Rabatka na gór stoku.
-
bianka1977
- 100p

- Od: 25 sie 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatka na gór stoku.
Cudna i jakie meble fajne
Po odnowieniu niejedna miłośniczka staroci dałaby sie pokroić 
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
- jacekbielsko
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2011, o 21:53
Ja to nawet bym chętnie zajął się odnowieniem tych mebli 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju szkoda ,ze nie hodujesz tam kurek . Miałabyś swieze jajka, a przed wyjazdem poubijać i w domu rosołek jak ta lala . Widoki piękne trzeba przyznać
- swirogrodowy
- 100p

- Od: 16 wrz 2009, o 23:12
Nasajmwpierw zobaczyłam chatę o bosiu westchnęłam ,potem widoki gór przecudne dodajmy do tego piękne fotki pięknego ogrodu i mamy cudo
Ale na tym nie koniec ,pojawiły się mokre fotki ;pajęczyna uff niesamowita ,ale te bananowe poidełko dla motylków dech mi zaparło ..i dalej idąc tym tropem pojawiło się okno stare cudne z okiennicą i malwą przed ,ja chce takie
pierwsza myśl ,
nie ma szans druga myśl.Dalej było już tylko gorzej bo ujrzałam piec i cudne półki nad ceglaną ścianą ,a potem kozę i wymiękłam z zazdrości .
Klimatyczne piękne miejsce masz u siebie dobrze ,że mogę tu zaglądać
Ale na tym nie koniec ,pojawiły się mokre fotki ;pajęczyna uff niesamowita ,ale te bananowe poidełko dla motylków dech mi zaparło ..i dalej idąc tym tropem pojawiło się okno stare cudne z okiennicą i malwą przed ,ja chce takie
Klimatyczne piękne miejsce masz u siebie dobrze ,że mogę tu zaglądać
Wystarczy mi słonko ,zero śniegu i mój ogród . Marzena 
- majar
- 1000p

- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Bianka, Jacku, chciałam wydębić ten kufer, ale tam moc właścicieli i prędzej to się zawali niż się dogadają.
Jadziu, mam co roku przepiórki - całe dziesięć sztuk. Dziennie 7 jajek znoszą, są zdrowe, bo bez cholesterolu.
Gdzieś tu wkleiłam te moje 'cipki' (tak góral na nie mówi) i jajeczka.
Marzenko - świrku
Masz na forum swój ogród? Dzięki za wizytę. 
Jadziu, mam co roku przepiórki - całe dziesięć sztuk. Dziennie 7 jajek znoszą, są zdrowe, bo bez cholesterolu.
Marzenko - świrku
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Widok z okna piękny,do podziwiania i patrzenia,ale dla ludzi mieszkających tam i pracujących na polu ciężki.
Pamiętam jak mój brat zbierał tam siano u swoich teściów, nie dało się niczym zwiezć to znosił na plecach.
Oj zatęskniłam, chyba się wybiorę w tym roku chociaż na kilka dni.
- JAKUCH

No jak teraz napisałaś Maju to sobie przypominam te jajeczka .
- swirogrodowy
- 100p

- Od: 16 wrz 2009, o 23:12
Były i cipki
i jajeczka
Nie ma tu mojego ogrodu wciąż go widzę za oknem
Myślę ,że jeszcze nie dojrzał
Nie ma tu mojego ogrodu wciąż go widzę za oknem
Myślę ,że jeszcze nie dojrzał
Wystarczy mi słonko ,zero śniegu i mój ogród . Marzena 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Oj wygląda....wygląda....
A muszę Ci powiedzieć że też miałam Trabanta, ale już w 1980 roku. I zupełnie nie pamiętałam ile wtedy kosztowała benzyna...
A teraz do Marzenki- mojej sąsiadki - Ty się kobieto ogarnij i wreszcie załóż swój wątek!
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Witaj Maju. Przepraszam że to powiem, ale fajnie że Twój wątek taki jak na razie krótki, można niepobieżnie mu się przyjrzeć i szybko zorientować się w czym rzecz. Cóż, nie będę oryginalny i powiem że wybraliście sobie cudowne miejsce do założenia oazy odpoczynku od zgiełku świata, ogrodu z widokiem...jakim widokiem. Jestem pod wrażeniem domku , widoczny wyraźnie jest tu zmysł majsterkowicza, podoba mi się zachowanie formy, dostosowanej do krajobrazu i rodzimej tradycji. Ogród taki sielski, spokojny, wyobrażam sobie taką scenę, latem, o świcie wstać, wyjść przed chatę, przeciągać się i wzdychać, ech ale pięknie
Ciurkadełko-poidełko bardzo pomysłowe, do kopiowania w tej czy podobnej formie, piękne kwiaty, żółta azalia obłędna (czy to czasem nie pontyjska?), Rudy całkiem przystojny kot i oczywiście Właścicielka z wypowiedzi wynika że sympatyczna i tryskająca humorem ogrodniczka, no tu trzeba zaglądać, bezsprzecznie
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- majar
- 1000p

Upss... biegam po cudzych ogrodach, a przecież też mam gości!
Usa, do dziś z bardziej stromych pól, siana noszone są w "płachciskach" na plecach. Z
daleka widać ogromniasty tobół i malusie drepczące nóżki. Młodych pognało do miast, a starzy muszą sobie radzić.
Jadziu, i to jakie jajeczka! Przyznam - choć niektórzy się skrzywią - że lubię je na surowo, posolone i popieprzone nieco.
Zapewniam, że pyszne.(Całkiem jak ostrygi... których nigdy nie jadłam.
)
Słuchaj Amby Marzeno, bo ma rację. Odważ się tak jak i ja się odważyłam.
A Ty tu Tomku! Właśnie przedzierałam się przez Twój gąszcz w ogrodzie, podziwiałam lilie, posiedziałam na ławeczce pod "wieżą" i zazdrościłam róż, którymi obdarzałeś przemiłe, odwiedzające Cię panie.
Dziękuję za pochwały, ale zupełnie niezasłużone. Ogrodniczka ze mnie żadna, za późno znalazłam to forum i to tu dowiedziałam się, że nic nie wiem. Pytasz o azalie... odpowiadam:
Nie wiem. No widzisz? 
Usa, do dziś z bardziej stromych pól, siana noszone są w "płachciskach" na plecach. Z
daleka widać ogromniasty tobół i malusie drepczące nóżki. Młodych pognało do miast, a starzy muszą sobie radzić.
Jadziu, i to jakie jajeczka! Przyznam - choć niektórzy się skrzywią - że lubię je na surowo, posolone i popieprzone nieco.
Słuchaj Amby Marzeno, bo ma rację. Odważ się tak jak i ja się odważyłam.
A Ty tu Tomku! Właśnie przedzierałam się przez Twój gąszcz w ogrodzie, podziwiałam lilie, posiedziałam na ławeczce pod "wieżą" i zazdrościłam róż, którymi obdarzałeś przemiłe, odwiedzające Cię panie.
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Majko. Trafiłam na Twój wpis u Ursulki i znajoma nazwa "Koszarawa" mnie tu przyciagneła. Nie będę oryginalna, ale dodam od siebie, że fantastyczne miejsce stworzyliście
Klimatyczne, nawiązujące do tradycji i góralskiej zabudowy, w ogrodzie rośliny, które kojarzą sie z wiejskim ogrodem. Wszystko do siebie pasuje i znakomicie wpisuje się w otaczający krajobraz. Dla mnie po prostu sielanka. Do tego przepiekne zdjęcia, kot, koń (co z tego że nie Wasz
), przepiórki....
Nie raz szłam na Babią i teraz zachodzę w głowę gdzie ten piękny zakątek sie znajduje
Bo domyślam się, że przy szlaku który prowadzi z Koszarawy (bo na Babią niejedna droga wiedzie...).
Nie raz szłam na Babią i teraz zachodzę w głowę gdzie ten piękny zakątek sie znajduje
- majar
- 1000p

Witaj Asiu.
Bystra, to przysiółek wsi Koszarawa - stąd wiodą szlaki na Babią Górę, Mędralową, Jałowiec, Beskidek, Lachół Gron i Lasek. To co się tak okrutnie błyszczy, (musieliśmy usunąć szkodliwy eternit i położyć blachę, która za trzy lata ma przestać się świecić) to nasza chatka.

Foto z wycieczki na drugi groń.

Foto z wycieczki na drugi groń.
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Majko za fotkę. Wiem, gdzie jest Koszarawa bo mieszkam w Żywcu i czesto chodzimy po górach. A dach wkrótce przestanie błyszczeć
, no a przynajmniej jest zdrowiej niz z eternitem.
A przy okazji, mam do Ciebie jeszcze prośbę. Doczytałam, że masz zdjęcia na trzech hostingach. Który polecałabyś nowicjuszce? Pozdrawiam cieplutko, chociaz jeszcze w zimowej scenerii.
A przy okazji, mam do Ciebie jeszcze prośbę. Doczytałam, że masz zdjęcia na trzech hostingach. Który polecałabyś nowicjuszce? Pozdrawiam cieplutko, chociaz jeszcze w zimowej scenerii.
- JAKUCH

MAJU jak miałam kury to też robiłam 2 dziurki i wypijałam jajko 1 obowiązkowo
.