Moje ukochane Hoje i inne doniczkowe , cz.II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ukochane Hoje i inne doniczkowe , cz.II

Post »

Agusia pękny Aeschynanthus jaki dorodny. Mój(ML) też zaczyna kwitnąc ale jest malutki i ma tylko jeden kwiatuszek ;:138
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:63 ;:63 Brawa dla hojek. Cudenka. A mona Lisa ;:224 fiu fiu sliczna ;:138
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

aga, może się uda, że choć raz będę mogła się pochwalić kwitnieniem tego samego, co ty, a to za sprawą mojego nowego nabytku, czyli eschynantusa Mona Lisa. Oczywiście mój jest znacznie mniejszy, ale jak mu się coś nie odwidzi, to powinien ładnie kwitnąć, bo ma dużo pączków. :tan
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj aga, jestem nowa i na razie tylko podglądam wasze wątki, ale Twoje kwiatuszki są CUDNE!!! hojki piękne, a paprocie :roll: Mogę trochę podpytać o eschynantusa :oops: Amator ze mnie, a właśnie takiego kupiłam i upchnęłam do łazienki, bo piszą, że musi mieć bardzo dużą wilgotność. Jednak wydaje mi się że Twój stoi w pokoju, powiedz proszę czy on naprawdę potrzebuje aż tak dużo tej wilgoci :wit
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

sylvi, dopiero co czytałam o eschynantusie, więc mogę ci podpowiedzieć, ze owszem lubi wilgotność, ale też ciepło, minimum 18 stopni w zimie, jako jeden z niewielu kwitnących toleruje zacienienie i może być na wystawie północnej.
Wg mnie szkoda, takiego ślicznego kwiatka do łazienki. Zresztą storczyki tez lubią dużą wilgotność, a raczej stoją w pokojach. :wink:
sylvi
1000p
1000p

Post »

Jagódko, bardzo dziękuję ;:196 . Widzisz ja w łazience mam bardzo ciepło zimą i to jest jakiś argument za wyborem tego miejsca, ale masz rację - tam rzadko go ktoś ogląda :) , a co do storczyków to właśnie miltonię trzymam w łazience, bo nigdzie indziej nie zapewnię jej wilgotności na poziomie 80% :D
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Moniczko,oczywiście,jak tylko kwiatuszki rozkwitną,to je uwiecznię :)
Agusiu i Ty się doczekasz dużego okazu.Mój też zaczynał od małej szczepki.Twój chociaż malutki,ale na pewno wiele radości Ci sprawił,jak zakwitł.Wiem coś o tym :)
tasikk dziękuję bardzo ;:180
Witaj sylvi,miło Cię gościć :) Dziękuję bardzo za miłe słowa.A co do eszka,to tak,mój stoi w salonie i żeby miał wilgotno,często go spryskuję zwłaszcza w okresie , kiedy w domu z powodu palenia jest suche powietrze,oraz od czasu do czasu robię mu prysznic. :)
Jagódko mam nadzieję,że i Ty również doczekasz się kwiatuszków u swojego ,będę trzymała kciuki ;:108 No i jestem tego zdania,co i Ty,że szkoda by było chować takie piękne kwiaty w łazience.Ja również kiedyś,kiedyś wyczytałam,że _aeschynantus_ powinien mieć zapewnioną dużą wilgotność oraz ciepło.No,ale przecież można go spryskiwać,zafundować prysznic .Ja tak właśnie swojemu robię i jakoś daje radę :)
sylvi
1000p
1000p

Post »

Aaa, w salonie... a czy nadużyję Twojej gościnności jak poproszę o zdjęcie tego cuda, na którym on stoi, bo to chyba kwietniczek własnej roboty? Ta wykręcona nóżka wygląda super ;:138 obiecuję, że zgapię :;230
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ależ bardzo proszę,zgapiaj :) Tak, to własnoręczna robota mojego mężusia .Dostał już ode mnie zamówienie na drugi i właśnie jest w trakcie realizacji :) A _aeschynantus_ akurat wisi na paprotce ,nie stoi na kwietniku .Ale paprotka z kolei wisi na kwietniku przymocowanym do ściany ,też zrobionym przez męża :)
Sylwio,tylko muszę na raty Ci pokazać

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

piękny kwietnik muszę tacie pokazać wkońcu stolarz to niech robi córusi :;230 :;230 :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No jak najbardziej niech robi, tym bardziej,że jest stolarzem :) .Mój mąż nie stolarz,tylko kierowca,więc niech się tacie wstyd zrobi i piorunem kleci kwietnik dla córci :wink:
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

tylko wiesz jak to jest szewc bez butów chodzi i doprosić się tatę o coś to marsz w południe przez pustynię ;:223 ;:223
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57

Post »

Kwietniczki swietne ale masz zdolniache w domu ;:224
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
sylvi
1000p
1000p

Post »

aguś, Ty masz skarb nie męża ;:138 Mój niestety nie lubi robótek ręcznych ;:223 . Ale kwietnik bardzo pomysłowy. Idzie wiosna więc zacznę spacery po lasach i może sama coś wypatrzę, bo naprawdę się zaraziłam ;:167 A na marginesie dwóch braci mojego M. to stolarze... hi hi :lol:
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

o kurcze ale super ten stojacy kwietnik ;:180
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”