Lobelia Cz. 1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p
Od: 11 lut 2012, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lobelia

Post »

Ja nakrywałam folią :)
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

tygi11 pisze:Ja nakrywałam folią :)
Ja też. Tylko albo dziurki trzeba zrobić albo trochę wietrzyć :D
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p
Od: 11 lut 2012, o 09:28

Post »

Sosna ja wietrze :D

Myślałam że moja lobelia już kiełkuje ale to jednak lewkonia.
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Moja lobelia siana 31.01:)

Obrazek
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

wczoraj kupiłam w OBI
nazwa : Lobelia przylądkowa (biała , niebieska i różowa )

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wysiałam lobelię do pojemników po mięsku i pięknie wzeszła. Ale było moje zdziwienie, gdy dzisiaj oglądając donice z pelargoniami, które zimowałam w chłodnej i ciemnej piwnicy, zauważyłam także wschody lobelii. Nasionka wzeszły z roślinek, które w tamtym sezonie rosły w donicach razem z pelargoniami ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Moje popikowana lobelka ;:108
Pikowałem na takie same kępki jak w zeszłym roku :wink:
W tej multipalecie będą czekały do kwietnia/maja aż wysadzę je do donic i na rabaty :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
cykada
50p
50p
Od: 18 lut 2011, o 13:40
Kontakt:

Post »

dawidbanan piękna ta twoja lobelka i jak ładnie popikowana.
Ja siałam niebieską i jakis mix zwisający 15 lutego.
szukam jeszcze białej
Dom z dzieciństwa
Pozdrawiam Monika:)
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

Hej! Jestem nowa na tym forum ale to nie oznacza że nigdy nie siałam tych pięknych kwiatuszków :D Lobelię sieję już kilka lat ale jakoś zawsze byłam przywiązana do tych niebieściutkich. W tym roku zaszalałam i posiałam oprócz niebieskiej także fioletową, karminową i karminowo - czerwoną...właśnie zaczęłam wczoraj pikowanie...troszkę chyba przesadziłam bo mam już 3 palety a to nawet nie połowa :D ...jak będe mieć troszkę czasu to wstawię fotki...mam też inne kwiatuszki..min: motylki, werbeny,felicje,dalie, facelie,czubatkę ubiorkolistną...i jakieś inne "drobiazgi" które właśnie dzisiaj posiałam :) zobaczymy co będzie z tych moich plonów :) Chcę jak najszybciej wynieść to wszystko do szklarenki bo domek troszkę zagraciłam hihi.Pozdrawiam wszystkich miłośników kwiatuszków a w szczególności lobelii :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Estera
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 lip 2011, o 20:57

Post »

Ja swoją lobelię wysiałam 14 lutego 2012r., to jest 11 dni temu i niestety jeszcze mi nie wzeszła. Chyba nic z tego nie będzie. Niepotrzebnie przykryłam nasionka minimalną warstewką ziemi. Wcześniej ktoś pisał, że nie przykrywa się nasionek. Muszę jeszcze raz wysiac. Dla porównania, tego samego dnia wysiałam gipsówkę i ładnie mi wzeszła
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Estero, ale zobacz najpierw na opakowaniu, w jakim czasie kiełkują nasiona i nie wpadaj w panikę. ja swoją wysiałam 15 lutego i dopiero dziś rano odkryłam kiełki. :wink:
Czytałam tu, że są mikroskopijne, ale to trzeba zobaczyć na własne oczy. :;230
Awatar użytkownika
donata72
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 sie 2010, o 07:49

Post »

Ja swoje lobelie sieje od 2 lat i ostatniego roku nie pikowałam ich , urosły piękne bujne :D i dopiero na działce rozdzielałam je i sadziłam kępkami . O dziwo rozrosły się wspaniale i kwitły do samych przymrozków chyba szczęście amatora ;:7 . Tego roku zaszalałam i kupiłam aż 4 opakowania ( 2 niebieskie , 1 różowa, 1 fioletowa ) wszystkie wysiałam , powoli wschodzą tylko jak się oczytałam na tym forum to co ja z nimi wszystkimi zrobię bo na pikowanie nie mama miejsca ;:223 .
A może zostawię je jak tamtego roku , zobaczę jak podrosną .
kamilil
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 maja 2010, o 10:08

Post »

Ja siałem pierwszy raz i w końcu wzeszły po równo dwóch tygodniach. Są naprawdę maciupkie, aż boję się o ich los :wink: Teraz czekam na tunbergię, mam nadzieję że nie zgniła tam pod ziemią jak to było w tamtym roku.
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

do Donata72

bardzo współczuję Ci pikowania :D wysiałaś chyba dwa razy więcej ode mnie a to co ja mam to jest naprawdę bardzo dużo :D ...właśnie przed chwilą skończyłam pikować...kolejne 2 palety mi wyszły po 285 każda....mam tych palet już 5 co w przeliczeniu daje 1425 sztuk lobelii :D ...a gdzie reszta? nawet połowy nie przepikowałam...masakra...no ale nie przejmuję sie tym bo w poniedziałek wynosze wszystko do szklarenki a tam miejsca mam sporo...piecyk w szklarence jest więc nie zmarznie w razie czego :D ....jak już wszystko popikuje to wstawie zdjęcia :D ...tylko sie nie przeraźcie :D pozdrawiam ;:3

do Estery

lobelii nie przykrywa się ziemią tylko przyciska deseczką.....ja przed sianiem najpierw ugniatam ziemie po czym sypie na nią lobelie i wystarczy nawet dłonią lekko przyklepać...robię tak co roku i wschody zawsze mam prawie 100%-towe :D
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja posiałam w tym samym czasie niebieską,białą i czerwoną.Na razie wschodzi tylko niebieska,pewnie jakas mocniejsza,a lbo nasiona czerwonej i białej przeterminowane.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”