W cieniu brzozy cz.2
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W cieniu brzozy cz.2
Tadziu ,do kolan...
to współczuje...też bym się wkurzyła ,u mnie również porzadne ochłodzenie 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko , ten śnieg nie jest taki zły. Wieje jak w Kieleckim ,osłoni rośliny przed zimnem. Wody w ziemi mało , jak się rozpuści będzie więcej. Nie ma tego złego , co na dobre nie wyjdzie.

- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Halu, Tadziu, u nas tak było w piątek, sobotę. Wczoraj i dzisiaj chłodno ale bardzo słonecznie. Ptaki wariują. Zimy już nie będzie.
No właśnie, Tadeusz masz rację.
Halu, czy wiesz jaka to hortensja tzn, jaka odmiana, bo że ogrodowa to to wiem, podobna do mojej, której nazwy nie znam.
No właśnie, Tadeusz masz rację.
Halu, czy wiesz jaka to hortensja tzn, jaka odmiana, bo że ogrodowa to to wiem, podobna do mojej, której nazwy nie znam.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
no widzisz Tadziu,....tym bardziej ,ze ma byc długo sucho...przyda sie ,ja sie juz nastawiłam psychicznie na plusiki a tu taki ziąb 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Zosieńko wyczytałam, iż jest to Hortensja macrophylla "Schneeball". Ona w naszych warunkach klimatycznych nie nadaje się do gruntu, ale raczej do dekoracji sezonowej, obsadzania donic i zimowania w chłodnym pomieszczeniu. Ponoć szkodzą jej opady, kwiaty brązowieją i gniją, więc najlepsze są zadaszone tarasy, lub balkony.
Tadziu, Dorotko, Zosieńko wciąż mamy jeszcze astronomiczną zimę. Co prawda zapowiadają ocieplenie, ale przed nami marzec, w którym zawsze różnie bywa.
Słonko coraz wyżej, dzień dłuższy, tak więc wiosny nic nie powstrzyma.
Tadziu, Dorotko, Zosieńko wciąż mamy jeszcze astronomiczną zimę. Co prawda zapowiadają ocieplenie, ale przed nami marzec, w którym zawsze różnie bywa.
Słonko coraz wyżej, dzień dłuższy, tak więc wiosny nic nie powstrzyma.
Pozdrawiam Hala
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, przepraszam, muszę zaprotestować. Mieszkałam w kieleckim do matury i nigdy przenigdy nie wiało tam tak, jak tu, na Pomorzu, gdzie mieszkamtade k pisze: Wieje jak w Kieleckim
-
tade k

Gosiu , nie wiem skąd to powiedzenie , kilka razy tylko byłem w Kielcach i nigdy nie wiało.
Za to nad morzem
Dwa lata w Kołobrzegu , choć minimalny podmuch , ale flauty nie pamiętam. 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Ja to praktycznie całą rodzinę mam ze Świętokrzyskiego min. właśnie z Kielc, i pomimo tego że często tam bywałam i bywam to też nie rozumiem skąd to powiedzenie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko u Ciebie w domku nie tylko wiosna, ale piękne kolorowe lato
Hortensja prawdziwe cudeńko....ależ było by wspaniale gdyby udało się ją zaklimatyzować w ogródku....a może najlepiej na zimę z powrotem wnosić do chłodnego pomieszczeni....to taka piękność, ze szkoda byłoby ją stracić....
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Halinko
odrobiłam zaległości w Twoim ogródeczku 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadziu, Elizo, to na pewno taki podstęp z tym kieleckim, żeby odwrócić uwagę od Pomorza! 
-
tade k

Była taka wersja tego powiedzenia -,, P.... jak w Kielcach na dworcu PKP '' Może dworzec był ,,przelotowy dla wiatru'' i stąd powiedzenie , tylko po drodze dworzec zniknął. 
- hala67

Małgorzatko, Elizko, Tadku przepraszam kieleckie za obiegowe powiedzenie. Również nie wiem skąd się wzięło. Prawdę mówiąc Pomorze z wiatrem mi się nie kojarzy. Raczej z mgłą /okolice Chojnic/.
Aguś dobrze by było, zrobić z tą hortensją, tak jak radzisz. Oby się okazała na tyle wytrzymała.
Halinko
witam i dziękuję za wizytę.
Aguś dobrze by było, zrobić z tą hortensją, tak jak radzisz. Oby się okazała na tyle wytrzymała.
Halinko
Pozdrawiam Hala
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Halinko żegnamy się dziś z lutym, a jutro wiosenny miesiąc MARZEC
Tak w ogóle to mówi się o dworcu w Kielcach, a dlaczego nie mówi się o Mazurach? Przecież tam chce łeb urwać zwyczajnie
Tak w ogóle to mówi się o dworcu w Kielcach, a dlaczego nie mówi się o Mazurach? Przecież tam chce łeb urwać zwyczajnie
- hala67

Zosieńko nie masz pojęcia jak mnie to cieszy, że jutro już marzec. A co do dworca w Kielcach. No cóż! Widocznie jakiemuś naszemu protoplaście musiało tam zdrowo dokuczyć. Współczuję porywistych wiatrów na Mazurach, ale żeglarzom też się coś należy.
Pokażę Wam moje dzisiejsze zakupy w Aldi. Obie paczuszki były po 4,59 PLN.

...moje dotychczasowe łupy nasienno-cebulowe...

Dzisiaj był piękny, słoneczny dzień. Wybrałam się na działkę w poszukiwaniu wiosny.

Do kalendarzowej wiosny pozostało 20 dni. Dzisiejszy dzień jest dłuższy od najkrótszego w roku o 3 godz. i 14 min.
Pokażę Wam moje dzisiejsze zakupy w Aldi. Obie paczuszki były po 4,59 PLN.

...moje dotychczasowe łupy nasienno-cebulowe...

Dzisiaj był piękny, słoneczny dzień. Wybrałam się na działkę w poszukiwaniu wiosny.

Do kalendarzowej wiosny pozostało 20 dni. Dzisiejszy dzień jest dłuższy od najkrótszego w roku o 3 godz. i 14 min.
Pozdrawiam Hala