Mój kwiecisty zakątek cz. 2
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 2
Tadziu wreszcie przeglądnęłam wszystkie twoje wątki i przyznam,że zrobię to jeszcze kilka razy,bo takie śliczności pokazujesz,że aż dech zapiera
Przepiękne liliowce,lilie,korony,tulipany,ostróżki i cała reszta
Pozwolisz,że będę tu zaglądać
miłego dnia 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu , też myślę , że odbiją. Jakby zmarzły , to już by było z nich błoto. Są twarde.
Były solidnie zabezpieczone, gałązki sosnowe i na to duże kawałki kory. Ułożone dachówkowato , by woda nie wpływała do nich.Tak też zrobiłem lewizji i bardzo ładnie to wygląda. Ziemia wokół niej sucha , tak jak ma być. Widać to na zdjęciu.
Kamciu , okryłem tylko te, o do których nie byłem pewien , czy przetrwają i takie , które bez okrycia nie maja szans. W bylinach nie powinno być strat .

Witaj Lucynko
Miło, że wpadłaś , zapraszam jak najczęściej w moje skromne progi
Miłego również dla Ciebie.
Były solidnie zabezpieczone, gałązki sosnowe i na to duże kawałki kory. Ułożone dachówkowato , by woda nie wpływała do nich.Tak też zrobiłem lewizji i bardzo ładnie to wygląda. Ziemia wokół niej sucha , tak jak ma być. Widać to na zdjęciu.
Kamciu , okryłem tylko te, o do których nie byłem pewien , czy przetrwają i takie , które bez okrycia nie maja szans. W bylinach nie powinno być strat .
Witaj Lucynko
Miło, że wpadłaś , zapraszam jak najczęściej w moje skromne progi
Miłego również dla Ciebie.
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Tadku, u mnie żurawki w okropnym stanie. Od korzenia odbiją, ale te liście co były na wierzchu chyba do usunięcia.
Ucierpiał też znacznie barwinek (zwłaszcza o jasnych liściach), nie wiem dlaczego, bo do tej pory znosił mroźne zimy dobrze.
Melduję, że na Dolnym Śląsku też wiało niczego sobie, ale jakby zaczęło cichnąć.
Przez moment było nawet

Ucierpiał też znacznie barwinek (zwłaszcza o jasnych liściach), nie wiem dlaczego, bo do tej pory znosił mroźne zimy dobrze.
Melduję, że na Dolnym Śląsku też wiało niczego sobie, ale jakby zaczęło cichnąć.
Przez moment było nawet
-
tade k

Ewka , lepiej , jakby stare liście były , ale i tak w krótkim czasie trzeba je obciąć. Robią się brzydkie , nowe na wiosnę szybko rosą . Ważne , by ,,serce '' nie było przemarznięte.
U mnie jeszcze o zmierzchu wiało , teraz ledwie dmucha , temperatura spadła . Będzie chłodniej.
U mnie jeszcze o zmierzchu wiało , teraz ledwie dmucha , temperatura spadła . Będzie chłodniej.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Tadziu u mnie też "damska" pogoda. Niestety na działce nie byłam, ale widok Twoich roślinek napawa mnie optymizmem. Choć muszę pamiętać, że Twoje roślinki były chronione przez śnieg, U mnie niestety brakowało go w czasie mrozów.
Pozdrawiam Hala
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
tade k

Igorku , u Ciebie było niewiele śniegu , i stąd skutki. Może nie będzie żle . W ubiegłym roku moje także były w opłakanym stanie, padła tylko jedna. Sadzonki miałem zadołowane w doniczkach i przykryte stroiszem. Wszystkie maja ładne liście. P. omszone słabe , ale to tylko liście takie. Jedyny mój ,,dorosły'' też tak mizernie zawsze wyglądał i teraz identycznie. Tylko 3 blado zielone listki. choć nie był przykryty .Te małe dość grubo stroiszem świerkowym. 
Halu , śnieg to pierzynka . Miałem to szczęście , że było go w miarę sporo by przykryć choć niskie rośliny. U Ciebie mało śniegu , ale mróz też znacznie mniejszy.
Tosiu miałem opuncje i pod szyba nie przetrwały . Może to wina braku śniegu była. Teraz gałązkami sosny tak przykryłem , że woda spływała po igłach , jak po daszku i pod nimi jest sucho. Lewizja wygląda bardzo dobrze. Zrób rybkom przerębel , bo mogą się udusić.
Halu , śnieg to pierzynka . Miałem to szczęście , że było go w miarę sporo by przykryć choć niskie rośliny. U Ciebie mało śniegu , ale mróz też znacznie mniejszy.
Tosiu miałem opuncje i pod szyba nie przetrwały . Może to wina braku śniegu była. Teraz gałązkami sosny tak przykryłem , że woda spływała po igłach , jak po daszku i pod nimi jest sucho. Lewizja wygląda bardzo dobrze. Zrób rybkom przerębel , bo mogą się udusić.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
tade k

Tosiu , może masz znajomego wędkarza , który łowi pod lodem . mają na wyposażeniu odpowiednie wiertła. Można także siekierką , będzie huk , ale nie zrobić przerębli to może być jeszcze gorzej.

-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
widzę że u Ciebie tuliśki przerosły moje... u mnie to dopiero sie wychylaja a u Ciebie już takie wysokie 
-
tade k

Elizko , mają 3-4 cm. Nie są jeszcze zbyt duże. Ziemia zamarznięta jeszcze , jak one się przebiły do wierzchu

- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Tadziu po fotkach widzę, że przyroda zaczyna sie budzic u Ciebie ?
Oj za wcześnie bo rożnie może być.
Oj za wcześnie bo rożnie może być.
-
tade k

Krysiu nic na to nie poradzę , natura ma swój rytm. Początek zimy był ciepły i część tego cyklu odbyło się wcześniej, tak że teraz tylko końcówka została.
Na ,,kresach ''i tak jest trochę póżniej , zachód Polski jeszcze bardziej w przodzie. Zakwitły przebiśniegi.

- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Dzień dobry
Widzę, że spać nie możesz
Mnie rano obudziły przylatujące ptaki. Były bardzo głośne to chyba dzikie gęsi.
Serce żurawek chyba w porządku.
Miłego dnia

Widzę, że spać nie możesz
Mnie rano obudziły przylatujące ptaki. Były bardzo głośne to chyba dzikie gęsi.
Serce żurawek chyba w porządku.
Miłego dnia
-
tade k

Witam z rana
Jestem ,,skowronkiem'' i tak już zostanie
Obudziłem się jeszcze przed gołębiami, co rano duże stadko pohukuje pod blokiem. :P Jak serca są żywe , będzie dobrze.
Pogoda co chwilę się zmienia, rano kilkuminutowa śnieżyca, póżniej słońce , teraz znowu chmury.
Miłej niedzieli.
Jestem ,,skowronkiem'' i tak już zostanie
Pogoda co chwilę się zmienia, rano kilkuminutowa śnieżyca, póżniej słońce , teraz znowu chmury.
Miłej niedzieli.