogródek .. Myślę że dopiero w kwietniu sobie popracujemy .. a krety nadal ryją im nie przeszkadza zamarznięta ziemia ..