Jagoda - zielono mi :) część druga
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jagoda - zielono mi :) część druga
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kociaro, owszem, z ciekawych rzeczy to jeszcze mają być chyba krokusy w jakichś wazonach.
Zapomniałam podziękować za pochwalę fittonii.
Pamiętam, że ktoś pytał gdzieś o kwietniki w marketach budowlanych, ale nie pamiętam oczywiście ani kto, ani w jakim wątku.
Niemniej jednak napomknę, że widziałam dziś w casto metalowe kwietniki, praktycznie takie jak mój. Jednak cena nie z tej ziemi. W pobliskim sklepie zapłaciłam chyba 115 zł, a tam podobny widziałam za prawie 200 zł, na pewno powyżej 190.
Lepiej więc kwietniki z marketów odpuścić nawet jak tam są. 
Zapomniałam podziękować za pochwalę fittonii.
Pamiętam, że ktoś pytał gdzieś o kwietniki w marketach budowlanych, ale nie pamiętam oczywiście ani kto, ani w jakim wątku.
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak sobie poczytałam te ostatnie dyskusje i aż się prawie ucieszyłam (wiem, wiem, to bardzo nieładnie
), że nie tylko u mnie takie kłopoty z dracenami. Nie, żeby cieszyło mnie cudze nieszczęście, ale kiedy zobaczyłam moją jedną zżółkniętą w 1/3, a drugą z pożółkniętymi liśćmi, to byłam na siebie zła
. Teraz poczułam ulgę, że to nie chodzi o mój brak umiejętności, tylko po prostu one są trudne w uprawie
.
A co do zauważania roślin i komentarzy - mam wrażenie, że po ostatniej wspólnej wyprawie do OBI mój mi trochę odpuścił. Pokazałam mu stoły z roślinami i powiedziałam "tu się ogląda", a potem podeszliśmy do regału wyprzedażowego i dokończyłam: "a tu się kupuje"
. Pooglądał rośliny, ceny i chyba teraz jakoś przyjaźniej patrzy na te moje zieleniny, a jak zauważy coś nowego, to zanim zdąży cokolwiek powiedzieć, ja krzyczę: "to z przeceny" i nic nie mówi
.
Na dodatek dziś (to znaczy wczoraj) poinformował mnie, że w Lidlu są hiacynty
.
A co do zauważania roślin i komentarzy - mam wrażenie, że po ostatniej wspólnej wyprawie do OBI mój mi trochę odpuścił. Pokazałam mu stoły z roślinami i powiedziałam "tu się ogląda", a potem podeszliśmy do regału wyprzedażowego i dokończyłam: "a tu się kupuje"
Na dodatek dziś (to znaczy wczoraj) poinformował mnie, że w Lidlu są hiacynty
- rapunzel

Przy poprzednim podejściu do kompa napisałam całkiem spory post, a tu synuś coś wcisnął na klawiaturze i mi komputer wyłączył.
Co robić muszę od nowa.
kociaro, gdyby nie kwietnik to mogłabym mieć zaledwie kilka małych doniczek na parapecie i musiałabym je w kółko przestawiać za każdym razem, kiedy chciałabym otworzyć okno, więc była to dla mnie pokusa nie do odparcia.
Wiktorio, mój lucky bamboo po tym przycięciu nadal żółknie i coś czuję, ze skończy w kuble.
No chyba, ze go będę tak przycinać aż do skutku.
Wczoraj wyniosłam do pokoju teścia fittonie w tym kielichu, bo tam są nowe meble, choć pokój nadal wymaga remontu
Na honorowym miejscu postawiłam tez kompozycję filodendrona ze skrzydłokwiatem i muszę przyznać, ze wygląda tam o niebo lepiej niż stłamszona na kwietniku, a przy okazji z entuzjazmem poinformowałam już m, ze muszę sobie coś na to miejsce dokupić.
Przyznam, że konstrukcja tego kwietnika jest taka, że cokolwiek niskiego tam się znajdzie, to będzie miało naprawdę ciemno mimo, że kwietnik przecież stoi przy oknie, ale w końcu północnym i to od podwórza kamienicy.
Chodzi mi po głowie jakaś dracena na pieńku względnie szeflera. Jednak trochę osób narzekało tu na szeflerę, ale głównie tę z żółtymi smugami, ale ja i tak wybrałabym tę zieloną. Dracena trochę mnie zniechęciła przez to moje lucky bamboo, które zimą szlag trafił i to nie tylko mnie.
Muszę to jeszcze przemyśleć.
Co robić muszę od nowa.
kociaro, gdyby nie kwietnik to mogłabym mieć zaledwie kilka małych doniczek na parapecie i musiałabym je w kółko przestawiać za każdym razem, kiedy chciałabym otworzyć okno, więc była to dla mnie pokusa nie do odparcia.
Wiktorio, mój lucky bamboo po tym przycięciu nadal żółknie i coś czuję, ze skończy w kuble.
No chyba, ze go będę tak przycinać aż do skutku.
Wczoraj wyniosłam do pokoju teścia fittonie w tym kielichu, bo tam są nowe meble, choć pokój nadal wymaga remontu
Przyznam, że konstrukcja tego kwietnika jest taka, że cokolwiek niskiego tam się znajdzie, to będzie miało naprawdę ciemno mimo, że kwietnik przecież stoi przy oknie, ale w końcu północnym i to od podwórza kamienicy.
Chodzi mi po głowie jakaś dracena na pieńku względnie szeflera. Jednak trochę osób narzekało tu na szeflerę, ale głównie tę z żółtymi smugami, ale ja i tak wybrałabym tę zieloną. Dracena trochę mnie zniechęciła przez to moje lucky bamboo, które zimą szlag trafił i to nie tylko mnie.
Muszę to jeszcze przemyśleć.
A gdzie zdjęcia?:P
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Pati u Ciebie tez nie ma zdjęć???? 
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie, a gdzie zdjęcia?
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Jagoda ubawiłam się na całego - Twoja wyobraźnia nie ma granic
przemycać pustą doniczkę, aby potem upchnąć tam kwiatka
wyobraziłam sobie też minę Twego M jak wróciłaś z tą zielistką do domu po szybkim czasie
o kwietnikach to i ja informowałam którąś dziewczynę w jej wątku.. ale którą?
pewnie jakąś Monikę albo Magdę z nowo zarejestrowanych na FO
ale masz rację - ceny z kosmosu chyba
Wiktoria obmysliłaś sobie całkiem mądrze ten przekaz dla faceta co się kupuje
ja po okazaniu ostatnio paragonu z OBI za storczyka też mam pokłony za łowy na promocjach
mogłabym rzec wręcz, że upierając się to na tą różnicę jaką zaoszczędziłam mogłabym sobie kupić innych kwiatów w pip
Jagoda - kawałek nowego mebla z kwiatkami to i ja bym pooglądała
wyobraziłam sobie też minę Twego M jak wróciłaś z tą zielistką do domu po szybkim czasie
o kwietnikach to i ja informowałam którąś dziewczynę w jej wątku.. ale którą?
Wiktoria obmysliłaś sobie całkiem mądrze ten przekaz dla faceta co się kupuje
Jagoda - kawałek nowego mebla z kwiatkami to i ja bym pooglądała
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
No właśnie - gdzie te zdjęcia??
Czekamy
A mój wczoraj M. to mnie zaskoczył - "uklepywałam teren" pod kwiatki, które mam zamiar w najbliższym czasie zdobyć i mu opowiadam,że w małym pokoju będą fiołeczki w jednakowych doniczkach, w kuchni chcę doniczkę wiszącą a do dużego pokoju storczyka, ale to jak dorwę jakiegoś z promocji. A o na to: Ale czemu z promocji, kup sobie nowy kwitnący, a najlepiej dwa to będziesz miała komplet. Ale te dwupędowe weź bo ładniejsz. Moja mina - bezcenna

Czekamy
A mój wczoraj M. to mnie zaskoczył - "uklepywałam teren" pod kwiatki, które mam zamiar w najbliższym czasie zdobyć i mu opowiadam,że w małym pokoju będą fiołeczki w jednakowych doniczkach, w kuchni chcę doniczkę wiszącą a do dużego pokoju storczyka, ale to jak dorwę jakiegoś z promocji. A o na to: Ale czemu z promocji, kup sobie nowy kwitnący, a najlepiej dwa to będziesz miała komplet. Ale te dwupędowe weź bo ładniejsz. Moja mina - bezcenna
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Jagoda - wyszpiegowałam, że JUŻ zrobiłaś zakup w Lidlu
pokazuj no
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- rapunzel

Udało mi się przedrzeć przez gąszcz postów w innych wątkach i wreszcie w charakterze wisienki na torcie mój wątek.
Tak jak pisałam w wątku o promocjach i takich tam, pognałam dziś z samego rana do lidla po moje wyczekiwane cudeńko, czyli eschynantusa "Mona Lisa" ( tak na folii było napisane
)
Wybierałam, przebierałam aż w końcu wybrałam. Okazało się, że miejsce mu przeznaczone było do d..., bo to jest jeszcze bardzo młody okaz, wcale się nie zwiesza i w zasadzie należy na niego jeszcze patrzeć z góry. Tak więc kolejna roszada: łosie rogi trafiły na swoje dawne miejsce i dobrze, bo jak je wyciągałam z tej wiszącej doniczki do moczenia, to się bałam, że mu liście pourywam. Eschynantus trafił do doniczki wiszącej i wygląda tak:

I nieco bliżej:

Muszę przyznać, ze jest bardzo zwarty i naprawdę wart swoje ceny wg mnie.
Tak jak pisałam w wątku o promocjach i takich tam, pognałam dziś z samego rana do lidla po moje wyczekiwane cudeńko, czyli eschynantusa "Mona Lisa" ( tak na folii było napisane
Wybierałam, przebierałam aż w końcu wybrałam. Okazało się, że miejsce mu przeznaczone było do d..., bo to jest jeszcze bardzo młody okaz, wcale się nie zwiesza i w zasadzie należy na niego jeszcze patrzeć z góry. Tak więc kolejna roszada: łosie rogi trafiły na swoje dawne miejsce i dobrze, bo jak je wyciągałam z tej wiszącej doniczki do moczenia, to się bałam, że mu liście pourywam. Eschynantus trafił do doniczki wiszącej i wygląda tak:

I nieco bliżej:

Muszę przyznać, ze jest bardzo zwarty i naprawdę wart swoje ceny wg mnie.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Śliczny!! Oby dobrze mu było w nowym domku!!
ehh - śliczny - szkoda, że u mnie Lidla nie ma
A jaka była jego cena można wiedzieć?
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna